Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

«ΣΠΑΝΕ» ΤΟ ΑΒΑΤΟ Μικτές ομάδες της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν ντου… για συλλήψεις στα Εξάρχεια! Ειδικές «μικτές» ομάδες συλλήψεων, αποτελούμενες από αστυνομικούς της Αμεσης Δράσης, της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., της ΟΠΚΕ, αλλά και της Ασφάλειας,

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΕΛΤΑ !
Σύμφωνα με καταγγελίες που είδαν το φως οι αστυνομικοί τραυμάτισαν ένα άτομο το οποίο φέρεται να είναι μέλος του Ρουβίκωνα, ωστόσο αυτό δεν επιβεβαιώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ.


Ειδικές «μικτές» ομάδες συλλήψεων, αποτελούμενες από αστυνομικούς της Αμεσης Δράσης, της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., της ΟΠΚΕ, αλλά και της Ασφάλειας, συστήνουν στην ΕΛ.ΑΣ. σε μία προσπάθεια να κάνουν συλλήψεις αντιεξουσιαστών, μετά και τις πρόσφατες αλλεπάλληλες επιθέσεις αντιεξουσιαστών κατά αστυνομικών, οι οποίες έγιναν μετά τις εκκενώσεις των τεσσάρων καταλήψεων στα Εξάρχεια.
Τις τελευταίες μέρες έχει παρατηρηθεί ένα «πάρτι αντίδρασης» των κουκουλοφόρων στην πλατεία της περιοχής σε μία προσπάθεια να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο για την περιφρούρηση των καταλήψεων. Τελικά, οι κουκουλοφόροι αντί για… πάρτι ξεσπούν με μανία και… μολότοφ κατά των αστυνομικών των ΜΑΤ που περιφρουρούν τα κτίρια προκειμένου να μην επανακαταληφθούν. Κάτι αντίστοιχο έγινε και χθες τα ξημερώματα, με τους αστυνομικούς να φτάνουν μέχρι το… στέκι του Ρουβίκωνα πάνω στην πλατεία Εξαρχείων.
Σε συσκέψεις που έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής έχουν ζητηθεί συλλήψεις μετά από επιθέσεις εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, κάτι που δεν έγινε το τελευταίο τριήμερο, παρά μόνο 7 χθεσινές προσαγωγές ατόμων, τα οποία αφέθηκαν τελικά ελεύθερα. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που συστήνονται οι ειδικές μικτές ομάδες αστυνομικών που έχουν μεγαλύτερη ευελιξία και δεν παρουσιάζουν «δυσκινησία» όπως τα ΜΑΤ. Στην ΕΛ.ΑΣ. πάντως επικρατεί προβληματισμός εν όψει της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, καθώς θα μετακομίσουν στη συμπρωτεύουσα 21 διμοιρίες από την Αθήνα με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί «κενό» στην Αθήνα. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί εκφράζουν τους φόβους τους πως ενδεχομένως εκείνες τις ημέρες οι αντιεξουσιαστές να προσπαθήσουν να κάνουν επιθέσεις και να επανακαταλάβουν κτίρια ή να ενισχύσουν τις ήδη υπάρχουσες καταλήψεις.

Η επιχείρηση στην πλατεία Εξαρχείων…

Τα χθεσινά σοβαρά επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 11 το βράδυ, όταν πάνω από 200 αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν με μολότοφ κατά των διμοιριών των ΜΑΤ που φυλάσσουν τα κτίρια των καταλήψεων που εκκενώθηκαν στην οδό Σπυρίδωνος Τρικούπη. Οι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με πάνω από 80 μολότοφ αλλά και πέτρες κατά των αστυνομικών και τα επεισόδια επεκτάθηκαν στους γύρω δρόμους, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να φτάνουν μέχρι την πλατεία Εξαρχείων και στο «στέκι» του Ρουβίκωνα Κ. ΒΟΞ (κτίριο το οποίο ανήκει στο Δημόσιο και είναι υπό κατάληψη από το 2012). Παράλληλα, έφτασαν μέχρι την πόρτα του στεκιού του Ρουβίκωνα, όπου σύμφωνα με καταγγελίες και βιντεοληπτικό υλικό, έριξαν δακρυγόνο, σπάζοντας την τζαμαρία του κτιρίου.
Στην πλατεία Εξαρχείων πάντως προχθές το βράδυ είχε πάρτι που διοργάνωσαν συλλογικότητες στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Ανάβουμε τα Φώτα στην πλατεία Εξαρχείων», κατά των ναρκεμπόρων που δρουν ανεξέλεγκτα στην περιοχή. Το συγκεκριμένο… πάρτι εντάσσεται στις συνεχόμενες εκδηλώσεις που κάνουν τις τελευταίες μέρες οι αντιεξουσιαστές στην πλατεία σε μία προσπάθεια να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα.
Σύμφωνα με καταγγελίες που είδαν το φως οι αστυνομικοί τραυμάτισαν ένα άτομο το οποίο φέρεται να είναι μέλος του Ρουβίκωνα, ωστόσο αυτό δεν επιβεβαιώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ.
«Χθες βράδυ, στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Σπ. Τρικούπη, διμοιρία της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής δέχτηκε επίθεση με μολότοφ και άλλα αντικείμενα από ομάδες ατόμων που βρίσκονταν στην πλατεία Εξαρχείων. μΣτο σημείο έσπευσαν να συνδράμουν έτερες διμοιρίες που βρίσκονταν στην περιοχή, οι οποίες δέχτηκαν επίθεση από τα συγκεντρωμένα άτομα, επίσης με διάφορα αντικείμενα και με περισσότερες από 80 μολότοφ. Ακολούθησε καταδίωξη στην περιοχή της πλατείας Εξαρχείων, όπου έγινε χρήση των αναγκαίων επιβαλλόμενων μέτρων και μέσων», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.
«Επιχειρείται η εκμετάλλευση του γεγονότος με αναφορές σε δήθεν ζημιές που έχουν προκληθεί από τις δυνάμεις της Αστυνομίας. Επίσης χρησιμοποιούνται χαρακτηρισμοί που καμία σχέση δεν έχουν με την Αστυνομία και με τον τρόπο που επιτελεί το έργο της. Οι αστυνομικές δυνάμεις σε κάθε επιχείρηση κινούνται στο πλαίσιο της νομιμότητας με σεβασμό στης αρχές της δημοκρατίας μας. Το ίδιο έπραξαν και χθες το βράδυ με ιδιαίτερη πειθαρχία και αυτοσυγκράτηση παρά τις προκλήσεις και τις επιθέσεις που δέχθηκαν», πρόσθεσε χαρακτηριστικά στην ίδια ανακοίνωση.
Πάντως, επίθεση πραγματοποίησαν αντιεξουσιαστές και στο ελληνικό προξενείο στη Γαλλία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες κρατούσαν σφυριά με τα οποία έσπασαν τζάμια του προξενείου στην πόλη Ναντ ενώ έγραψαν σε τοίχο του κτιρίου το σύνθημα «σταματήστε το νόμο και την τάξη στα Εξάρχεια», παραπέμποντας ουσιαστικά στις επιχειρήσεις εκκένωσης κτιρίων που είχαν πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στην περιοχή των Εξαρχείων.
Από την έντυπη έκδοση
Πηγή ➤https://www.eleftherostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου