Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

ΕΚΤΑΚΤΟ Χαφτάρ κατά Βερολίνου: «Γιατί αποκλείσατε την Ελλάδα από την διάσκεψη; – Μήπως δεν επηρεάζεται από την σύγκρουση;» βιντεο

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Στο πλευρό της Ελλάδας για ακόμα μία φορά βρέθηκε ο Χαλίφα Χαφτάρ. Με καυστική του ανάρτηση υπογράμμισε το αυτονόητο… Δηλαδή πως η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες που επηρεάζεται άμεσα από τις εξελίξεις στη Λιβύη και κακώς δεν βρίσκεται στην συνδιάσκεψη.
Φαίνεται πως ο Χ.Χαφτάρ αποφάσισε να εκτελεί και χρέη… υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, αφού το ΥΠΕΞ δείχνει πως είναι πλήρως ανίκανο να τα ασκήσει από μόνο του.
Η απόφαση της Γερμανίας να μην προσκαλέσει την Ελλάδα στη Διάσκεψη του Βερολίνου έχει προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια της Αθήνας, το θέμα όμως ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα καθώς ο αποκλεισμός της Ελλάδας δεν έχει περάσει απαρατήρητος και στις άμεσα εμπλεκόμενες πλευρές και συγκεκριμένα στο στρατόπεδο του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) με επικεφαλής τον Στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.
Η δυσαρέσκεια του στρατάρχη Χαφτάρ εκφράστηκε μάλιστα και με σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Ρωτάμε γιατί η Ελλάδα δεν έχει προσκληθεί στις συνομιλίες στο Βερολίνο. Μήπως δεν είναι η Ελλάδα μία από τις χώρες που επηρεάζονται περισσότερο από αυτή τη σύγκρουση;», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) σε μήνυμα του.
Δείτε την ανάρτηση του Χ. Χαφτάρ:



ΕΚΤΑΚΤΟ – Προς «ναυάγιο» η διάσκεψη του Βερολίνου; – Πληροφορίες ότι θα την μποϊκοτάρει ο Χ.Χαφτάρ!


Η γερμανική κυβέρνηση δεν γνωρίζει εάν ο αρχηγός του «Εθνικού Στρατού της Λιβύης» στρατηγός Χαλίφα Χαφτάρ θα παρευρεθεί στην συνδιάσκεψη για τη Συρία και κατά συνέπεια και ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Τρίπολης Αλ Σαράτζ!
Αυτό αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο TASS σε ρεπορτάζ του από το Βερολίνο, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για τους λόγους της διαφαινόμενης αυτής απουσίας, με φανερό όμως κίνδυνο η συνδιάσκεψη η οποία προφανώς είναι «κομμένη και ραμμένη» στα μέτρα Γερμανίας  και Τουρκίας να τιναχθεί στον αέρα.
Αυτό γιατί βέβαια δεν μπορεί να διανοηθεί συνδιάσκεψη για το μέλλον της Λιβύης, χωρίς την παρουσία των δύο κύριων «παιχτών» δηλαδή του Χ.Χαφτάρ και του τουρκόφιλου Αλ Σαράτζ.

Την ίδια ώρα όλα δείχνουν πως στο έδαφος οι δυνάμεις του «Εθνικού Στρατού της Λιβύης» προετοιμάζονται για μια ακόμη επίθεση κατά της Τρίπολης στέλνοντας συνεχώς ενισχύσεις από την Βεγγάζη προς το μέτωπο νότια της λιβυκής πρωτεύουσας.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου