Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

Σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Αττική - Τρόμος από την ένταση και τη διάρκεια ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ:......

http://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Εκατοντάδες τηλέφωνα στην πυροσβεστική, κυρίως για απεγκλωβισμούς από ασανσέρ – Προβλήματα στις επικοινωνίες  – Κυκλοφοριακό χάος - Διακοπές στην ηλεκτροδότηση - Κλήσεις στο ΕΚΑΒ για τραυματισμούς από θραύσματα και σπασμένα τζάμια - Κατέρρευσε ακατοίκητο κτήριο στην Ερμού Από προσόψεις κτιρίων υπήρξαν αποκολλήσεις σοβάδων - Τριάντα οχήματα της πυροσβεστικής κατευθύνονται στη δυτική Αττική - Σε συναγερμό νοσοκομεία και πυροσβεστική

Δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και της Ελληνικής Αστυνομίας, αναπτύσσονται στην περιοχή, για να συνδράμουν τους πολίτες.

Αμέσως μετά την εκδήλωση σεισμού στην Αττική ελήφθησαν τα πρώτα μέτρα από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, όπου βρίσκεται ήδη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Ένα ελικόπτερο super puma και ένα συντονιστικό ελικόπτερο περιπολούν στο χώρο της Δυτικής Αττικής, για να αναφέρουν τυχόν ζημιές στην περιοχή.
Δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και της Ελληνικής Αστυνομίας, αναπτύσσονται στην περιοχή, για να συνδράμουν τους πολίτες.

Μετά το σεισμό, το ΕΚΑΒ δέχθηκε κλήσεις για τραυματισμούς από θραύσματα και σπασμένα τζάμια, ενώ υπήρξαν και αποκολλήσεις σοβάδων από κτίρια. 

Από τον σεισμό, υπήρξαν προβλήματα στα δίκτυα κινητήςκαι σταθερής τηλεφωνίας, ενώ σε ορισμένες περιοχές σημειώθηκαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. Λόγω της υπερφόρτωσης του δικτύου της κινητής τηλεφωνίας, οι εταιρείες απευθύνουν έκκληση προς το κοινό να περιορίσουν τις επικοινωνίες μέσω κινητών και να επιλέγουν υπηρεσίες μέσω διαδικτύου, όπως Viber, WhatsApp, Skype, Messanger. 

Διακοπές ρεύματος σε Αθήνα και Πειραιά
Διακοπές ρεύματος στο κέντρο της Αθήνας, σε περιοχές του Πειραιά και στο Αιγάλεω προκάλεσε ο σεισμός. Οι βλάβες, σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδιες πηγές, εντοπίζονται στα δίκτυα μέσης και χαμηλής τάσης, ενώ στην υψηλή τάση (που θα επηρέαζε περισσότερες περιοχές) κατά τις ίδιες πληροφορίες δεν εντοπίστηκαν προβλήματα.

Συναγερμός έχει σημάνει σε πυροσβεστική και νοσοκομεία, που βρίσκονται σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα. 

Από την ένταση του σεισμού έπεσε ακατοίκητο κτήριο στην Ερμού, ένα παλιό κτήριο στη Δραπετσώνα, ενώ υπήρξε και αποκόλληση πλάκας από κτήριο στο Περιστέρι. Παράλληλα, υπήρξαν πτώσεις βράχων σε δρόμους. Σε περιοχές της Μάνδρας έχουν αναφερθεί ρωγμές σε σπίτια. 

Το τηλεφωνικό κέντρο της πυροσβεστικής δέχεται εκατοντάδες τηλεφωνήματα, με τις περισσότερες κλήσεις να αφορούν σε απεγκλωβισμούς από ασανσέρ. 
Επίσης, 30 οχήματα της πυροσβεστικής κατευθύνεται στη Δυτική Αττική για προληπτικούς λόγους. 

Αυτή την ώρα σημειώνονται μετασεισμοί. 

Ελικόπτερο Super Puma και συντονιστικό ελικόπτερο πάνω από τη Δυτική Αττική

Αμέσως μετά την εκδήλωση σεισμού, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έσπευσε στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος. 

Ένα ελικόπτερο super puma και ένα συντονιστικό ελικόπτερο περιπολούν στο χώρο της Δυτικής Αττικής για να αναφέρουν τυχόν ζημιές στην περιοχή.

 ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ: ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ 48ΩΡΟ ΛΟΓΩ ΜΕΤΑΣΕΙΣΜΩΝ

Πλούσια μετασεισμική ακολουθία αναμένουν οι σεισμολόγοι. Ο σεισμός στην Αθήνα, μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ προκάλεσε αναστάτωση και όπως είπε ο Κώστας Παπαζάχος, καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ, το επόμενο 48ωρο θα είναι δύσκολο.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία εκτίμηση αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό, τόνισε ο κ. Παπαζάχος.
Όπως είπε, ο σεισμός της Παρασκευής στην Αθήνα προήλθε από την περιοχή δυτικά της Πάρνηθας, στην περιοχή του ρήγματος απ’ όπου προήλθε και ο σεισμός του 1999. «Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι το ρήγμα» τόνισε ο Κώστας Παπαζάχος.
«Αν είναι το ίδιο ρήγμα που έδωσε το σεισμό της Πάρνηθας αυτό θα είναι αισιόδοξο γιατί δεν μπορεί σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να δώσει ένα τέτοιο μεγάλο σεισμό», πρόσθεσε ο Κώστας Παπαζάχος.
Κάλεσε τους πολίτες να παίρνουν τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας. «Αν στο σπίτι μας εντοπίσουμε προβλήματα να μην μείνουμε μέσα χωρίς την εκτίμηση μηχανικού», είπε και ζήτησε επίσης ψυχραιμία. «Πολύ μεγάλη προσοχή τις επόμενες ώρες στα fake news που είμαι σίγουρος ότι θα κυκλοφορήσουν για ενδεχόμενο μεγάλο σεισμό», κατέληξε.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου