Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

Κεραμέως για τον άγριο ξυλ οδαρμό του 17χρονου σε σχολείο στον Βύρωνα: Πρωτοφανές περιστατικό που δε θα περάσει έτσι

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Στο 1ο Γενικό Λύκειο Βύρωνα βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως προκειμένου να ενημερωθεί για τον ξυλοδαρμό 17χρονου μαθητή του σχολείου από μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου όταν ζήτησε το λόγο επειδή η αδερφή του είχε πέσει θύμα bullying.

Η κυρία Κεραμέως έκανε λόγο για «πρωτοφανές περιστατικό το οποίο καταδικάζουμε απερίφραστα» για το οποίο επισήμανε ότι έχουν ήδη ληφθεί «παιδαγωγικά μέτρα». Παράλληλα ανακοίνωσε ότι από το απόγευμα θα βρεθεί στην περιοχή ομάδα ψυχολόγων για να στηρίξει την εκπαιδευτική κοινότητα στο σύνολό της.

Η υπουργός Παιδείας είπε ότι μια από τις λύσεις είναι ο θεσμός του «Δάσκαλου Εμπιστοσύνης» στον οποίο θα καταφεύγουν τα παιδιά για να ενημερώνουν για τέτοια περιστατικά προσθέτοντας ότι με τη νέα σχολική χρονιά θα ενταχθούν και θεματικές σε συγκεκριμένα σχολεία προκειμένου τα παιδιά να εντρυφήσουν σε έννοιες όπως ο σεβασμός του ενός στον άλλο κ.α.


Νωρίτερα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία με ανάρτησή της στο Twitter σημείωσε ότι «η αρμόδια Περιφερειακή Διεύθυνση έχει δρομολογήσει τις προβλεπόμενες ενέργειες διερεύνησης των συνθηκών και ο Σύλλογος Διδασκόντων τα δέοντα παιδαγωγικά μέτρα. Οφείλουμε να είμαστε αμείλικτοι απέναντι σε κάθε είδους εκφοβισμό και βιαιοπραγία στο σχολείο. Αντιμετωπίζουμε τα μεμονωμένα περιστατικά και συνεχίζουμε τις ενέργειες για την ενίσχυση του ασφαλούς και υγιούς σχολικού περιβάλλοντος».

Απίστευτη καταγγελία: Με σιδερογροθιές, κλειδιά και μπροστά στα μάτια καθηγητών έγινε ο ξυλοδαρμός του 17χρονου σε σχολείο στον Βύρωνα



Σοκάρει η υπόθεση με τον άγριο ξυλοδαρμό 17χρονου σε λύκειο στον Βύρωνα καθώς θέλησε να υπερασπιστεί την αδερφή του.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» έκανε λόγο για σκηνικό ακραίας επιθετικότητας. Παράλληλα, αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη του κ. Καλαϊτζίδη ότι το επεισόδιο έγινε παρουσία καθηγητών μέσα στο σχολείο, όπως δείχνουν οι μαρτυρίες.

«Ο ξυλοδαρμός του δεν ήταν απλά με γροθιές, αλλά με αιχμηρά αντικείμενα» τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας του 17χρονου, ο οποίος σημείωσε ότι μεταξύ των δραστών είναι και μαθητές της Γ’ Γυμνασίου. «Οι γονείς θέλουν να αποδοθούν ευθύνες» τόνισε ο ίδιος.

Επίσης ο δικηγόρος μίλησε και στο vyronasnews.gr και αποκάλυψες πως έγινε η επίθεση: «Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι εκτός των άλλων, το παιδί δέχτηκε χτυπήματα με σιδηρογροθιές και κλειδιά. Ο μαθητής κόντεψε για χιλιοστά να χάσει το μάτι του. Όλο του το πρόσωπο είναι γεμάτο εκχυμώσεις και μώλωπες. Το χειρότερο όλων όμως είναι ότι έχει μία τεράστια ουλή περιμετρικά από την κόγχη του αριστερού του ματιού και κάτω».

Στην συνέχεια είπε: «Είμαι σοκαρισμένος και ιδιαίτερα προβληματισμένος από την απουσία των καθηγητών. Όχι μόνο δεν αντέδρασαν αλλά γνωρίζω ότι προσπάθησαν να δικαιολογήσουν τη στάση τους – οι τρεις οι οποίοι ήταν παρόντες στο περιστατικό- ισχυριζόμενοι ότι φοβήθηκαν και για τη δική του ζωή. Δεν επενέβησαν λοιπόν και όχι μόνο αυτό αλλά πρέπει να δώσουν και εξηγήσεις πώς είναι δυνατόν να εισέλθουν στο χώρο του σχολείου οι εξωσχολικοί οι οποίοι επίσης συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό.

Ηδη τέσσερις αυτόπτες μάρτυρες έχουν αναγνωρίσει τους εμπλεκόμενους, 8 εκ των οποίων (οι μισοί Έλληνες και άλλοι μισοί αλλοδαποί), προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Αναμένεται να προσαχθούν περίπου άλλα τόσα άτομα των οποίων η εμπλοκή έχει διαπιστωθεί.

Τέλος εκτός από την ήδη μία μήνυση που έχουμε καταθέσει επιφυλασσόμεθα αν εξετάσουμε τις ευθύνες και να κινηθούμε στο άμεσο μέλλον και προς το σχολείο αλλά και κατά των γονέων των εμπλεκομένων για παραμέληση ανηλίκων.Η δικαιοσύνη του όχλου δεν θα περάσει».

Το χρονικό

Η νεαρή κοπέλα πήγε στις 10 Φεβρουαρίου στον αδερφό της και του ανέφερε πως δέχεται λεκτικές επιθέσεις από ένα άτομο, το οποίο μαζί με άλλα την ενοχλούσαν κατά διαστήματα. Ο 17χρονος πήγε στον προαύλιο χώρο του σχολείου και ζήτησε το λόγο από το συμμαθητή του. Αγνωστο παραμένει τι συνέβη σε εκείνο το σημείο και αν οι δύο ανήλικοι πιάστηκαν στα χέρια. Λίγη ώρα αργότερα εμφανίστηκαν στο προαύλιο δέκα άτομα, τα οποία επιτέθηκαν με σιδηρογροθιές αλλά και κλειδιά κατά του άτυχου νεαρού, ο οποίος βρισκόταν μαζί με την αδερφή του. Οι καθηγητές που είδαν τον άγριο ξυλοδαρμό έσπευσαν να βοηθήσουν τον άτυχο μαθητή και του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες, καλώντας άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ο πατέρας του παιδιού κατέθεσε -λίγη ώρα μετά το συμβάν- μήνυση για βαριά σωματική βλάβη στο Τμήμα Ασφαλείας Βύρωνα, με τους αστυνομικούς να ταυτοποιούν και να συλλαμβάνουν αρκετά γρήγορα τους δράστες της επίθεσης.

Οπως δήλωσε χθες ο δικηγόρος της οικογένειας Γιάννης Καλαϊτζίδης στο protothema.gr, «το παιδί από θαύμα δεν έχασε τη ζωή του. Υπάρχει σκίσιμο κάτω από το αριστερό του μάτι, ένα βαθύ κόψιμο που για χιλιοστά δεν έχασε το μάτι του». Ο δικηγόρος της οικογένειας του 17χρονου πρόσθεσε: «Είναι φριχτό αυτό που του έκαναν και μιλάμε ότι από τα 17 άτομα που του επιτέθηκαν οι μισοί ήταν μαθητές και οι άλλοι μισοί εξωσχολικοί. Και προβληματίζομαι και αναρωτιέμαι πώς μπήκαν οι εξωσχολικοί μέσα στο σχολείο και επιτέθηκαν άγρια στον 17χρονο. Το παιδί είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, έχει μελανιασμένο κεφάλι με τραύματα και είναι μαθητής της Γ’ Λυκείου που ετοιμάζεται να δώσει πανελλήνιες εξετάσεις. Με ποια ψυχολογία αυτό το παιδί θα καθίσει να διαβάσει για να περάσει; Η οικογένειά του έχει σοκαριστεί από τον άγριο ξυλοδαρμό του παιδιού της. Οι καθηγητές ήταν παρόντες στο περιστατικό και πιστεύω ότι έχουν πολύ μεγάλη ευθύνη για το περιστατικό αυτό. Είναι ένα άσχημο συμβάν και θα το κυνηγήσουμε μέχρι τέλους».

Απάντηση

Τη δική του απάντηση για το περιστατικό έδωσε το 1ο ΓΕΛ Βύρωνα, στο οποίο φοιτά ο 17χρονος, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι ο σύλλογος καθηγητών αποφάσισε την τιμωρία των δύο μαθητών και τη λήψη όλων των παιδαγωγικών μέτρων για την άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας του σχολείου. «Τη Δευτέρα 10/2/2020 συνέβη στο σχολείο μας περιστατικό σοβαρού ξυλοδαρμού μαθητή μας από ομάδα μαθητών του 1ου Γυμνασίου Βύρωνα, με τη συμμετοχή και δύο μαθητών του λυκείου μας.

Ο διευθυντής και οι καθηγητές του σχολείου αντέδρασαν άμεσα, επεμβαίνοντας στο περιστατικό, παρέχοντας τις πρώτες βοήθειες στο μαθητή και καλώντας τους γονείς του, το ΕΚΑΒ και την Αστυνομία», ανέφερε σε χθεσινή του ανακοίνωση το σχολείο και συνέχισε: «Την επόμενη ημέρα συνεδρίασε ο σύλλογος των καθηγητών και αποφάσισε την τιμωρία των δύο μαθητών, όπως και τη λήψη όλων των παιδαγωγικών μέτρων για την άμεση αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του σχολείου. Προχώρησε, επίσης, στον προγραμματισμό δράσεων για την αποτροπή παρόμοιων καταστάσεων».

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., πάντως, έως τώρα δεν έχει προκύψει εμπλοκή εξωσχολικών στο συμβάν από την έως τώρα έρευνα, αλλά μόνο μαθητών.

Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου