Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΟΠΑΣΕΙ Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ – ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ – Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΑΣ

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Την εκτίμηση πως ο πλανήτης δεν θα επιστρέψει στην κανονικότητα νωρίτερα από το 2021, όσον αφορά τον κορωνοιό, εξέφρασε ο καθηγητής Επιδημιολογίας στο πανεπιστήμιο της Κολούμπια, Ζέφρι Σέιμαν.
Σύμφωνα με τα βασικά συμπεράσματα της έρευνας του καθηγητή που μίλησε αποκλειστικά στον ΣΚΑΪ, σε κάθε ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα αντιστοιχούν έντεκα ασυμπτωματικά ενώ όπως προκύπτει ειδικότερα από τα συγκεκριμένα ευρήματα  η ανάπτυξη του ιού οφείλεται στους ανθρώπους με ήπια συμπτώματα που μεταφέρουν και μεταδίδουν τον ιό.
Όπως ανέλυσε ο κος Σέιμαν συγκεκριμένα, στις ΗΠΑ, στις τελευταίες έρευνες, βασισμένες στα στοιχεία που έχουμε δει στη χώρα όπου δεν έχουν υπάρξει αρκετά τεστ, υπολογίζεται ότι μόνο ένας στους έντεκα ανθρώπους έχουν εντοπιστεί ως κρούσματα που κουβαλούν τον ιό.
Στην Κίνα, πριν επιβάλλουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, πριν τις 23 Ιανουρίου ήταν ένας στους επτά.
“Εξαρτάται από το πόσοι θα αναζητήσουν νοσοκομειακή περίθαλψη και από το πόσα τεστ θα είναι διαθέσιμα, θα γίνουν και θα ανακοινωθούν.” τόνισε προσθέτοντας πως αφότου η Κίνα επέβαλε τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και τα περιοριστικά μέτρα, άρχισαν να τεστάρουν τους ανθρώπους πολύ πιο επιθετικά, και τότε ήταν που ξεκίνησαν να καταχωρούν την πλειονότητα των μολύνσεων, αφού βγήκαν έξω στην “κοινότητα”, ιχνηλάτησαν και εξέτασαν ραγδαία.
«Αυτό που βρήκαμε είναι πως η πλειοψηφία αυτών που έχουν μολυνθεί από τον COVID-19 δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα ισχυρά συμπτώματα και δεν είναι αναγκασμένοι να ακολουθήσουν κάποια θεραπεία. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν προφανώς κάποια ήπια συμπτώματα, κάτι σαν αυτό που εσείς κι εγώ θα νιώθαμε τον Χειμώνα εάν είχαμε ένα κρύωμα, θα είχαμε έναν ξηρό λαιμό, ή πόνους στο σώμα, όμως δεν είναι αρκετά σκληρά τα συμπτώματα ώστε να σταματήσουμε την καθημερινή μας ρουτίνα, να πηγαίνουμε στη δουλειά μας, να χρησιμοποιούμε την δημόσια συγκοινωνία, ή να πηγαίνουμε για ψώνια» εξήγησε ο καθηγητής καταλήγοντας πως ως αποτέλεσμα αυτά τα άτομα είναι έξω στην “κοινότητα” και διασπείρουν τον ιό σε άλλες περιοχές, τον μεταδίδουν σε άλλους ανθρώπους, πηγαίνουν σε ταξίδια εργασίας, ή διακοπές.
«Και μπαίνουν σε αεροπλάνα και το μεταδίδουν σε άλλες περιοχές. Και αυτό είναι που τελικά βοήθησε την γρήγορη εξάπλωση αυτού του ιού, στη Κίνα και παγκοσμίως αφού μεταφέρθηκε από ένα μέρος σε ένα άλλο» επεσήμανε.
Κορωνοϊός: Το καλοκαίρι του 2021 το εμβόλιο αν όλα προχωρήσουν καλά
Όπως αναφέρει ο καθηγητής Επιδημιολογίας οι αισιόδοξες εκτιμήσεις για εμβόλιο αυτή τη στιγμή είναι για το καλοκαίρι του 2021 εφόσον όλα προχωρήσουν  πολύ καλά, γρήγορα και με επάρκεια. Για αυτό το λόγο εκτιμά ότι όχι μόνο δεν θα έχουμε απαλλαγεί  τον κορωνοιό, νωρίτερα από το 2021, αλλά υπολογίζεται και θεωρεί ότι η κανονικότητα θα έχει επανέλθει στο βάθος του 2021.
“Ξέρετε προφανώς θα μπορούσε αυτή η διαδικασία να επιταχυνθεί ή να αργήσει. Αλλά θέλουμε να αντέξουμε ώστε να παραγάγουμε ένα εμβόλιο που θα προστατεύσει ευρέως τον πληθυσμό. Η εναλλακτική ξέρετε είναι να μολυνθεί με αργό ρυθμό ο πληθυσμός και αρκετοί άνθρωποι να έχουν νοσήσει ώστε σε κάποιο χρονικό σημείο να επιστρέψουμε στην κανονικότητα της οικονομίας μας και της δραστηριότητας γιατί οι άνθρωποι θα έχουν νοσήσει και οι περισσότεροι θα νοσήσουμε με ελαφρά συμπτώματα πιθανότατα.”, δηλώνει.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου