Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ Πότε θα γίνει η προαγωγή των αρχιφυλάκων σε ανθυπαστυνόμους; ???

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΑΜΕ ΠΡΙΝ 5 ΧΡΟΝΙΑ ! ! ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΤΙΠΟΤΑ  ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ Πότε θα γίνει η προαγωγή των αρχιφυλάκων σε ανθυπαστυνόμους; ???

Από αναγνώστη μας λάβαμε το ακόλουθο ερώτημα: Καλησπερα, Γνωριζετε μηπως κατι σχετικο με την προαγωγη σε Ανθυπαστυνομους των Αρχιφυλακων που στις 10-12-2014 εκλεισαν 5 χρονια στο βαθμο; Αν θα βγει και ποτε διαταγη απο το ΑΕΑ. Ευχαριστω εκ των προτερων για την απαντηση σας." Στο θέμα, συμπτωματικά αναφέρθηκε η ΣΚΑΥ, με κείμενο ενημέρωσης που
παραθέτουμε αμέσως μετά. Μέσα στην ημέρα θα έχουμε σχετική απάντηση από το αρχηγείο.

"Τα τελευταία δύο χρόνια γινόμαστε συνεχώς αποδέκτες παραπόνων από τους συναδέλφους που φέρουν το βαθμό του Αρχιφύλακα (με προαγωγικές εξετάσεις) και περιμένουν την προαγωγή τους στο βαθμό του Ανθυπαστυνόμου.
Ελπίζουμε μετά από τις ηχηρές παρεμβάσεις μας η τεράστια αυτή χρονική καθυστέρηση να μην παρατηρηθεί και πάλι φέτος και να μην αθετηθεί η υπόσχεση που μας δόθηκε πέρυσι από την ηγεσία.
Ως ενεργός συνδικαλιστικός συνδυασμός έχουμε επισημάνει πως είναι αδιανόητο οι υπηρετούντες στην Ελληνική Αστυνομία να χωρίζονται σε προσωπικό δύο ταχυτήτων με τους υψηλόβαθμους να παίρνουν τους βαθμούς και τις μισθολογικές προαγωγές σε μία νύχτα και όλους τους υπόλοιπους συναδέλφους να αναμένουν στο ακουστικό τους για μία διαταγή!!! Άλλωστε είναι αδιανόητο σε εποχές τεχνολογικής ανάπτυξης όπου υπάρχουν τα κατάλληλα ηλεκτρονικά μέσα (σύστημα Pol) να καθυστερούν τόσο πολύ οι εν λόγω προαγωγές.
Η καθυστέρηση που προαναφέρουμε έχει μία σειρά δυσμενών εργασιακών συνεπειών,σε οικονομικό,υπηρεσιακό και ηθικό επίπεδο, που θα προσπαθήσουμε να σας περιγράψουμε:
Οι κρατήσεις για την ονομασία στον επόμενο βαθμό θα καθυστερήσουν να έρθουν, όπως θα αργήσουν και οι μισθολογικές προαγωγές. Η αναδρομική βέβαια παροχή τους, παρόλα τα θετικά αποτελέσματα, θα επιφέρει και πολλές αρνητικές συνέπειες όπως είναι οι αυξημένες κρατήσεις, που θα υπάρξουν το συγκεκριμένο μήνα!!!
Πιο συγκεκριμένα θα υπάρξουν οι γνωστές κρατήσεις για το ΤΕΑΠΑΣΑ, τη σύνταξη, την εφορία, την υγειονομική περίθαλψη, την εισφορά αλληλεγγύης, κτλ, συνυπολογίζοντας και τις κρατήσεις για τη βαθμολογική και μισθολογική προαγωγή για τα ταμεία των πρώην ΕΧ και ΑΠ, οι οποίες γίνονται σε έξι (6) μηνιαίες ισόποσες δόσεις.
Εξάλλου, ενώ ο Αρχ/κας με εξετάσεις με τον Ανθ/μο, αλλά και τον Υπαστυνόμο Β’ και Α’ του Ν. 3686/08, έχουν ίδια οργανική θέση, γίνεται εύκολα αντιληπτό από την καθημερινή υπηρεσιακή πραγματικότητα, από όλους μας,ότι άλλο να είσαι Αρχ/κας, άλλο Ανθ/μος και άλλο Υπαστυνόμος. Ειδικότερα σε πολλές Υπηρεσίες του Νομού Θεσσαλονίκης αλλά και της υπόλοιπης επικράτειας, παρατηρούμε ότι εκτελούν καθήκοντα αναπληρωτή Διοικητή Ανθ/μοι. Παράλληλα σύμφωνα με το καθηκοντολόγιο, στις περισσότερες περιπτώσεις άλλες οι υποχρεώσεις του Αρχ/κα και άλλες του Ανθ/μου, όπως είναι κοινά αντιληπτό!!!
Μέσα σε εποχές κρίσης κάθε εργασιακή «αδικία», με τη μορφή της καθυστέρησης χορήγησης της νόμιμης βαθμολογικής προαγωγής, επιφέρει πολλά υπηρεσιακά και όχι μόνο προβλήματα.
Περιμένουμε άμεσα την αποκατάσταση και διευθέτηση των ζητημάτων αυτών, που όπως εύκολα γίνεται κατανοητό, κολλάνε στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και της κωλυσιεργίας, σε βάρος των εργαζομένων χαμηλόβαθμων αστυνομικών."
Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Υπαλλήλων (Σ.Κ.Α.Υ.) Θεσσαλονίκης «πρώτα ο συνάδελφος»
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου