Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

Φυλακές Αυλώνα: Κρατούμενος Ρομά επιτέθηκε και τραυμάτισε σωφρονιστικό υπάλληλο

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Ο νεαρός κρατούμενος που σύμφωνα με πληροφορίες είναι Ρομά και έχει σωρεία πειθαρχικών αδικημάτων
Σοκ στις φυλακές Αυλώνα. Κρατούμενος επιτέθηκε και ξυλοκόπησε άγρια σωφρονιστικό υπάλληλο και τον έστειλε στο νοσοκομείο.
Το νέο συμβάν βίας και τρόμου σημειώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής. Ο νεαρός κρατούμενος που σύμφωνα με πληροφορίες είναι Ρομά και έχει σωρεία πειθαρχικών αδικημάτων, άρχισε να φωνάζει και να ζητά από τον σωφρονιστικό υπάλληλο να του ανοίξει την πόρτα.
Όταν εκείνος του ζήτησε να ηρεμήσει λέγοντας ότι κάτι τέτοιο απαγορεύεται, ο νεαρός έγινε έξαλλος. Άρχισε να απειλεί και να υβρίζει τον υπάλληλο ενώ τον έφτυσε και του πέταξε ένα πλακάκι. Όταν ο σωφρονιστικός προσπάθησε να τον ηρεμήσει, ο Ρομά  όρμησε πάνω του και άρχισε να τον γρονθοκοπεί με μανία στο κεφάλι με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει.
foto-astynomikos
Το περιστατικό έληξε μετά από λίγη ώρα και ο σωφρονιστικός οδηγήθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Σπύρος Καρακίτσος μιλώντας στο protothema.gr τονίζει πως «η κατάσταση που επικρατεί στο ειδικό κατάστημα κράτησης νέων Αυλώνα χαρακτηρίζεται ως τραγική. Η έλλειψη ουσιαστικής διοίκησης, η υποστελέχωση προσωπικού και μία σειρά από άλλους παράγοντες μας έχουν καταντήσει ώστε οι συνθήκες εργασίας των εργαζομένων να προσομοιάζουν σε μεσαιωνικές συνθήκες γαλέρας ορυχείου. Το αρμόδιο υπουργείο και η πολιτεία οφείλει άμεσα να μας προστατεύσει».
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου