Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

ΩΡΑ 10:22! ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΑΝ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ! ΈΧΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ…

ΩΡΑ 10:22! ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΑΝ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ! ΈΧΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ…


Police-Voice blog ➤
Διαμαρτυρία, μετά μουσικής, έξω από από τη Βουλή από μαθητές Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων
Θα αποδοκιμάσουν τις νέες , υπό ψήφιση, διατάξεις που αλλάζουν τον στόχο των Μουσικών Σχολείων και διακόπτουν την απαραίτητη χρηματοδότηση για ειδικό εξοπλισμό
Διήμερη διαμαρτυρία, μετά μουσικής, θα κάνουν σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη, στις 10 το πρωί, οι μαθητές των Καλλιτεχνικών και Μουσικών Σχολείων Περιστερίου,Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Ιλίου, Αθηνών, Πειραιά, Παλλήνης και Αλίμου , στην Πλ. Συντάγματος, μπροστά στη Βουλή,αντιδρώντας στην υποβάθμιση των σχολείων τους που επιφέρουν οι νέες διατάξεις που έχουν συμπεριληφθεί με το άρθρο 40 στο Σχέδιο Νόμου για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Το Σχέδιο Νόμου που αναμένονταν να κατατεθεί, προς ψήφιση στη Βουλή, μέχρι προχθές Παρασκευή, τελικά μετατέθηκε για αύριο ή μεθαύριο.
Τα 15μελή Συμβούλια των Καλλιτεχνικών Γυμνασίων Περιστερίου και Κερατσινίου-Δραπετσώνας και Μουσικών Σχολείων Ιλίου, Αθηνών, Πειραιά, Παλλήνης και Αλίμου, σε κοινό ανακοινωθέν τονίζουν:
Α. Αποδοκιμάζουμε το άρθρο 40 του νομοσχεδίου της κυβέρνησης ΄Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Παλλημνιακό ταμείο και άλλες διατάξεις’ που καταργεί την καλλιτεχνική επιτροπή αρμόδια για την λειτουργία των σχολείων μας, αλλάζει τον στόχο των σχολείων μας από σχολεία κατάρτισης σε σχολεία ενθάρρυνσης και διακόπτει την απαραίτητη χρηματοδότηση των σχολείων μας για ειδικό εξοπλισμό.
Β. Είναι σαφές πως με τα παραπάνω η κυβέρνηση υποβαθμίζει τα σχολεία μας και αποσκοπεί την κατάργηση τους!
Γ. Απαιτούμε την άμεση απόσυρση των παραπάνω άρθρων που μας κόβουν τα φτερά και το δικαίωμα μας να ονειρευόμαστε .
Δ. Ταυτόχρονα υπενθυμίζουμε το διαρκές αίτημα της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης για θεσμοθέτηση πιστοποιήσεων στα αντικείμενα εκπαίδευσης.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου