Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Δήμαρχος Θεσσαλονίκης για συνωστισμό: Δεν θα αφήσω την πόλη να εκτίθεται σε οποιονδήποτε κίνδυνο Κλείνει από το μεσημέρι της Τρίτης η Νέα Παραλία

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Νωρίς το απόγευμα πολλοί πολίτες πήγα στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης, όπου παρατηρήθηκε συνωστισμός παρά τα μέτρα που τονίζουν την ανάγκη περιορισμού των άσκοπων μετακινήσεων.
Παρά τα αυστηρά μέτρα της κυβέρνησης με την απαγόρευση της κυκλοφορίας για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα, νωρίς το απόγευμα καταγράφηκε συνωστισμός στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης.
Ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, σε δήλωσή του στο ΑΜΠΕ, τόνισε πως: «δεν θα αφήσω την πόλη να εκτίθεται σε οποιονδήποτε κίνδυνο», και πρόσθεσε πως είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, εκφράζοντας τον προβληματισμό του για τον συνωστισμό που παρατηρήθηκε.
«Σήμερα είχαμε μια συζήτηση με τον κ. Χαρδαλιά για το πρόβλημα της Νέας Παραλίας», ανέφερε ο κ. Ζέρβας, τονίζοντας πως θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις τόσο για το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης όσο και για άλλες παρόμοιες περιοχές της χώρας, όπου παρατηρείται συνωστισμός με την άνοδο της θερμοκρασίας.
Μάλιστα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, τόνισε πως εφόσον δεν μπορεί να βρεθεί μία λύση, τότε θα πάμε στο «plan B» και θα υπάρξει απαγόρευση και περιορισμός στη Νέα Παραλία.
«Την κλείνουμε και τελείωσε», διεμήνυσε ο κ. Ζέρβας.
Τέλος, σύμφωνα με την ίδια πηγή, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του δήμου Θεσσαλονίκης για τα μέτρα στην παραλία θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του δημάρχου με τον γενικό αστυνομικό διευθυντή και τη δημοτική αστυνομία.
Κορονοϊός-Θεσσαλονίκη: Κλείνει από το μεσημέρι της Τρίτης η Νέα Παραλία
O δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας από κοινού με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, αποφάσισαν την απαγόρευσης κυκλοφορίας στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης για συγκεκριμένες ώρες, ως μέτρο προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού.
Μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο δημαρχιακό μέγαρο της πόλης, με τη συμμετοχή του δημάρχου, Κωνσταντίνου Ζέρβα, του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή, Λάζαρου Μαυρόπουλου και άλλων ανώτατων αξιωματικών της ΓΑΔΘ, του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας, Δημήτρη Δαγκλή, αποφασίστηκε πως η καλύτερη λύση για τη δημόσια υγεία είναι το κλείσιμο της Νέας Παραλίας.
Το λουκέτο στη Νέα Παραλία πρόκειται να εφαρμοστεί από το μεσημέρι της Τρίτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις καθημερινές, δηλαδή από τη Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή, η νέα παραλία θα είναι κλειστή από τις 14:00 μέχρι της 22:00. Τα Σαββατοκύριακα, το λουκέτο θα διαρκεί περισσότερο, ήτοι από τις 08:00 έως τις 24:00.
Ο σχεδιασμός
Σε ό,τι αφορά στον σχεδιασμό, θα τοποθετηθούν κιγκλιδώματα σε όλες τις εισόδους προς τη Νέα Παραλία, από το ύψος του Αγάλματος Βότση, δίπλα στον Λευκό Πύργο, μέχρι και το Μέγαρο Μουσικής. Τόσο στα κιγκλιδώματα όσο και σε εμφανή σημεία θα αναγράφονται οι ώρες που ισχύει η απαγόρευση. Στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας θα πραγματοποιούν ελέγχους στο σημείο από κοινό με άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας.
Τσουχτερά πρόστιμα στους παραβάτες – Συστάσεις μόνο την πρώτη μέρα
Το μέτρο τίθεται σε εφαρμογή από σημερα το μεσημέρι.  οι παραβάτες θα δέχονται τις συστάσεις των αστυνομικών προκειμένου να απομακρυνθούν από τη Νέα Παραλία. Από την Τετάρτη, η «καμπάνα» για όσους παραβιάσουν το «λουκέτο» θα είναι βαριά, καθώς θα τους επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 150 ευρώ.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου