Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ Σοκάρει το Χαμόγελο του Παιδιού για την τραγωδία με το 2,5 ετών αγοράκι: Είχαμε δεχτεί καταγγελία για παραμέληση

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Υπενθυμίζεται πως η 35χρονη μητέρα, περίπου στις 6 το πρωί της Δευτέρας, μετέφερε το 2,5 ετών αγοράκι της στο νοσοκομείο «Ταξιάρχαι» και οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του.  

Το Χαμόγελο του Παιδιού είχε δεχτεί καταγγελία για παραμέληση των παιδιών στην οικογένεια που έχασε το αγοράκι 2,5 ετών από ασφυξία στο Περιστέρι.
Όπως ανακοίνωσε το «Χαμόγελο του Παιδιού», η σχετική καταγγελία είχε γίνει στις 4 Σεπτεμβρίου 2019 και ήταν ανώνυμη.
Στη συνέχεια ενημέρωσε την εισαγγελία Ανηλίκων «ώστε να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες».
Υπενθυμίζεται πως η 35χρονη μητέρα, περίπου στις 6 το πρωί της Δευτέρας, μετέφερε το 2,5 ετών αγοράκι της στο νοσοκομείο «Ταξιάρχαι» και οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του.
Πληροφορίες αναφέρουν πως το άτυχο παιδί είχε πέθανε από ασφυξία, σε μπαούλο στο οποίο είχε κρυφτεί παίζοντας με το μεγαλύτερο αδελφάκι του. Οι γονείς δεν το αντιλήφθηκαν αφού είχαν ξαπλώσει. Το έπιπλο έκλεισε εγκλωβίζοντας το παιδάκι μέσα.  Το αγοράκι έμεινε μέσα πιθανότατα όλη τη νύχτα και μόλις το πρωί η μητέρα αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί.
Μία γυναίκα που μένει στην ίδια πολυκατοικία μίλησε στην ΕΡΤ1 για τις δραματικές ώρες που έζησε η οικογένεια το μοιραίο πρωινό. Η γειτόνισσα της οικογένειας ανέφερε ότι περίπου στις 05:15 άκουσε τη μητέρα του παιδιού να ουρλιάζει και να φωνάζει: «το παιδί, το παιδί».
Σύμφωνα με τη μαρτυρία, η γυναίκα ίσως το έλεγε στον άντρα της, ο οποίος της είπε: «ηρέμησε». Αργότερα, η γυναίκα ανέφερε ότι άκουσε ήχους σαν παλαμάκια… σαν χαστούκι.
Τα ακριβή αίτια, πάντως, θα διαπιστωθούν από την ιατροδικαστική εξέταση που διατάχθηκε. Την υπόθεση έχει αναλάβει το ΑΤ Περιστερίου.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του Χαμόγελου του Παιδιού για το 2,5 ετών αγοράκι:
Σε συνέχεια των δημοσιευμάτων σχετικά με την τραγική ανακοίνωση του θανάτου ενός αγοριού 2,5 ετών στο Ίλιον, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι στις 4 Σεπτεμβρίου 2019 δέχθηκε ανώνυμη καταγγελία στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» που αφορούσε σε συνθήκες παραμέλησης εντός της συγκεκριμένης οικογένειας.
Άμεσα, όπως γίνεται σε κάθε ανάλογη καταγγελία, ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες.
Για άλλη μια φορά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι αρμόδιες για κάθε περιστατικό παραμέλησης/ κακοποίησης ενός παιδιού είναι οι Εισαγγελικές Αρχές και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες που οφείλουν να διερευνήσουν την κάθε υπόθεση.
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει δηλώσει τη διαθεσιμότητά του στις αρμόδιες Εισαγγελικές αρχές και τους αρμόδιους φορείς, τόσο με τις υπηρεσίες του όσο και με το εξειδικευμένο προσωπικό του.
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχοντας μεγαλώσει, με σεβασμό και στοργή, περισσότερα από 800 παιδιά θύματα παραμέλησης / κακοποίησης  κι έχοντας αποκτήσει τεράστια εμπειρία στις επιπτώσεις της παραμέλησης / κακοποίησης στην ψυχή ενός παιδιού καλεί τους πολίτες να σπάνε τη σιωπή τους όταν αντιλαμβάνονται ότι κάποιο παιδί κινδυνεύει.
Για οποιοδήποτε περιστατικό αφορά σε παιδί θύμα βίας καλέστε στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056».
Για συμβουλευτική υποστήριξη σε παιδιά και ενήλικες καλέστε την «Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116111».
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου