Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Αργολίδα: Εξιχνιάστηκαν τρεις ληστείες και εννέα κλοπές Οι τέσσερις αλλοδαποί κακοποιοί

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Αργολίδα: Οι τέσσερις αλλοδαποί κακοποιοί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα που άσκησε σε βάρος τους δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση εγκληματικής ομάδας, ληστείες, αρπαγή και διακεκριμένες κλοπές και απόπειρες

Με την αγωνία μήπως βρεθούν στα νύχια μιας σπείρας που αλλοδαπών δρούσαν στην περιοχή της Αργολίδας διαπράττοντας ληστείες και διαρρήξεις, ζούσαν επί ένα χρόνο οι κάτοικοι στην Ερμιόνη και τις τοπικές κοινότητες του Δήμου Ερμιονίδας.

Το τέλος της παράνομης δραστηριότητάς τους ήρθε για τους τέσσερις αλλοδαπούς ηλικίας 25, 28, 33 και 41 χρόνων με μια συντονισμένη επιχείρηση που εκτελέστηκε από αστυνομικούς της Ασφαλείας Ναυπλίου, του τμήματος Ερμιονίδας και της Ο.Π.Κ.Ε., καθώς ταυτοποιήθηκαν μετά την τελευταία τους ληστεία, τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Οι κακοποιοί εισέβαλαν σε ένα σπίτι στην Ερμιόνη και ακινητοποίησαν με την απειλή μαχαιριού και με χτυπήματα τους δύο ενοίκους, από τους οποίους άρπαξαν χρήματα, χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές και κινητά. Όμως, δεν τους φάνηκαν αρκετά και στη συνέχεια μετέφεραν το ένα από τα θύματα σε άγνωστο χώρο, όπου τον απειλούσαν ότι θα σκοτώσουν στο ξύλο αν δεν τους έδινε και άλλα χρήματα. Αφού δεν κατάφεραν να τα αποσπάσουν, τον αποδέσμευσαν και τράπηκαν σε φυγή.

Για τον εντοπισμό τους κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής και οι τέσσερις ληστές συνελήφθησαν στην Ερμιόνη. Στην κατοχή τους κατασχέθηκαν δυο οχήματα, έξι μαχαίρια, ένα όπλο εκτόξευσης κροτίδων, ένα περίστροφο και ένα πιστόλι ρέπλικα, πέντε αμπούλες αερίου για πιστόλι που εκτοξεύει μεταλλικά σφαιρίδια, πλήθος κινητών, ηλεκτρονικών συσκευών και εργαλείων, κοσμήματα, κιάλια, μονωτική ταινία και 720 ευρώ.

Στο πλαίσιο της έρευνας, εξιχνιάστηκαν άλλες δυο ληστείες και εννέα κλοπές και απόπειρες που διέπραξε η σπείρα τον τελευταίο χρόνο. Συγκεκριμένα, στις 11 Απριλίου 2019 και φέτος στις 19 Μαρτίου, διέρρηξαν δυο σπίτια σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ερμιονίδας, ακινητοποίησαν με την απειλή χρήσης βίας και μεταλλικού αντικειμένου τους ενοίκους και άρπαξαν χρήματα, ένα κινητό και εργαλεία.

Στο διάστημα από τις 29 Οκτωβρίου 2019 ως τις 16 Μαρτίου φέτος, διέπραξαν έξι κλοπές σε σπίτια και αποθήκες και τρεις απόπειρες σε ένα σπίτι και σε δυο περίπτερα. Συνολικά, έκλεψαν χρήματα, χρυσαφικά, λίρες, σειρήνες συναγερμού, κινητά, κυνηγετικά όπλα, ένα καταγραφικό μηχάνημα κλειστού κυκλώματος και εργαλεία που η αξία τους ξεπερνά τα 61.000 ευρώ.

Οι τέσσερις αλλοδαποί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου που άσκησε σε βάρος τους δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση εγκληματικής ομάδας, ληστείες, αρπαγή και διακεκριμένες κλοπές και απόπειρες. Η προανάκριση συνεχίζεται για να εξιχνιαστεί αν διέπραξαν και άλλες ληστείες ή κλοπές.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου