Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

ΡΟΥΚΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΑΕΦ: «ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ»: ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΥΓΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ. ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ Ο ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ

ΡΟΥΚΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΑΕΦ: «ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ»: ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΥΓΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ.


Police-Voice blog ➤
Η κυβέρνηση παραμένει θεατής στην όλη ανθελληνική επιχείρηση, επιτρέποντας στους Σκοπιανούς να διεκδικούν ελληνικά εδάφη και μακεδονική εθνότητα.
Με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών ο Ζόραν Ζάεφ έκανε νέες προκλητικές δηλωσεις. Συγκεκριμένα, 0 Σκοπιανός Πρωθυπουργός ομιλεί για «Μακεδόνες του Αιγαίου» και ότι πρέπει να αναγνωριστεί η «μακεδονική» γλώσσα στη χώρα μας!
Κατά τη συζήτηση στο κοινοβούλιο, για τις τροποποιήσεις στο Σύνταγμα της πΓΔΜ, ο πρωθυπουργός επεσήμανε μία προς μία τις αλλαγές τονίζοντας ότι η ψήφιση αυτών των αλλαγών στο Σύνταγμα θα ωθήσει την Ελλάδα να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και θα δώσει το πράσινο φως για την ένταξη της χώρας ως «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
Απαντώντας σε παρατήρηση του βουλευτή του VMRO-DPMNE, Τράιτσο Ντίμκοφ, ότι με την αλλαγή του ονόματος σε ‘Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας’ δημιουργείται ένα νέο κράτος και μια νέα ταυτότητα για τους πολίτες και χάνεται η επαφή με τους ‘Μακεδόνες’ στις γειτονικές χώρες, ο πρωθυπουργός είπε:
«Η χώρα παραμένει, φυσικά, η ίδια, η γλώσσα θα αναγνωρίζεται από όλους και η ‘Μακεδονία’ θα γίνει μέρος όλων των διεθνών οργανισμών».
Όσον αφορά τους ‘Μακεδόνες’ στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι για αυτούς, ειδικά για το Αιγαίο, δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτε τα τελευταία 27 χρόνια- από την ανεξαρτησία της ‘Μακεδονίας’ και ότι με αυτήν τη συμφωνία ενδέχεται( υπάρχει η πιθανότητα) η μακεδονική γλώσσα να διδάσκεται στην Ελλάδα (πρωτότυπο: има шанси македонскиот јазик да се изучува во Грција), όπως σημειώνει η Βέτσερ.

Σκόπια: Πέρασε η τροπολογία για “Βόρεια Μακεδονία”!


Στα Σκόπια η Βουλή ενέκρινε την 33η τροπολογία του Συντάγματος για τη μετονομασία της ΠΓΔΜ σε “Βόρεια Μακεδονία”!
 
Το Euronews από τα Σκόπια μεταδίδει ότι η τροπολογία πέρασε με 67 ψήφους υπέρ, 23 κατά και τέσσερις αποχές, με τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ να επαναλαμβάνει πως, ακόμη κι αν η Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι η μοναδική προϋπόθεση για την ευρωατλαντική πορεία της χώρας, εν τούτοις αποτελεί προϋπόθεση εκ των ων ουκ άνευ.
“Ισχύει ότι η συμφωνία με την Ελλάδα δεν είναι η μοναδική προϋπόθεση για την ένταξη της ”Μακεδονίας” στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Συμφωνώ ότι πρέπει να οριστικοποιήσουμε τις μεταρρυθμίσεις για να ενταχθούμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Την ίδια ώρα, όμως, η Συμφωνία των Πρεσπών, η συμφωνία με την Ελλάδα είναι η προϋπόθεση, χωρίς την οποία δεν υπάρξει καμία ένταξη, ούτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε στο ΝΑΤΟ”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ζάεφ.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, οπαδοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαδήλωναν κατά της συμφωνίας με την Ελλάδα, χωρίς όμως να καταφέρουν κάτι ουσιαστικό.
Πηγές του κυβερνώντος κόμματος επεσήμαναν πως η προσθήκη του γεωγραφικού προσδιορισμού αποτελεί το κλειδί μιας ιστορικής λύσης, ενώ και ο υπουργός Εξωτερικών Νικολά Ντιμιτρόφ απάντησε στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης ότι η χώρα δεν καλύπτει ολόκληρη την περιοχή της Μακεδονίας.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου