Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Δεν δεχόμαστε προφορικές – παράτυπες διαταγές από ορισμένους προϊσταμένους της Θεσσαλονίκης ..Η προπαγάνδα σας, , ΔΕΝ σας πέρασε.

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Περιήλθαν καταγγελίες συναδέλφων μας, ότι σε Υπηρεσία που ανήκει σε μια Διεύθυνση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, προϊστάμενος έδωσε προφορική – παράτυπη, αντισυναδελφική & αντιδεοντολογική – διαταγή που ορίζει ότι όποιος συναδέλφους και συναδέλφισσα προβεί σε χρήση άδειας ειδικού σκοπού, που λαμβάνεται βέβαια Δευτέρα έως Παρασκευή, το Σαββατοκύριακο ΔΕΝ θα εργάζεται καθόλου, θα τίθεται σε υποχρεωτική χορήγηση δύο (2) συνεχόμενων ημερήσιων αναπαύσεων (ρεπό), ώστε να μην λαμβάνει της ειδικές αποζημιώσεις για την εργασία πέραν του πενθημέρου και να έχει έτσι αρκετή μείωση στον ήδη, κιόλας από τα Μνημόνια, μειωμένο μισθό του.
Αν είναι δυνατόν, σε τέτοια πανδημία, να απειλεί στην πραγματικότητα, ο προϊστάμενος υπάλληλος και αυτός του Δημοσίου, τον υφιστάμενο υπάλληλο με έμμεση μείωση μισθού, εάν κάνει χρήση νομίμου δικαιώματος του!!!!!
Δηλαδή ο ανώτερος ιεραρχικά υπάλληλος όμως και αυτός, που απλά έχει την επίβλεψη μια ορισμένης διοικητικής μονάδας – Αστυνομικής Υπηρεσίας, να κάνει καταχρηστική άσκηση των καθηκόντων του και να δίνει ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ τέτοιες ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ, ΠΑΡΑΤΥΠΕΣ, ΑΝΤΙΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΕΣ, ΒΑΝΑΥΣΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ, παραβιάζοντας την συνταγματική αρχή της χρηστής και νόμιμης διοίκησης και έτσι να λειτουργεί στην πράξη σε βάρος του Υπηρεσιακού και Δημοσίου συμφέροντος.
Διότι σίγουρα με την απόφαση αυτή θα μειωθούν οι Αστυνομικοί που εργάζονται καθημερινά, όλες τις ημέρες της εβδομάδας, στις Αστυνομικές Υπηρεσίες της χώρας μας, με ό,τι αρνητικό και επικίνδυνο συνεπάγεται αυτό για όλη την Κοινωνία.
Η άδεια ειδικού σκοπού θεσμοθετήθηκε από την Συντεταγμένη Πολιτεία για τις ανάγκες της οικογένειες του εργαζόμενου σε οποιονδήποτε φορέα και οργανισμό του Δημοσίου, είναι άδεια μετ’ αποδοχών βέβαια και οφείλουν όλοι να σέβονται τους νόμους, τους κανονισμούς και τις διαταγές του Υπουργείου Προστασίας και του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.
Η προστασία της οικογένειας από το Κράτος είναι απαραίτητη συνταγματική αρχή, που ισχύει για όλους μας. Ενώ ήδη το Υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε απόφαση με την οποία η άδεια ειδικού σκοπού επεκτείνεται και στην περίοδο των Άγιων ημερών του Πάσχα.
Τώρα, εξάλλου, που χρειάζονται σίγουρα πολλοί Αστυνομικοί για να υλοποιηθούν όλα τα μέτρα και η ισχύουσα νομοθεσία για την πανδημία του Κορονοϊού, δεν συμβαδίζει με την κοινή λογική να δίνονται τέτοιες διαταγές, να μειώνονται δηλαδή, μόνο τώρα μάλιστα αυτήν την περίοδο, οι Αστυνομικοί τις ημέρες Σάββατο και Κυριακή.
Είμαστε εργαζόμενοι – άνθρωποι – οικογενειάρχες και βέβαια η κάθε Διοίκηση θα πρέπει να βασίζεται σε ανθρωποκεντρική, πρώτα, θεώρηση και έπονται όλα τα υπόλοιπα.
Επίσης, δυστυχώς, αρκετές καταγγελίες ακόμα μας έχουν γίνει ότι εάν γίνει χρήση άδειας ειδικού σκοπού οι συγκεκριμένοι Αστυνομικοί θα αλλάξουν καθήκοντα ή βάρδιες που εκτελούν ή γενικότερα οτιδήποτε άλλο αρνητικό σε βάρος των εργαζομένων χαμηλόβαθμων Αστυνομικών, κάτι δηλαδή που συνιστά και υπηρεσιακό BULLYING (μπούλινγκ, εκφοβισμό) που τιμωρείται κιόλας από το άρθρο 312 του Ποινικού Κώδικα ως αυτεπαγγέλτως διωκόμενο πλημμέλημα.
Αλήθεια, άραγε ορισμένοι προϊστάμενοι τηρούν τα μέτρα προφύλαξης για τον Κορονοϊό;
  • Εξοπλίζουν τους συναδέλφους μας που εκτελούν υπηρεσίες με το απαραίτητο υγειονομικό εξοπλισμό και υλικό;
  • Απολυμανσεις Υπηρεσιών έγιναν παντού;
  • Πόσοι βιολογικοί καθαρισμοί υπηρεσιακών οχημάτων, άραγε, έχουν πραγματοποιηθεί;
Σε κάθε περίπτωση ως Αστυνομικός συνδικαλιστικός συνδυασμός – φορέας είμαστε στη διάθεση των υπηρετούντων Αστυνομικών σε όλες ανεξαιρέτως τις Υπηρεσίες του Νομού Θεσσαλονίκης για οποιαδήποτε διευκρίνιση, καταγγελία, απορία και ερώτημα έχουν, έτσι ώστε να τους στηρίξουμε με κάθε δυνατό μέσο και με οτιδήποτε άλλο απαιτηθεί.
Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης

Σήμερα, δια στόματος του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, κ. Στέλιου Πέτσα, κατερρίφθη όλη η προπαγάνδα που ξεκίνησε την από 19-03-2020 και στήθηκε από μερίδα συνδικαλιστών, σε συνεργασία με συγκεκριμένο δημοσιογράφο και πολιτικό χώρο, προβάλλοντας, διαδοχικά και επανειλημμένα, ότι ο Πρωθυπουργός της Χώρας ξέχασε τους αστυνομικούς, δεν θα λάβουν οικονομική ενίσχυση και αυτό θα προκαλέσει αντιδράσεις στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας, τους δήθεν αγώνες ορισμένων συνδικαλιστών που διεκδικούν αυτό που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε την 17-03-2020, τη δήθεν αλλαγή στην πολιτική της Κυβέρνησης για το δώρο Πάσχα και τις δήθεν συσκέψεις στο Μαξίμου ή στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μετά, βεβαίως, από την ανάδειξη του θέματος από αυτούς και την κατάθεση ερώτησης στην Βουλή των Ελλήνων την 24-03-2020 από τους 58 Βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πολλά άλλα που αποκλειστικό σκοπό είχαν τη διχόνοια μεταξύ των λειτουργών του Κράτους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πυρός, την ώρα που η Χώρα και όλη η κοινωνία δίνει μια συλλογική μάχη ενάντια σε έναν αόρατο και πανίσχυρο εχθρό!!
Η προπαγάνδα σας, ευτυχώς για όλους, ΔΕΝ σας πέρασε κυρίες και κύριοι που δήθεν αγωνιάτε και παλεύετε για τους συναδέλφους σας, ενώ το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι η προσωπική σας αυτοπροβολή και τα δικά σας οφέλη, κάνοντας επίκληση στο συναίσθημα των συναδέλφων, εκμεταλλευόμενοι αυτούς!!
Αλήθεια δεν γνωρίζατε το διάγγελμα του Πρωθυπουργού της Χώρας την από 17-03-2020;
Αμφισβητήσατε τα λεγόμενά του ή πιστέψατε ότι οι συνάδελφοι έχουν κοντή μνήμη και θα ξεχάσουν;;

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Την προσφορά της Ελληνίδας και του Έλληνα αστυνομικού στο κοινωνικό σύνολο, τόσο σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει η πατρίδα μας, όσο και σε αντίστοιχα ή λιγότερης σημασίας περιστατικά, την γνωρίζει και την αναγνωρίζει πολύ καλά η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, εκτός μεμονωμένων περιπτώσεων που από ιδεολογικούς ή άλλους προσωπικούς λόγους, δεν θέλουν να καταλάβουν τον ρόλο και τη θέση μας μέσα σε ένα κράτος δικαίου.
Στο πλαίσιο λοιπόν αυτό και με γνώμονα το κοινό καλό, συνεχίζουμε δυναμικά την καθημερινή και πραγματική μας μάχη ενάντια στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας, μη απεμπολώντας τον θεσμικό και ιερό για τον εργαζόμενο ρόλο μας, αυτό του «μάχιμου συνδικαλιστή».

Υ.Γ.: Προς ενημέρωση κάποιον ομάδων. Η πολυσυλλεκτικότητα είναι προσόν και όχι ελάττωμα των συλλογικών οργάνων!  Οι δημοκρατίες είναι κατά φύση πλουραλιστικές!! Είναι προφανές ότι ΔΕΝ διαθέτετε ΤΙΠΟΤΑ από τα δύο!!!
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου