Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ! Ο ΤΡΑΜΠ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΩ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ». «ΓΚΡΕΜΟΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ» Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΛΙΡΑ. ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Αυστηρότατη προειδοποίηση απευθύνει στην Τουρκία ο Ντόναλντ Τραμπ, εν όψει της επιχείρησης της Άγκυρας στις κουρδικές περιοχές της βόρειας Συρίας, από όπου απομακρύνονται τα αμερικανικά στρατεύματα.
Μέσα στην πρώτη μόλις ώρα από την στιγμή που «εκτοξεύτηκαν» οι απίστευτες, ανοιχτές απειλές του Ντόναλντ Τραμπ εναντίον της Τουρκίας, το αποτέλεσμα… φάνηκε στην γειτονική χώρα. Κι αυτό διότι το εθνικό της νόμισμα, η τουρκική λίρα, καταγράφει μεγάλη πτώση.
Ο Τραμπ, σε μια ανάρτηση στο twitter με ύφος που θυμίζει περισσότερο… Ρωμαίο αυτοκράτορα, προειδοποίησε ότι θα «συνθλίψει» την τουρκική οικονομία σε περίπτωση που κάνει οτιδήποτε «εκτός ορίων».
«Όπως έχω δηλώσει εμφατικά ξανά, και τώρα απλώς το επαναλαμβάνω, αν η Τουρκία κάνει οτιδήποτε που εγώ, μέσα στη μεγάλη και απαράμιλλη σοφία μου, θεωρήσω εκτός ορίων, θα καταστρέψω εντελώς θα συνθλίψω την οικονομία της Τουρκίας (το έχω κάνει παλαιότερα!). Πρέπει, με την Ευρώπη και τους άλλους, να προσέχουν…», έγραψε στο twitter.
As I have stated strongly before, and just to reiterate, if Turkey does anything that I, in my great and unmatched wisdom, consider to be off limits, I will totally destroy and obliterate the Economy of Turkey (I’ve done before!). They must, with Europe and others, watch over...
91,8 χιλ. άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
Πεντάγωνο: Δεν στηρίζουμε, δεν θα βοηθήσουμε την τουρκική επιχείρηση στη Συρία
Ανακοίνωση κατά της εμπρηστικής πολιτικής της Τουρκίας εξέδωσε και το Πεντάγωνο διαμηνύοντας ότι οι ΗΠΑ δεν εγκρίνουν τη σχεδιαζόμενη επίθεση της Τουρκίας στη βόρεια Συρία και ότι ο αμερικανικός στρατός δεν θα την υποστηρίξει με κανέναν τρόπο.
«Το υπουργείο Άμυνας το κατέστησε σαφές στην Τουρκία, όπως και ο πρόεδρος, ότι δεν επιδοκιμάζουμε μια τουρκική επιχείρηση στη βόρεια Συρία. Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις δεν θα στηρίξουν ούτε θα εμπλακούν σε οποιαδήποτε τέτοια επιχείρηση», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου Τζόναθαν Χόφμαν.
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Μαρκ Έσπερ και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγός Μαρκ Μίλεϊ είπαν στους «Τούρκους ομολόγους τους ότι η μονομερής δράση δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για την Τουρκία», επισήμανε ο Χόφμαν.
Οι ΗΠΑ δεν υποστηρίζουν τη σχεδιαζόμενη στρατιωτική εισβολή από την Τουρκία στη βορειοανατολική Συρία «υπό οποιαδήποτε μορφή», καθώς αυτή δεν θα κάνει την περιοχή ασφαλέστερη έναντι των απειλών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ανέφερε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Πολύ κακή ιδέα αυτή της Τουρκίας
«Είναι μια πολύ κακή ιδέα» είπε ο αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, ενώ έκανε δηλώσεις σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι το σχέδιο της Άγκυρας να επανεγκαταστήσει εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες πίσω στη βορειοανατολική Συρία είναι «ίσως η πιο τρελή ιδέα που έχω ποτέ ακούσει».
Ο ίδιος σημείωσε πως η Ουάσινγκτον απέσυρε μονάχα έναν μικρό αριθμό στρατευμάτων και συνεχίζει να ελέγχει τον εναέριο χώρο πάνω από τη βορειοανατολική Συρία.
«Έπειτα από τη συνομιλία μου με τον Ντόναλντ Τραμπ, η απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη ζώνη στα σύνορα με τη Συρία έχει ξεκινήσει» επιβεβαίωσε, πριν από λίγες ώρες, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε δηλώσεις του στον τουρκικό Τύπο, κατά την αναχώρησή του για τη Σερβία, όπου έχει προγραμματίσει επίσκεψη.
«Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να καθαρίσει τα σύνορά της με τη Συρία από τους μαχητές και να εγγυηθεί την ασφάλεια της χώρας αυτής», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Την αντίθεσή της σε ενδεχόμενη τουρκική στρατιωτική επέμβαση στη Συρία εξέφρασε η γερμανική κυβέρνηση, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης.
Η Γαλλία κάλεσε την Τουρκία να απόσχει από κάθε στρατιωτική επιχείρηση, μετά την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία, η οποία θα συνέβαλε στην αναβίωση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και τάχθηκε υπέρ της παραμονής των ξένων τζιχαντιστών στα στρατόπεδα που τελούν υπό τον έλεγχο των Κούρδων στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.
Έρχεται το «μπαμ»
Έτοιμες να πολεμήσουν τους Τούρκους, δηλώνουν οι Κούρδοι και οι Συριακές δυνάμεις (SDF) στο πολεμικό ανακοινωθέν που εξέδωσαν μετά τις πολεμικές προετοιμασίες του Ερντογάν για εισβολή στη Συρία και την απόφαση των ΗΠΑ να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από την περιοχή.
Ενώ ο Τούρκος πρόεδρος, ανακοίνωσε την μετακίνηση στρατευμάτων, αρμάτων και τεθωρακισμένων, στα σύνορα, το SDF αφήνει αιχμές για την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων και καλεί όλους τους λαούς της βόρειας Συρίας » Κούρδους, Άραβες Ασσυρίους και Συριακούς» να σταθούν στο πλευρό των SDF και να πολεμήσουν για τη γη τους.
Οι Κούρδοι με τη σειρά τους, ετοιμάζονται για πόλεμο απέναντι στην Τουρκία λέγοντας ότι θα είναι «μια μάχη για ζωή ή για θάνατο». Ο δε αρχιστράτηγος των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), Μαζλούμ Κομπάνι, προειδοποίησε πως «σε αυτό τον πόλεμο θα εμπλακούν όλοι».
«Θα αρπάζουν φωτιά σύνορα 600 χλμ «
«Ένας πρώην μαχητής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) μου είπε πριν ότι θα είναι ένας πόλεμος κατά μήκος όλων των 600 χλμ των συνόρων με την Τουρκία», έγραψε στο Twitter ο πολεμικός ανταποκριτής Wladimir van Wilgenburg.
«Εάν μια σφαίρα πέσει [ανατολικά του Ευφράτη], όλα τα σύνορα [από τη Ντερίκ έως την Κόμπανι] θα αρπάξουν φωτιά – Θα είναι μια μάχη για ζωή ή θάνατο».
Ο αρχιστράτηγος των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), Μαζλούμ Κομπάνι, σε συνέντευξή του νωρίτερα τη Δευτέρα, μετά την τηλεφωνική συνεννόηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να επιτραπεί τουρκική εισβολή στα κουρδικά εδάφη στη Συρία, προειδοποίησε:
«Οι πάντες ενδιαφέρονται για αυτή την περιοχή. Υπάρχουν Ρώσοι σε μέρος της Μανμπίτζ [Ιεράπολη], στην Αρίμα. Εάν η Τουρκία επέμβει, οι πάντες θα εμπλακούν. Η κατάσταση θα γίνει εξαιρετικά περίπλοκη».
Επίσης, με ανάρτησή του στο Twitter το Κέντρο Συντονισμού και Στρατιωτικών Επιχειρήσεων των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), έγραψε:
«Οι πρώτες συνέπειες της απόσυρσης των Ηνωμένων Πολιτειών και της αποτυχίας της συμφωνίας του μηχανισμού ασφαλείας:
»Δυνάμεις του συριακού καθεστώς υποστηριζόμενες από τη Ρωσία προετοιμάζονται να κινηθούν προς την πόλη της Μανμπίτζ.
»Είπαμε νωρίτερα ότι η οποιαδήποτε τουρκική επίθεση θα επιφέρει άσχημες συνέπειες για όλη την περιοχή».
Το πολεμικό ανακοινωθέν του SDF
«Παρά όλες τις προσπάθειές μας να αποφύγουμε τη σύγκρουση, τη δέσμευσή μας στη συμφωνία του «μηχανισμού ασφαλείας» και τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για το σκοπό μας, οι αμερικανικές δυνάμεις δεν έφεραν εις πέρας τις ευθύνες τους και αποχώρησαν από τις συνοριακές περιοχές με την Τουρκία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το SDF και συνεχίζει:
»Η απρόκλητη επίθεση της Τουρκίας στις περιοχές μας θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στη μάχη μας ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και τη σταθερότητα και την ειρήνη που δημιουργήσαμε στην περιοχή τα τελευταία χρόνια.
»Ως Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τη γη μας με κάθε κόστος.
»Καλούμε τους Κούρδους, Άραβες Ασσυρίους και Συριακούς να ενισχύσουν την ενότητα τους και να σταθούν δίπλα στις SDF στην υπεράσπιση της γης τους.
»Γενική Διοίκηση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), 7 Οκτωβρίου 2019».
Αποσύρονται τα αμερικανικά στρατεύματα
Να σημειωθεί ότι χθες ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως η Τουρκία θα αρχίσει σύντομα την από καιρό σχεδιαζόμενη στρατιωτική επιχείρηση για να δημιουργήσει αυτό που αποκαλεί «ασφαλή ζώνη» στη βόρεια Συρία και πως οι αμερικανικές δυνάμεις δεν θα αναμιχθούν.
Αμερικανός αξιωματούχος επίσης, διευκρίνισε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες ενημέρωσαν τον διοικητή των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) πως οι αμερικανικές δυνάμεις δεν θα τις υπερασπιστούν έναντι των επικείμενων τουρκικών επιθέσεων.
Ανατροπή: Μόνους αφήνουν τους Κούρδους της Συρίας οι Αμερικανοί – Ελεύθερο το πεδίο στον Ερντογάν
Ερντογάν: «Θα χτυπήσουμε ξαφνικά μια νύχτα»
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιβεβαίωσε την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τα ανατολικά του Ευφράτη και ανακοίνωσε πως η τουρκική επίθεση στη βόρεια Συρία μπορεί να εξαπολυθεί ανά πάσα στιγμή.

«Είναι μια φράση την οποία επαναλαμβάνουμε συνεχώς: μπορεί να μπούμε (στη Συρία) οποιαδήποτε νύκτα χωρίς προειδοποίηση. Δεν υπάρχει θέμα να ανεχθούμε περισσότερο τις απειλές που προέρχονται απ’ αυτές τις τρομοκρατικές οργανώσεις», τόνισε χαρακτηριστικά.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου