Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Τι ΔΕΝ θα γίνει το Πάσχα 2020: Φούρνος αντί για σούβλα, χωρίς έξοδο, συνάξεις και εκκλησιασμό!

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Το εφετινό Πάσχα θα είναι πολύ διαφορετικό για όλους μας και αυτό θα πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.
Η κυβέρνηση σχεδιάζει μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί η επιθυμία των Ελλήνων για μαζική έξοδο ή για να γιορταστεί το Πάσχα με τον πατροπαράδοτο αλλά λόγω κορωνοϊού επικίνδυνο τρόπο.
Σε ότι έχει να κάνει με τις εκκλησίες την Μεγάλη Εβδομάδα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανέφερε ston ANT1 ότι η κυβέρνηση εξετάζει την πρόταση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου να γίνουν, από την Κυριακή των Βαΐων μέχρι την Κυριακή του Πάσχα, οι λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών: «Περιμένουμε να δούμε, σήμερα, τι θα αποφασίσει και η Διαρκής Ιερά Σύνοδος».
Από εκεί και πέρα μίλησε και για τις απαγορεύσεις που θα υπάρχουν: «Έχουμε ήδη πει ότι αυτό το Πάσχα είναι διαφορετικό. Δεν θα πάμε στο χωριό μας. Δεν θα ψήσουμε τα αρνιά στις αυλές μας. Δεν θα πάμε στις εκκλησιές μας. Θα γιορτάσουμε με την πίστη μέσα μας, γιατί δεν πρέπει να επιτρέψουμε μια στιγμιαία επιπολαιότητα να στοιχίσει τη ζωή ενός ανθρώπου που αγαπάμε. Κανένα Πάσχα στο μέλλον δεν θα είναι το ίδιο, εάν εξαιτίας αυτής της επιπολαιότητας χάσουμε ανθρώπους που αγαπάμε. Γι’ αυτό φέτος θα γιορτάσουμε το Πάσχα διαφορετικά».
Και επειδή πολλοί θα σκεφτούν ότι μπορεί το σούβλισμα να γίνει στις πυλωτές των πολυκατοικιών είπε: «Θέλουμε να αποφύγουμε τον συνωστισμό ο οποίος είναι δεδομένος σε αυτές τις συνθήκες. Ξέρετε τι γίνεται στα χωριά όπως και τι γίνεται στην Αθήνα ή σε άλλες πόλεις στις πυλωτές των πολυκατοικιών. Μη γελιόμαστε μεταξύ μας. Είναι ένα σημείο, όπου θα μαζευτεί κόσμος. Δεν λέει κανείς να μην πάρει το αρνί, το κατσίκι, ό,τι επιθυμεί και να το βάλει στον φούρνο του. Δεν θέλουμε να καταστρέψουμε τους κτηνοτρόφους μας, που πουλάνε αυτή την περίοδο τα αρνιά τους και τα ερίφια».
Με λίγα λόγια ο φούρνος θα αντικαταστήσει την σούβλα, η πασχαλινή έξοδος δεν θα γίνει, οι συνάξεις είτε στα σπίτια, είτε στις εκκλησίες, είτε στις πυλωτές είτε στις ταράτσες δεν θα γίνουν και το Πάσχα θα γιορταστεί μόνο με όσους μένουν στα σπίτια.  Με την ευχή αυτό να είναι το τελευταίο Πάσχα που θα γιορταστεί με αυτόν τον τρόπο.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου