Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

ΤΟΥΣ ΤΖΟΥΖΕΙ! Ο ΛΙΒΥΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ 72 ΩΡΕΣ ΟΡΓΗ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΑ: «ΕΑΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΤΕ

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Η Τουρκία καταδίκασε την απέλαση του πρέσβη της Λιβύης από την Ελλάδα, μία αντίδραση που ακολούθησε τη συμφωνία που υπέγραψε η Λιβύη με την Τουρκία για τα θαλάσσια σύνορα των δύο χωρών.
«Η απέλαση ενός πρέσβη απλά και μόνο λόγω της συμφωνίας που υπογράψαμε δεν είναι μια ώριμη συμπεριφορά στη διπλωματία. Είναι εξωφρενικό» είπε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σύμφωνα με το Reuters.
«Με λύπη μου σας ανακοινώνω ότι σήμερα το πρωί ο Λίβυος πρέσβης στην Αθήνα εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών, όπου ενημερώθηκε για την απόφαση απέλασής του. Του εδόθη διορία 72 ωρών για να εγκαταλείψει τη χώρα. Η απόφαση απέλασης είναι έκφραση δυσαρέσκειας από την ελληνική κυβέρνηση σε αυτήν της Τρίπολης. Ελήφθη αφού η λιβυκή πλευρά δεν ανταποκρίθηκε στους όρους που είχαμε θέσει. Η απέλαση δεν συνιστά διακοπή διπλωματικών σχέσεων» ανέφερε το πρωί ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.
«Τα κείμενα τα οποία επικαλείται η Άγκυρα για τις θαλάσσιες ζώνες ούτε παράγουν ασφαλώς νομικό αποτέλεσμα ούτε και πρόκειται τελικά να κυρωθούν. Όχι μόνο γιατί είναι αγεωγράφητα και ανιστόρητα, καταργώντας από τον χάρτη ελληνικά νησιά, αλλά και γιατί οδήγησαν την Τουρκία σε μια πρωτοφανή διπλωματική απομόνωση» είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Και πρόσθεσε μεταξύ άλλων: «ΗΠΑ, Ρωσία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Αίγυπτος και Ισραήλ καταδίκασαν τη στάση της Τουρκίας μέσα σε δύο μόλις 24ωρα. Ακόμη και μέσα στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, το οποίο πάντα τηρούσε ίσες αποστάσεις, ισχυρές χώρες κατέκριναν τη στάση της γείτονος, με πρώτο τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν, ο οποίος έθεσε έναν φραγμό στην επιθετικότητα των γειτόνων μας από όλα τα επίσημα βήματα. Το έκανε από τη Σύνοδο Κορυφής, το έκανε και δημοσίως με τον πρόεδρο Τραμπ».
Πριν λίγο ο πρώην ΥΠΕΞ της Αιγύπτου Χουσείν Χάρινι και σύμβουλος του Σίσι, δήλωσε πως εάν η Τουρκία παραβιάσει τα Αιγυπτιακά κυριαρχικά δικαιώματα, τότε το Κάιρο θα απαντήσει δυναμικά!
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Βουλή αναφέρθηκε στα εθνικά ζητήματα της χώρας, την επιθετική στάση της Τουρκίας καθώς επίσης και στο φορολογικό νομοσχέδιο.
Σχετικά με το ελληνοτουρκικό ζήτημα και το μνημόνιο Τουρκίας –Λιβύης, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε τα δύο κρίσιμα μέτωπα που διαμορφώθηκαν και κυριάρχησαν στη συζήτηση με Ερντογάν.
Το πρώτο αφορά την επιθετική στάση της Τουρκίας, που με τις παράνομες ενέργειές της στην κυπριακή ΑΟΖ απλώνεται και σε άλλες περιοχές.
Αιχμή αποτελεί ένα άκυρο έγγραφο που η Άγκυρα βάφτισε συμφωνία με τη Λιβύη, είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως η αυτή αμφισβητείται ήδη έντονα και στο εσωτερικό Λιβύης.
Το δεύτερο μέτωπο αφορά το μεταναστευτικό, όπου η Τουρκία δεν τηρεί, ειδικά το τελευταίο διάστημα, όπως επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης και στον Ερντογάν, τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την κοινή δήλωση με την ΕΕ.
Τέλος, βεβαιώνει ότι οι κινήσεις της κυβέρνησης εξελίσσονται και ήδη αποδίδουν, καθώς υπάρχει πολιτική και σχέδιο.
Πηγή: https://www.skai.gr/news
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου