Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

! Με 49 άτομα ήρθε σε επαφή ο γιος της 38χρονης στη Θεσσαλονίκη Κλειστό το σχολείου του παιδιού Βρίσκονται ήδη σε περιορισμό προκειμένου να εξεταστούν

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Βρίσκονται ήδη σε περιορισμό προκειμένου να εξεταστούν και να διαπιστωθεί αν είναι ή όχι θετικοί στον ιό

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η ιχνηλάτιση του δρομολογίου και των επαφών του 10χρονου μαθητή – γιου της γυναίκας από τη Θεσσαλονίκη που είχε ταξιδέψει στην Ιταλία και βρέθηκε θετική στον κορωνοιό. Οι αρχές έχουν βάλει στο μικροσκόπιο 49 επαφές του 10χρονου μαθητή, αμέσως μπήκε σε εφαρμογή το ειδικό σχέδιο και βρίσκονται ήδη σε περιορισμό προκειμένου να εξεταστούν και να διαπιστωθεί αν είναι ή όχι θετικοί στον ιό.
Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες λένε ότι έχει ολοκληρωθεί και ο έλεγχος των επιβατών και του πληρώματος της αεροπορικής εταιρείας με την οποία ταξίδευε η 38χρονη στην Ιταλία χωρίς μέχρι στιγμής να έχει προκύψει κάτι ανησυχητικό.
Μάλιστα οι αρχές κινήθηκαν άμεσα καθώς όπως λένε το πλήρωμα ήταν διάσπαρτο σε περιοχές του Αλμυρού Βόλου και της Κορίνθου και έπρεπε να εντοπιστούν όσο το δυνατόν συντομότερα για να εξεταστούν.
Σύμφωνα με πληροφορίες θετικό στον κορωνοϊό βρέθηκε και το παιδί της 38χρονης το οποίο πήγε κανονικά την  Τρίτη στο σχολείο και είχαν εκδρομή.

Το παιδί νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ όπου είναι και η μητέρα του σε απομόνωση. Το παιδί σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είναι σε καλή κατάσταση όπως και η μητέρα του με ήπια συμπτώματα.
Κλειστό το σχολείου του παιδιού που επιβεβαιώθηκε με κορωνοϊό

Το σχολείο που πηγαίνει το παιδί στην Θεσσαλονίκη, το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης παραμένει από σήμερα κλειστό για προληπτικούς λόγους με κοινή απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας.

Στις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί οι υγειονομικές αρχές μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος κοροναϊού στη χώρα, αναφέρεται το υπουργείο Υγείας σε ενημέρωσή του.
Η 38χρονη επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο χώρο της μόδας κόλλησε τον ιό σε πρόσφατο ταξίδι της στο Μιλάνο. Από την Τρίτη νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό «ΑΧΕΠΑ» της Θεσσαλονίκης, με πολύ καλή κλινική εικόνα, σύμφωνα με τους γιατρούς. Ταυτόχρονα, ελέγχεται το στενό της περιβάλλον καθώς και όσοι με τους οποίους ήρθε σε επαφή κατά την επιστροφή της από τη γειτονική χώρα, την Κυριακή, αλλά και μετά από αυτή. Συγκεκριμένα, οι ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί οι υγειονομικές αρχές είναι:

– Ιχνηλάτηση επαφών -με βάση ειδικό αλγόριθμο- της 38χρονης από το ταξίδι της προς την Ελλάδα, μέχρι και τη στιγμή που εισήχθη στο νοσοκομείο. Εντοπίστηκαν οι επιβάτες που κάθονταν δύο σειρές θέσεων μπροστά, πίσω, αριστερά και δεξιά από τη θέση που καθόταν η ασθενής που νοσεί, καθώς επίσης η οικογένεια και οι άνθρωποι που ήρθαν σε στενή επαφή μαζί της όταν επέστρεψε από την Ιταλία.

– Οι παραπάνω άνθρωποι ειδοποιούνται, ενημερώνονται, και τίθενται σε επιτήρηση της υγείας τους, έτσι ώστε αν εμφανίσουν συμπτώματα να διαγνωστούν γρήγορα και να τεθούν σε απομόνωση για διάστημα 14 ημερών. Δεν συνίσταται να ταξιδεύουν, ούτε να έχουν κοινωνικές επαφές.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, έχουν καταγραφεί πολλά ύποπτα κρούσματα που αφορούν κυρίως ανθρώπους που είχαν ταξιδέψει στη Βόρεια Ιταλία. Αυτοί οι ασθενείς ελέγχονται.

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με τις πληροφορίες, η 38χρονη ασθενής ασχολείται επαγγελματικά με τη μόδα και την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε στο Μιλάνο στην εβδομάδα μόδας για δουλειά. Επέστρεψε Θεσσαλονίκη με την κυριακάτικη βραδινή πτήση της Ryanair.

Τη Δευτέρα παραβρέθηκε για τουλάχιστον τρεις ώρες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης και μάλιστα φέρεται να είχε και προσωπική συνάντηση με το δήμαρχο. Για το λόγο αυτό, το δημαρχείο αποτελεί χώρο όπου οι ειδικοί έχουν εστιάσει την προσοχή τους και ήδη έχουν δοθεί οδηγίες σε όσους έχουν έρθει σε επαφή με την ασθενή.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου