Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

ΩΡΑ 19:58! ΥΠΟ ΑΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ -ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΧΑΦΤΑΡ ΑΠΟ ΩΡΑ ΣΕ ΩΡΑ- ΠΡΟΣΓΕΙΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤ EINAI ΕΔΩ
Ο Χαφτάρ προσγειώνεται στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας και θα έχει συνάντηση με Νίκο Δένδια και πιθανότατα τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Ακολούθησε το  στο facebook την POLICE VOICE GR για να μαθαίνεις τα πάντα πρώτος
Σε μια κίνηση – έκπληξη, ο Χαλίφα Χαφτάρ φτάνει στις 20:30 στην Αθήνα προκειμένου να έχει συνάντηση με τον Νίκο Δένδια και πιθανότατα τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο στρατάρχης θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας και τις πληροφορίες επιβεβαιώνει πλέον η ελληνική πλευρά. Η έλευση του Χαλίφα Χαφτάρ στην Αθήνα γίνεται μόλις δύο εικοσιτετράωρα πριν από τη διεθνή Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, από την οποία έχουν αποκλειστεί τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος.
Κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη συμφώνησε νωρίτερα ο στατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ, σύμφωνα με τον Γερμανό ΥΠΕΞ, Χάικο Μάας, όπως μετέδωσε το dpa. Ο Χάικο Μάας ταξίδεψε εκτάκτως στη Λιβύη στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται για να επιτευχθεί η εκεχειρία στην εμπόλεμη ζώνη. Το ταξίδι του Γερμανού ΥΠΕΞ εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών του Βερολίνου για εξεύρεση λύσης στη λιβυκή κρίση. Ο Χάικο Μάας, πριν τη συνάντηση με τον Χαφτάρ, τόνισε ότι εκπροσωπεί τους ομολόγους του της ΕΕ. «Το μήνυμά μας είναι ξεκάθαρο: κανείς δεν μπορεί να κερδίσει σε αυτή τη σύγκρουση στρατιωτικά», υπογράμμισε.
Ο στρατάρχης Χαφτάρ, ο οποίος αναμένεται να λάβει μέρος στη Διάσκεψη του Βερολίνου, θα φτάσει στην Αθήνα υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας, ενώ η έλευσή του στην πρωτεύουσα δεν ανακοινώθηκε, για λόγους ασφαλείας.
Υπενθυμίζεται ότι ο στρατάρχης Χαφτάρ δεν έκρυψε την έντονη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έλαβε πρόσκληση από τη Γερμανία στη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη. «Ρωτάμε γιατί η Ελλάδα δεν έχει προσκληθεί στις συνομιλίες στο Βερολίνο. Μήπως δεν είναι η Ελλάδα μία από τις πιο επηρεασμένες χώρες από αυτή τη σύγκρουση;» ανέφερε σε μήνυμά του ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA), οι δυνάμεις με επικεφαλής τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.
Από την άλλη πλευρά, εκπρόσωπος του GNA, που ελέγχει την κυβέρνηση της Τρίπολης και υποστηρίζεται από την Τουρκία, σχολίασε για την απουσίασα της Ελλάδας ότι «δεν έχει να προσφέρει κάτι ουσιαστικό».

Ο Χαφτάρ προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας και θα έχει συνάντηση με Νίκο Δένδια και πιθανότατα τον Κυριάκο Μητσοτάκη
  • «Πάτησε» στην Αθήνα ο Χαλίφα Χάφταρ. Απόψε η πρώτη συνάντησή του με τον Νίκο Δένδια, θα ακολουθήσει αύριο και δεύτερη.
  • Τετ-α-τετ Χάφταρ-Μητσοτάκη αύριο το μεσημέρι στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή.
  • Ξεχωριστή η σημασία της επίσκεψης, λίγες μέρες πριν τη Σύνοδο του Βερολίνου για τη Λιβύη.
  • Ανοιχτό το μέτωπο του Χάφταρ με τον Ερντογάν.
Στην Αθήνα βρίσκεται πλέον ο Χαλίφα Χάφταρ, ηγέτης του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA).
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο κ. Χάφταρ θα έχει απόψε μία πρώτη ιδιωτική συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, στο ξενοδοχείο στο οποίο θα καταλύσει.
Αύριο το πρωί, στις 9.20 θα πραγματοποιηθεί επίσημη συνάντηση των κυρίων Χάφταρ και Δένδια, ενώ στη μία το μεσημέρι -σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές θα συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο γραφείο του στη Βουλή.
Η επίσκεψη αποκτά ξεχωριστή σημασία, καθώς γίνεται λίγες μόλις ημέρες πριν τη Συνδιάσκεψη που θα γίνει στο Βερολίνο την Κυριακή για τη Λιβύη και στην οποία δεν θα μετάσχει η Ελλάδα.
Κατά τις ίδιες πηγές, αυτή ήταν η “έκπληξη” στην οποία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός κατά την τηλεοπτική του συνέντευξη στον Alpha. Άλλωστε ο κ. Μητσοτάκης δεν ανέφερε διόλου τυχαία ότι η Ελλάδα θα θέσει βέτο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σε οποιαδήποτε απόφαση για την Λιβύη δεν ακυρώνει το παράνομο μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης.
Σημειώνεται πως όπως μεταδίδουν λιβυκά μέσα ενημέρωσης, στην συνάντηση που είχε νωρίτερα σήμερα με τον Γερμανό ΥΠΕΞ Χάικο Μάας στην Βεγγάζη, ο Στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ σημείωσε πως επιφυλάσσεται κάθε δικαιώματός του για την αντιμετώπιση τρομοκρατικών και παραστρατιωτικών οργανώσεων στη Λιβύη. Με τον όρο “παραστρατιωτικές ομάδες” ο Χάφταρ εννοεί προφανώς και τις ομάδες που έστειλε ο Ερντογάν από την Συρία στην Λιβύη.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου