Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

ΜΙΑ ΣΥΛΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ Βίντεο-ντοκουμέντο από τη χθεσινοβραδινή επιχείρηση της αστυνομίας στα Εξάρχεια

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Βίντεο ντοκουμέντο καταγράφει τις στιγμές μετά την χθεσινοβραδινή καταδρομική επίθεση κουκουλοφόρων εναντίον ανδρών των ΜΑΤ και της ομάδας ΔΙΑΣ στην Χαριλάου Τρικούπη, όπου τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί.
Στο βίντεο φαίνονται οι αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ να επιχειρούν, αμέσως μετά την επίθεση στην πλατεία Εξαρχείων όπου και συνελήφθη μέλος του Ρουβίκωνα.
Το συμβάν έλαβε χώρα στη Χαριλάου Τρικούπη, στις 22:10 το βράδυ. Οι κουκουλοφόροι είχαν στήσει ενέδρα με στόχο να χτυπήσουν τη διμοιρία των ΜΑΤ που φρουρούσε τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ την ώρα που αποχωρούσε μέσα στο αστυνομικό λεωφορείο. Μπροστά από το λεωφορείο των ΜΑΤ υπήρχε ως προπομπός μια μοτοσυκλέτα της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.
Η ένταση κορυφώθηκε όταν μέσα σε ένα καφενείο των Εξαρχείων ήταν κλειδωμένα περίπου 30 άτομα και απ’ έξω ήταν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ μπροστά στην πόρτα φωνάζοντας ότι θα προσάγουν όσους ήταν μέσα στο καφενείο. Την ίδια ώρα στην πλατεία ήταν μέλη του Ρουβίκωνα κι αντεξουσιαστές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. τραυματίστηκαν στο περιστατικό και μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Ο ένας εξ αυτών πήρε εξιτήριο, ενώ ένας από τους άλλους δύο έχει υποστεί εγκαύματα στο πόδι και χτυπήματα στο κεφάλι.
Δεκαεπτά άτομα προσήχθησαν από την αστυνομία και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερα ενώ ένα άτομο συνελήφθη για επίθεση κατά αστυνομικών. Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα και πλέον δραστήρια μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας».
Ο Γ. Καλαϊτζίδης, ηγετικό στέλεχος της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας», αναφέρει σε ανάρτησή του τα εξής:
Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου μετέβη στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Από την επίθεση υπέστη φθορές και μια από τις μοτοσυκλέτες.
Σε ανάρτησή του στο Facebook το Σωματείο Ειδικών Φρουρών κάνει λόγο για «βροχή» από μολότοφ και σημειώνει ότι ο ένας εκ των αστυνομικών δέχθηκε μολότοφ στο κεφάλι αλλά τον προστάτευσε το κράνος του και ότι στόχος των δραστών ήταν να κάψουν ζωντανούς τους αστυνομικούς.

Σωματείο Ειδικών Φρουρών για Εξάρχεια: Έστειλαν την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. ως «ναρκαλιευτές»

Επίθεση κατά των αρμόδιων αξιωματικών εξαπολύει το Σωματείο Ειδικών Φρουρών, με ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook, τονίζοντας ότι είναι «ανήκουστες οι εντολές της διοίκησης όπου έστελναν τη ΔΙ.ΑΣ ως «ναρκαλιεύτες»» στα Εξάρχεια.
Το κείμενο της ανάρτησης:

Επίθεση δέχτηκαν συνάδελφοι της ομάδας ΔΙ.ΑΣ Αθηνών (119-1) του ειδικού δρομολογίου Εξαρχείων. Η ομάδα ήταν προπομπός στην διμοιρία των Υ.Α.Τ. που θα έκανε υπηρεσία στην Χ. Τρικούπη. Οι συνάδελφοι δέχτηκαν βροχή από βόμβες μολότοφ στη συμβολή των οδών Χ. Τρικούπη και Μεθώνης από 25 περίπου άτομα με κουκούλες.
Ο ένας συνάδελφος δέχτηκε μολότοφ στο κεφάλι όπου τον προστάτεψε το κράνος του, πέφτοντας η επίθεση κλιμακώθηκε με σκοπό να τους κάψουν ζωντανούς, ευτυχώς γλίτωσαν με εγκαύματα. Από την επίθεση υπάρχει μία υπηρεσιακή μηχανή καμένη.
Ανήκουστες οι εντολές της διοίκησης όπου έστελναν τη ΔΙ.ΑΣ ως «ναρκαλιεύτες». Το Δ.Σ του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. είναι στο 401 μαζί με τους συναδέλφους, όπου τους ενημέρωσε ότι οποιαδήποτε βοήθεια ηθική ή νομική θα είναι στη διάθεσή τους.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου