Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΧΟΥΛΟΥΣΙ ΑΚΑΡ ?? – «ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΕΙΧΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ» – ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΔΑΦΗ;

http://police-voice.blogspot.com/


Police-Voice blog ➤
Βαρύνουσας σημασίας είναι οι δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ σχετικά με τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη στο Αιγαίο, τις συνομιλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Αθήνα μεταξύ ελληνικής και τουρκικής στρατιωτικής αντιπροσωπείας για την επανενεργοποίηση των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που τους τελευταίους μήνες καταστρατηγούν οι Τούρκοι αλλά και το πώς πείστηκε η ελληνική πλευρά να συζητήσει ευαίσθητα ελληνοτουρκικά θέματα σε επίπεδο στρατιωτικών και όχι διπλωματών.
Μάλιστα ο Χουλουσί Ακάρ είπε πως η υπουργοποίηση του τέως αρχηγού ΓΕΕΘΑ ναυάρχου Αποστολάκη ήταν η αφορμή να συμφωνήσει η ελληνική πλευρά να συζητήσει εμπράκτως για το εύρος του ελληνικού εναέριου χώρου και τις παραβιάσεις. Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας είπε ότι στην ουσία οι διαπραγματεύσεις είχαν ξεκινήσει πριν από χρόνια αλλά ο τότε αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος έλεγε πως αυτά είναι πολιτικά ζητήματα και όχι στρατιωτικά, τώρα όμως που ο τέως αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης έγινε υπουργός Εθνικής Άμυνας συζητούνται και τα πολιτικά. «Ξεκίνησε λέγοντας ‘εδώ υπάρχει παραβίαση, εκεί παραβίαση’. Τους είπαμε ΄ας τα αφήσουμε αυτά, ας μην τα συζητάμε ένα ένα. Να μαζευτούμε όλοι μαζί και να συζητήσουμε σοβαρά, τι σκεφτόμαστε και τι κάνουμε’. Εκείνοι να’ ναι καλά, το αποδέχτηκαν», ανέφερε ο κ. Ακάρ.
Ο Χουλούσι Ακάρ είπε ότι για πρώτη φορά γίνεται κάτι τέτοιο από την τουρκική αντιπροσωπεία και ευχήθηκε να πετύχουν. «Μακάρι να συμπεριφερθούν αντικειμενικά, να επικρατήσει η λογική και επομένως τα αποτελέσματα θα είναι καλά και για τις δύο πλευρές», ανέφερε, προσθέτοντας ότι έχουν εκφράσει την αποφασιστικότητά τους σε κάθε περίπτωση.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου