Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Δήμοι σε Κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία λόγω της κακοκαιρίας

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Δήμοι σε Κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία λόγω της κακοκαιρίας


Police-Voice blog ➤
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχτηκαν από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας περιοχές σε Θεσσαλία και Κεντρική Μακεδονία λόγω της κακοκαιρίας.  
Στην Θεσσαλία, σε έκτακτη ανάγκη τίθενται:
  • Οι Δήμοι Ελασσόνας, Τεμπών και Αγιάς της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας
  • Οι Δήμοι Πύλης και Μετεώρων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων
  • Οι Δήμοι Αργιθέας, Λίμνης Πλαστήρα και Μουζακίου της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας και
  • Οι Δήμοι Νοτίου Πηλίου και Ζαγοράς-Μουρεσίου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας
Στην Κεντρική Μακεδονία οι Δήμοι που κηρύχθηκαν σε έκτακτη ανάγκη είναι:
  • Οι Δήμοι Νέας Προποντίδας και Πολυγύρου
  • Οι Δημοτικές Κοινότητες Αγίου Νικολάου, Ν. Μαρμαρά, Νικήτης, καθώς και η Τοπική Κοινότητα Μεταγγιτσίου της Δημοτικής Ενότητας Σιθωνίας του Δήμου Σιθωνίας
  • Η Δημοτική Κοινότητα Συκέας και η Τοπική Κοινότητα Σάρτης της Δημοτικής Ενότητας Τορώνης του Δήμου Σιθωνίας
  • Οι Δημοτικές Ενότητες Αρναίας, Παναγιάς και Σταγείρων – Ακάνθου του Δήμου Αριστοτέλη, καθώς και
  • Οι Τοπικές Κοινότητες Παλιουρίου και Αγίας Παρασκευής της Δημοτικής Ενότητας Παλλήνης του Δήμου Κασσάνδρας.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Χαλκιδική λόγω του χιονιά


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί η Χαλκιδική από τον Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κατόπιν αιτήματος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητα Χαλκιδικής Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αναπληρώτρια προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας \ Τμήματος Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Χαλκιδικής Μαγδαληνή Συρδάρη υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στους δρόμους στη βόρεια Χαλκιδική όπου η κυκλοφορία γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες και καταβάλλονται προσπάθειες για την αντιμετώπιση του προβλήματος με εκχιονιστικά και γκρέιντερ .
“Εχουμε επικεντρωθεί στο βόρειο κομμάτι κυρίως Αρναία, Παλιοχώρι, Μεγάλη Παναγία, Παλιόχωρα, και κάναμε αίτημα για να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης” ανέφερε η κ . Συρδάρη. Πρόσθεσε ότι τα νότια παράλια της Χαλκιδικής, ο δήμος Αριστοτέλη, είναι σε πολύ καλή κατάσταση ενώ στην Ιερισσό δεν έχει χιόνι οι δρόμοι είναι όλοι ανοιχτοί. Πρόβλημα αντιμετώπισαν η Κασσανδρα και η Σιθωνία το οποίο, σύμφωνα με την κ. Συρδάρη αντιμετωπίστηκε με αλατιέρες και με γκρέιντερ. Χωρίς ρεύμα έμειναν από χτες το βράδυ η Ιερισσός και η Κασσάνδρα. “Το πρωί που μιλήσαμε με τη ΔΕΗ είχε πολλές γραμμές καμένες και προσπαθούσαν να αποκαταστήσουν τις βλάβες” ανέφερε η κ. Συρδάρη.
Πηγή: ΑΠΕ

Εξομαλύνονται σταδιακά οι πτήσεις στο αεροδρόμιο Μακεδονία


Εξομαλύνεται σταδιακά το πρόγραμμα πτήσεων στο αεροδρόμιο Μακεδονία και τις επόμενες ώρες θα έχει αποκατασταθεί πλήρως, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Fraport Greece, που είναι η διαχειρίστρια εταιρεία του.
Οι διάδρομοι προσγείωσης και απογείωσης στο αεροδρόμιο Μακεδονία παρέμειναν ανοικτοί καθ’ όλη τη διάρκεια της έντονης χιονόπτωσης. Χάρη στην αξιοποίηση εννιά αποχιονιστικών μηχανημάτων, αποπαγοποιητικού εξοπλισμού και της πρόσφατης άσκησης ετοιμότητας που έλαβε χώρα το Νοέμβριο, οι διάδρομοι παρέμειναν και θα παραμείνουν ανοικτοί, επισημαίνεται στην ανακοίνωση
Η Fraport Greece σημειώνει ότι οι καθυστερήσεις, εκτροπές ή ακυρώσεις πτήσεων που παρουσιάστηκαν, οφείλονται αποκλειστικά και μόνο σε χαμηλή νέφωση που επικρατεί στο αεροδρόμιο και ήταν αποτέλεσμα αποφάσεων των αεροπορικών εταιρειών.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου