Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

ΤΩΡΑ! ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΕΣΤΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΜΠΗΚΑΝ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑΝ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ – ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΑΣ Παρακολουθείται από ελληνική φρεγάτα

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Σε ετοιμότητα τέθηκε το ΠΝ καθώς το τουρκικό ερευνητικό σκάφος ORUC REIS έχει εισέλθει σε ελληνικά χωρικά ύδατα και η φρεγάτα ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ απέπλευσε από την Κάρπαθο όπου βρισκόταν για να κατευθυνθεί προς συνάντησή του.
Δεν είναι γνωστό γιατί το Oruc Reis προχώρησε σε αυτή τη ενέργεια, μπορεί να  βρίσκεται σ΄ αυτή την περιοχή λόγω των καιρικών συνθηκών, που δεν είναι καλές. Θα φανεί σύντομα. Δεν έχει “ρίξει” καλώδια ,ούτε έχει ενεργοποιημένες συσκευές αναφέρουν στρατιωτικές πηγές.
Το Oruc Reis, βρισκόταν σε περιοχή δυτικά της Κύπρου που “εφάπτεται” με την περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Η Τουρκία είχε βγάλει σχετική NAVTEX για τις έρευνες που θα έκανε στην περιοχή. Κινήθηκε δυτικότερα και έχει εισέλθει σε περιοχή ελληνικών συμφερόντων, με αποτέλεσμα να ΄χει διαταχθεί ο απόπλους της φρεγάτας ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ από την Κάρπαθο.
Στην Αθήνα ανησυχούν γιατί η Άγκυρα επανειλημμένως έχει ανακοινώσει ότι θα προβεί σε γεωτρήσεις και έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και η ελληνική αντίδραση θα πρέπει να είναι άμεση και προπαντός πειστική.
«Τεστάρουν» τις αντιδράσεις μας με το Ορούτς Ρέις
Τέλος, τόνισε πως η αντίδραση της χώρας μας ήταν πολύ σωστή.
Βάσιμο θεωρεί το σενάριο να «τεστάρει» η Τουρκία την ελληνική αντίδραση στέλνοντας τη φρεγάτα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα ο κ. Φίλης, που μίλησε στην εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ στον ΣΚΑΪ.
Όπως ανέφερε υπάρχουν πληροφορίες ότι στο παρασκήνιο γίνονται επιχειρήσεις αποκλιμάκωσης αλλά θα φανεί στο μέλλον αν απλά η Τουρκία δοκιμάζει τις αντιδράσεις της Ελλάδας και την άμυνά της.

Εξήγησε, μάλιστα, ότι αν η Τουρκία ήθελε να κάνει σοβαρή πρόκληση, η φρεγάτα θα πήγαινε με συνοδεία.

Τέλος, τόνισε πως η αντίδραση της χώρας μας ήταν πολύ σωστή.  

Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου