Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΩΝ! Τζι χα ντι στής παραδέχτηκε ότι έκανε βόλτα στην Ελλάδα πριν πάει στη…

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Ο Αλβανός τζιχαντιστής από το Κόσοβο, Agon Misini, μέλος στο Ισλαμικό Κράτος, παραδέχθηκε σε δικαστήριο της χώρας του, την Παρασκευή, την ενοχή του για συμμετοχή στην τζιχαντιστική στρατιά του ISIS.
Ο 29χρονος τζιχαντιστής είναι μεταξύ εκείνων που επαναπατρίστηκαν στο Κόσοβο από τη Συρία.
Η Ειδική Εισαγγελία του Κοσόβου δήλωσε ότι ο Misini έφυγε από το Κοσσυφοπέδιο με τη θέλησή του τον Ιούλιο του 2015, μετά από προκαταρκτικές προετοιμασίες, για να μεταβεί στη Συρία.
Έχοντας ήδη έρθει σε επαφή με υποστηρικτές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, τον Αύγουστο του 2015, χρησιμοποιώντας ένα πλαστό διαβατήριο που τον εμφάνιζε ως Αλβανό που ζει στα Σκόπια, πέρασε με λεωφορείο στην Ελλάδα και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στα τουρκικά σύνορα για να φτάσει στη Συρία μέσω Τουρκίας.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 29χρονος Κοσοβάρος όταν έφτασε στη Συρία εντάχθηκε αμέσως στο Ισλαμικό Κράτος.
Αφού ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του εκπαίδευση σε κέντρο εκπαίδευσης των τρομοκρατών, συμμετείχε ενεργά στον πόλεμο στη Συρία.
Συνελήφθη στις 26 Ιουλίου 2017 από τις κουρδικές δυνάμεις και κρατήθηκε μέχρι τον Απρίλιο του 2019, όταν επαναπατρίστηκε στο Κοσσυφοπέδιο.
Ο Ειδικός Εισαγγελέας Afrim Shefkiu στην αγόρευσή του υπενθύμισε στο δικαστήριο τη σοβαρότητα του αδικήματος, τον φόβο που προκάλεσε σε άλλους πολίτες όπως και μια βιντεοσκόπηση του κατηγορούμενου που περιέχει ενοχοποιητικό περιεχόμενο.
Δήλωσε ότι ελπίζει σε μια σκληρή ποινή εις βάρος του, που θα «αποτρέψει άλλα άτομα από τη συμμετοχή και τον σχεδιασμό τρομοκρατικών εγκλημάτων».
Η υπεράσπιση του 29χρονου επικαλέστηκε ως ελαφρυντικά την οικογενειακή του κατάσταση, ότι δεν έχει ποινικό μητρώο και ότι συνεργάστηκε με τις Αρχές δίνοντας ονόματα μελών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
Ειπώθηκε ακόμα από την υπεράσπισή του ότι ο κατηγορούμενος έχει βαθιές τύψεις για τις πράξεις του.
Η ετυμηγορία θα ανακοινωθεί στις 2 Δεκεμβρίου.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου