Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

5,1 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ – «ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΘΗΚΕ» ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟ ΝΗΣΙ. Α.Τσελέντης για σεισμό στη Ρόδο: «Θα ακολουθήσουν πολλοί μετασεισμοί και οι κάτοικοι θα πρέπει να πάρουν τα μέτρα τους»

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Την ίδια άποψη με τους υπόλοιπους σεισμολόγους κράτησε και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Ακης Τσελέντης αναφορικά με τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ στη Ρόδο.
Ειδικότερα, ο κ. Τσελέντης σε επικοινωνία που είχε μαζί του ο τηλεοπτικός σταθμός του Alpha σημείωσε μεταξύ άλλων ότι: «Δεν έχει καμία σχέση με το ρήγμα της Ανατολίας. Λίγες μέρες πριν είχαμε 3,4 Ρίχτερ νοτιότερα. Αυτό που σίγουρα μπορούμε να πούμε είναι ότι μπορεί να ακολουθήσουν πολλοί μετασεισμοί και οι κάτοικοι θα πρέπει να πάρουν τα στοιχειώδη μέτρα».
«Πιθανώς ήταν ο κύριος σεισμός», λέει ο Τσελέντης
«Κατά πάσα πιθανότητα είναι ο κύριος σεισμός, ωστόσο πρέπει να περάσουν κάποιες ώρες για να μιλήσουμε με σιγουριά. Δεν νομίζω πάντως ότι θα έχουμε μεγαλύτερο γεγονός. Στην περιοχή πάντως υπάρχει διέγερση, η οποία μας έχει προβληματίσει και την παρακολουθούμε», συνέχισε.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα καθησυχαστικός για το σεισμό στη Ρόδο εμφανίστηκε τόσο ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, όσο και ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

ΣΕΙΣΜΟΣ 5,1 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ – «ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΘΗΚΕ» ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟ ΝΗΣΙ. «ΕΙΧΕ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ»



Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 7:44 το πρωί στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στα Δωδεκάνησα και τα τουρκικά παράλια.
Το επίκεντρο εντοπίζεται 37 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ρόδου. Το Ευρωμεσογεικαό Σεισμολογικό Κέντρο υπολογίζει τον σεισμό στα 5,4 Ρίχτερ.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί πληροφορίες για ζημιές.
Σημειώνεται ότι τα δεδομένα για το σεισμό που προέρχονται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών είναι λύσεις προερχόμενες από το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγου. Ενημερώνονται συνεχώς με την άφιξη νέων δεδομένων.
Το makeleio.gr παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις και θα σας ενημερώσει για όλα τα νεότερα.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γιώργος Παππαδόπουλος ήταν καθησυχαστικός, λέγοντας πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.
Λέκκας: Θα υπάρξουν μετασεισμοί
Στο ίδιο μήκος κύματος ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε πως «είναι ένας σεισμός που έγινε έντονα αισθητός στην πόλη της Ρόδου και την γύρω περιοχή» δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας ο οποίος πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής (ώρα 8:05) αναφορές για ζημιές.
«Είναι στο βόρειο τμήμα ενός βυθίσματος τεκτονικού που έδωσε τον σεισμό. Στο νότιο άκρο έδωσε 5,2 σεισμό Ρίχτερ πριν από έναν μήνα» συμπλήρωσε ο κ. Λέκκας και ξεκαθάρισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι «οι σεισμοί αυτοί δεν συνδέονται με το ρήγμα της Ανατολίας».
Σύμφωνα με τον ίδιο «θα υπάρξουν μετασεισμοί της τάξης των 4,7 και 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που θα γίνουν αισθητοι».
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου