Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ 5,3 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ- ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΘΗΚΕ ΟΛΟ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ! ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΘΗΚΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ- ΛΕΚΚΑΣ ΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟ: «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΣ, ΘΕΛΟΥΜΕ

http://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 Ρίχτερ «ταρακούνησε» την Κρήτη, στις 7:39 το πρωί της Τετάρτης, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.
Ο σεισμός σημειώθηκε 31 χιλιόμετρα Νότια Νοτιοανατολικά του Ηρακλείου.
Το επίκεντρο του σεισμού
Untitled-1_copy
Σημειώνεται ότι τα δεδομένα για το σεισμό που προέρχονται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών είναι λύσεις προερχόμενες από το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγου. Ενημερώνονται συνεχώς με την άφιξη νέων δεδομένων.
«Δεν είναι μικρός ο σεισμός, ήταν νότια του Ηρακλείου στα 20 χλμ» τόνισε ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας μιλώντας στο ΟΡΕΝ για τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στις 7:39 στην Κρήτη 31 χιλιόμετρα νότια- νοτιοανατολικά του Ηρακλείου.
«Έχουμε να κάνουμε με έναν σεισμό επιφανειακό σε γνωστές ζώνες» πρόσθεσε.
«Θεωρώ ότι δεν πρέπει να υπάρχουν επιπτώσεις, έχουμε να κάνουμε με τη σεισμικότητα που υπάρχει στην Κρήτη» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Θέλουμε χρόνο να εκτιμήσουμε την κατάσταση».
Σε ετοιμότητα η Πυροσβεστική
Σύμφωνα με το Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, κ. Νίκο Λαγουδάκη, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει ήδη επικοινωνήσει με τις λοιπές Αρχές Ρεθύμνου και Ηρακλείου – ανάμεσα στις οποίες σημειώθηκε η σεισμική δόνηση, ωστόσο, μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει καταγραφεί κάποιο πρόβλημα.
Ο κ. Λαγουδάκης, ωστόσο, διαβεβαίωσε πως «Οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Κρήτης βρίσκονται σε ετοιμότητα σε περίπτωση που προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα».
Δεν υπάρχουν ζημιές
Ο σεισμός ήταν μικρής διάρκειας, 5 με 6 δευτερόλεπτα είπε ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο Θέμα 104,6.
Ο κ. Αρναουτάκης εμφανίστηκε καθησυχαστικός λίγη ώρα μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση που ταρακούνησε όλη την Κρήτη και νησιά του νοτίου Αιγαίου, λέγοντας πως δεν υπάρχει ανησυχία ούτε ζημιές.
«Έχω μιλήσει και με τον δήμαρχο Ανωγείων, όπου ακούστηκε ότι ήταν το επίκεντρο και δεν υπάρχει κάποια ζημιά. Περισσότερο έγινε αισθητός στο Ηράκλειο. Ήταν μικρής διάρκειας, 5-6 δευτερόλεπτα. Έχω κάνει μια σειρά τηλεφωνημάτων. Δεν υπάρχει ανησυχία ούτε ζημιές», τόνισε ο περιφερειάρχης Κρήτης.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου