Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Κύπρος: Έστειλαν Κύπριους φοιτητές πίσω στη Βρετανία λόγω κορωνοϊού – Ένταση στο αεροδρόμιο (ΒΙΝΤΕΟ)

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Πρωτοφανείς στην Κύπρο, με τις Αρχές να μην επιτρέπουν σε πολίτες την αποβίβαση λόγω κορωνοϊού. 
Σκηνές έντασης επικράτησαν, χθες, στα αεροδρόμια της Κύπρου καθώς αρκετοί πολίτες προσγειώθηκαν μετά τις 18:00 και δεν μπορούσαν να εισέλθουν στη χώρα χωρίς το πιστοποιητικό ότι δεν είναι φορείς του κορωνοϊού.
Δυσκολότερη ήταν η διαχείριση της πτήσης της Easy Jet που έφτασε από το Μάντσεστερ στη Λάρνακα στις 19:15, με περίπου τριάντα Κύπριους φοιτητές. Σύμφωνα με τις αποφάσεις των κυπριακών Αρχών όσοι δεν είχαν το απαραίτητο πιστοποιητικό δεν μπορούσαν να εισέλθουν στη χώρα και έτσι δόθηκε οδηγία το αεροπλάνο να επιστρέψει στο Μάντσεστερ.
Οι επιβάτες και οι γονείς τους που είχαν ήδη πάει στο αεροδρόμιο να τους παραλάβουν αντέδρασαν έντονα με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός τόσο εντός του αεροπλάνου όσο και στους χώρους των αεροδρομίου. Οι κυπριακές Αρχές αναγκάστηκαν αρχικά να ενισχύσουν τις δυνάμεις της αστυνομίας που βρίσκονταν στο χώρο και επέμειναν στην απόφαση να μην επιτρέψουν την είσοδο στους φοιτητές και στην επιστροφή του αεροπλάνου στον αρχικό του προορισμό.
Κορωνοϊος: Βίντεο από την ένταση στο αεροπλάνο
Ωστόσο, λόγω της έντασης που επικρατούσε εντός του αεροσκάφους ο πιλότος δήλωσε αδυναμία να απογειωθεί. Με δεδομένο το ότι το αεροπλάνο δεν μπορούσε να αναχωρήσει, οι κυπριακές Αρχές αποφάσισαν να αποβιβάσουν τους τριάντα φοιτητές και χωρίς να έρθουν σε επαφή με κανένα οικείο τους πρόσωπο τους μετέφεραν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους σε κατασκήνωση στο Τρόοδος όπου θα παραμείνουν σε καραντίνα για 14 μέρες.
Σημειώνεται πως λόγω του μέτρου για προσκόμιση πιστοποιητικών υγείας αρκετοί φοιτητές ακύρωσαν το ταξίδι τους στην Κύπρο και παρέμειναν στους τόπους φοίτησής τους
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου