Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

Φωτογραφίες-ντοκουμέντο από το φονικό στην Μενάνδρου: «Οι δολοφόνοι είναι γνωστοί και θα συλληφθούν» λέει η ΕΛ.ΑΣ.

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Φωτογραφικό… άλμπουμ ακόμη και οικογενειακών στιγμών των δύο δραστών της άγριας δολοφονίας του 23χρονου από το Αφγανιστάν και του σοβαρού τραυματισμού του 25χρονου ομοεθνούς του, στην οδό Μενάνδρου, έχουν στην κατοχή τους οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Πρόκειται για δύο άνδρες από το Πακιστάν, οι οποίοι έχουν αναγνωριστεί από αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονικής επίθεσης, και αναμένεται η ταυτοποίηση των στοιχείων ταυτότητάς τους και οι αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους. Οι αναζητήσεις έχουν ξεκινήσει από δομές φιλοξενίας, χώρους συγκέντρωσης αλλοδαπών αυτής της εθνικότητας σε Δυτική και Βόρεια Ελλάδα.

Ανακωχή και μετά… αίμα

Στο πλαίσιο των ερευνών, οι αξιωματικοί που ερευνούν την υπόθεση διαπιστώνουν ότι το μεσημέρι της Πέμπτης είχε δοθεί «ραντεβού» αντιπαράθεσης ανάμεσα στις αντιμαχόμενες ομάδες Αφγανών και Πακιστανών, μια επίδειξη δύναμης για την κυριαρχία στην περιοχή. Πριν από λίγο καιρό οι «αντίπαλοι», σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είχαν χωρίσει τους… δρόμους αρμοδιότητάς τους για τη διακίνηση ναρκωτικών, λαθραίων τσιγάρων, ειδών παρεμπορίου αλλά και κλεπταποδοχής. Την οδό Μενάνδρου είχε η πακιστανική «φατρία», ενώ την οδό Σοφοκλέους η αφγανική.

Μετά από κάποιες αστυνομικές επιχειρήσεις και συλλήψεις αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, είχε επέλθει… ανακωχή ανάμεσά τους, μια ιδιότυπη ανοχή και κοινά σημεία παράνομων δραστηριοτήτων. Το τελευταίο χρονικό διάστημα φαίνεται να φούντωσαν η αντιπαλότητα και η προσπάθεια ανακατανομής… εδαφών και κατοχύρωση των χώρων τους. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν πως δεν είναι τυχαίο πως τα θύματα από το Αφγανιστάν βρίσκονταν σε παλιό οριοθετημένο χώρο της πακιστανικής ομάδας όταν δέχθηκαν τη δολοφονική επίθεση. Οπως φαίνεται, υπήρχαν σχετικές παρατηρήσεις «συμμόρφωσης» να μην μπαίνουν στα… χωράφια τους, οι οποίες όταν καταπατήθηκαν το λόγο πήραν τα πιστόλια, τα μαχαίρια, οι χαντζάρες και τα ρόπαλα.

«Μετακόμιση» από Εξάρχεια στη Μενάνδρου

Τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αρμόδιοι αξιωματικοί εδραιώνουν όλο και περισσότερο την εγκληματική παραοικονομία που είχε συσσωρευτεί στην περιοχή και τη δημιουργία ενός επικίνδυνου «γκέτο», με τις φατρίες να εκβιάζουν η μία την άλλη για τα πόστα διακίνησης ναρκωτικών, πώλησης λαθραίων τσιγάρων, ειδών παρεμπορίου, σημείων πορνείας, ακόμη και για τα σημεία ληστειών του δρόμου ή διαρρήξεων αυτοκινήτων. Η αστυνομική απουσία είχε κλιμακώσει την κατάσταση, είχε αφήσει τη δημιουργία ηγετικών ομάδων που απαιτούν ακόμη και «εκβιαστικά κόμιστρα» από τους πρωταγωνιστές υποομάδων.

Μετά τη θανατηφόρα συμπλοκή επικυριαρχίας, ετεροχρονισμένα, χθες υπήρξε η «μετακόμιση» του σχεδίου αστυνόμευσης των Εξαρχείων στην οδό Μενάνδρου με την εξέλιξη ευρείας αστυνομικής επιχείρησης. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων έγιναν 129 προσαγωγές ατόμων, οι περισσότεροι αλλοδαποί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής προκειμένου να εξεταστούν τα στοιχεία τους και αν έχουν ταξιδιωτικά έγγραφα.

«Διάλεξαν λάθος τόπο για να εγκληματούν»

Με αφορμή το νέο αιματηρό περιστατικό, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε συνέντευξή του σε εκπομπή του ΣΚΑΪ ανέφερε: «Και ο νεκρός και ο τραυματίας ήταν ποινικοί. Oι δράστες είναι γνωστοί και θα συλληφθούν. Θα συλληφθούν όλοι αυτοί οι παραβατικοί. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν θέση στη χώρα, πρέπει να φύγουν. Διάλεξαν λάθος χώρα για να εγκληματούν».

Ο αρμόδιος υπουργός δεσμεύτηκε ότι «το έγκλημα αυτού του είδους θα εκλείψει από τη χώρα», ενώ πρόσθεσε πως αυτοί που εγκληματούν «δεν πρόκειται ποτέ να αφεθούν ελεύθεροι, για λόγους προστασίας της κοινωνίας».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε πως «ορισμένοι είναι παραβατικοί και ορισμένοι κινούνται προς το οργανωμένο έγκλημα», κάνοντας έναν σαφή διαχωρισμό στους αλλοδαπούς που βρίσκονται στη χώρα μας, με αφορμή και το προσφυγικό. «Ο νόμος μέχρι πρόσφατα τους έδινε το δικαίωμα για συνεχή δικαιώματα με αποτέλεσμα να μη φεύγουν ποτέ», τόνισε και εμφανίστηκε στη συνέχεια ξεκάθαρος: «Ενα μεγάλο μέρος είναι καταγεγραμμένο και όσοι είναι αιτούντες άσυλο και πρέπει να φύγουν, δηλαδή είναι πολύ χαμηλού προφίλ, που σημαίνει ότι θα εξεταστεί το άσυλό τους και θα πρέπει να φύγουν, δεν υπήρχε ο νόμος για να φύγουν. Είναι 30.000 με 40.000 άνθρωποι. Δεν είναι όλοι παραβατικοί φυσικά. Με βάση τον νέο νόμο, όταν συλλαμβάνεται κρατείται, απορρίπτεται το άσυλό του και στη συνέχεια θα πρέπει να φύγει».

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου