Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019

Πάιατ: Δεν θα προβληματιζόμουν ιδιαίτερα για τους χάρτες της Τουρκίας «Η ελληνική κυριαρχία είναι αναμφισβήτητη και αναγνωρίζεται σίγουρα από τις ΗΠΑ»,

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
«Η ελληνική κυριαρχία είναι αναμφισβήτητη και αναγνωρίζεται σίγουρα από τις ΗΠΑ», δήλωσε ο κ. Πάιατ


«Η ελληνική κυριαρχία είναι αναμφισβήτητη», τόνισε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για τη συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης 2019 για τον χάρτη της «γαλάζιας πατρίδας» που ονειρεύονται οι Τούρκοι.
Αναλυτικά, «η ελληνική κυριαρχία είναι αναμφισβήτητη και αναγνωρίζεται σίγουρα από τις ΗΠΑ», δήλωσε ο κ. Πάιατ, για να προσθέσει διαπιστωτικά, «συνεπώς δεν θα προβληματιζόμουν ιδιαίτερα για τους χάρτες».
Στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας και συγκεκριμένα στην Ακαδημία του Ναυτικού βρίσκεται ο χάρτης της «Γαλάζιας Πατρίδας» που φωτογραφήθηκε ο Ερντογάν όπως αποκάλυψε το Eleftherostypos.gr.
Λίγα λεπτά πριν την άφιξη του Τούρκου προέδρου είχε φτάσει στην Ακαδημία ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ μαζί με τον πρόεδρο του Τουρκικού Κοινβουλίου Mουσταφά Σέντοπ.
Στα ντοκουμέντα ο Ακάρ εμφανίζεται να δείχνει στον Σέντοπ το Καστελόριζο και την ευρύτερη περιοχή και φυσικά την θεωρία της «Γαλάζιας Πατρίδας» που διχοτομεί το Αιγαίο και εξαφανίζει στο Καστελόριζο!
H τελευταία φωτογραφία δείχνει πως ο χώρος που βρίσκεται το βιβλίο επισκεπτών κάποτε είχε τη φωτογραφία του Κεμάλ , τώρα όμως άλλαξε και στη θέση του τοποθετήθηκε ο χάρτης της «Γαλάζιας Πατρίδας».
«Ταραξία» της περιοχής της νοτιοανατολικής Μεσογείου χαρακτήρισε την Τουρκία ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σχολιάζοντας, μεταξύ άλλων, και τη φωτογραφία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπροστά από χάρτη που δείχνει τουρκικό το μισό Αιγαίο.
«Η φωτογραφία αυτή με λυπεί. Δεν θα πέσουμε στην παγίδα της άλλης πλευράς, είμαστε μια στέρεη ευρωπαϊκή χώρα», είπε χαρακτηριστικά. Έκανε λόγο για «εκστρατείες επικοινωνιακού χαρακτήρα που δεν μπορούν να μεταβάλουν τη διεθνή νομιμότητα απλά εδραιώνουν την εικόνα της Τουρκίας ως παραβάτη».
Πρόσθεσε ότι με τέτοιες ενέργειες απομονώνεται η Τουρκία και η Ελλάδα δεν είναι διατεθειμένη να την ακολουθήσει ούτε «σε βαλκανοποίηση της περιοχής ούτε σε μία τακτική επαρχιωτισμού».
«Δεν θα πέσουμε στην παγίδα της άλλης πλευράς, είμαστε μια στερεή ευρωπαϊκή χώρα, η Τουρκία αυτή τη στιγμή λειτουργεί ως ο ταραξίας της περιοχής και δεν θα τους ακολουθήσουμε σε έναν τέτοιο κατήφορο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου