Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Εξάρθρωσαν σπείρες που έκλεβαν από οχήματα και ανατίναζαν ATM (ΦΩΤΟ)

http://police-voice.blogspot.com/


Police-Voice blog ➤
Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας που εξάρθρωσε δυο εγκληματικές οργανώσεις που έκλεβαν από οχήματα και τροχόσπιτα σε διάφορες περιοχές της χώρας και ανατίναζαν ΑΤΜ τραπεζών στην Αθήνα και την επαρχία.
Μάλιστα σε ότι αφορά στα ΑΤΜ στις έρευνες συμμετείχαν και αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας.
Σε ότι αφορά στις κλοπές των οχημάτων, την υπόθεση χειρίστηκε το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου.
Πρόκειται για εγκληματική οργάνωση που αποτελείται από 2 ομάδες, που έκαναν συστηματικά κλοπές από οχήματα και τροχόσπιτα, σε διάφορες περιοχές της Αττικής αλλά και της περιφέρειας.
A IPOTHESI1
Μετά από τις έρευνες που έγιναν σε 7 σπίτια και 2 καταστήματα την Τετάρτη συνελήφθησαν 8 αλλοδαποί και ένας Έλληνας που κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία.
Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών οι δράστες Σαββατοκύριακα και αργίες χτυπούσαν στην περιφέρεια και καθημερινές στην Αττική.
Ανάμεσα στις περιοχές που είχαν επιλέξει για να κλέψουν από τροχόσπιτα και αυτοκίνητα στη Στερεά ήταν η Δροσιά, ο Ιππόκαμπος και η Αγία Άννα στην Εύβοια, οι Δελφοί, τα Καμένα Βούρλα.
A IPOTHESI2
Οι διαρρήξεις των οχημάτων γίνονταν κυρίως με χρήση εξειδικευμένου ηλεκτρονικού εξοπλισμού με τηλεκοντρόλ, αλλά και με παραβίαση της κλειδαριάς ή με σπάσιμο του τζαμιού.
Επέλεγαν να διαρρήξουν κυρίως τροχόσπιτα και αυτοκίνητα τουριστών, σταθμευμένα προσωρινά σε πολυσύχναστους υπαίθριους χώρους στάθμευσης, από τα οποία έκλεβαν χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, πολύτιμα αντικείμενα, τσάντες ακόμα και ολόκληρες βαλίτσες.
A IPOTHESI4
Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η κάθε ομάδα, είχε συγκεκριμένο «συνεργαζόμενο» κλεπταποδόχο, στον οποίο και παρέδιδαν τη λεία τους, έναντι καταβολής χρηματικού ανταλλάγματος, το οποίο στη συνέχεια μοιράζονταν.
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν ταυτοποιηθεί 79 περιπτώσεις κλοπών, με την αξία των κλοπιμαίων να ξεπερνά τα 120.000 για κάθε ομάδα.
A IPOTHESI8
Από τον μεγάλο αριθμό κλοπιμαίων που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οι αστυνομικοί θεωρούν βέβαιη την εμπλοκή τους και σε άλλες όμοιες περιπτώσεις κλοπών.
Κατασχέθηκε πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών, αποσκευών και πορτοφολιών δεκάδες διαβατήρια, ταυτότητες και άδειες οδήγησης διαφόρων κρατών, τηλεκοντρόλ, διαρρηκτικά εργαλεία και το χρηματικό ποσό των -21.660 ευρώ.
A IPOTHESI10
Η δεύτερη υπόθεση, που χειρίστηκε το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, αφορά στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που ανατίναζε ΑΤΜ τόσο στην Αττική όσο και στην περιφέρεια.
Με αυτή την υπόθεση ασχολήθηκαν προανακριτικά και οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας

Συνελήφθησαν 2 Έλληνες, μέλη της οργάνωσης ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται 2 ακόμη άτομα.
Η επιχείρηση της αστυνομίας έγινε το πρωί της Πέμπτης 27 Ιουνίου.
Όπως προέκυψε οι δράστες πήγαιναν αρκετές φορές στο σημείο που είχαν επιλέξει, έλεγχαν όλους τους δρόμους που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν ως εναλλακτικά δρομολόγια διαφυγής, ενώ πραγματοποιούσαν και πολλές διελεύσεις από το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, προκειμένου να υπολογίσουν την απόστασή του από το σημείο της έκρηξης.
Τα μέλη της οργάνωσης είχαν ως «ορμητήριο» σπίτι στην περιοχή του Ασπροπύργου, ενώ ως «επιχειρησιακά οχήματα», χρησιμοποιούσαν συνήθως κλεμμένα αυτοκίνητα.
Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της επιχείρησης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων:
• 3 αυτοκίνητα,
• 3 μοτοσυκλέτες,
• μικροποσότητα ινδικής κάνναβης,
• 2 κινητά τηλέφωνα,
• πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών SIM,
• πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων,
• πλήθος φυσιγγίων διαμετρήματος 9mm,
• κράνος μηχανής και γάντια.
Σε δασική έκταση σε περιοχή της Αττικής, βρέθηκε επιμελώς κρυμμένο ένα σακίδιο, που περιείχε μεταξύ άλλων, 3 μασούρια εκρηκτικής ύλης με προσαρμοσμένο πυροκροτητή και βραδύκαυστο φιτίλι, έτοιμα για χρήση.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την πλήρη εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου