Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή, 31 Μαΐου 2020

Προειδοποιεί ο Ναύαρχος Κονιδάρης: Αυτό είναι το σχέδιο του Ερντογάν κατά της Πατρίδας – Χρειαζόμαστε άμεσα ελληνικό πλοίο…

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Συνέντευξη ποταμό έδωσε στην ιστοσελίδα armyvoice.gr ο Ναύαρχος Σπύρος Κονιδάρης, ο οποίος εξέφρασε τις εκτιμήσεις του για τα σχέδια του Ταγίπ Ερντογάν και της ανησυχίες του για την Ελλάδα.
Τι είπε:
Ο Ερντογάν έχει φροντίσει μέσω στρατηγικής να «νοίξει την βεντάλια». Στρατηγική δεν είναι τι λες, αλλά τι κάνεις. Ο Ερντογάν τα χρόνια που κυβερνάει έχει χαράξει μια στρατηγική.
Έχει φροντίσει να ενισχύσει την Αεροπορία του και πριν έρθει η ώρα να αναγγείλλει την «Γαλάζια Πατρίδα» είχε φροντίσει να σχεδιάσει πλοία, να περάσει στην επόμενη γενιά πλοίων και σε μεγαλύτερα όπως το ελικοπτεροφόρο. Την ίδια ώρα η διπλωματία του βρίσκει τα κενά γεωπολιτικά σημεία και τα ανάλογα με την περίπτωση παίζει στην σκακιέρα.
Προχωράει μετρώντας αντιδράσεις και όταν δεν βλέπει σοβαρές αντιδράσεις όπως για παράδειγμα στην Συρία, αλλά και πρόσφατα στο εμπάργκο που παραβιάζει στη Λιβύη προχωράει σύμφωνα με τη στρατηγική του.
Η Τουρκία προσπαθεί να ολοκληρώσει την περικύκλωσή μας. Και με εδάφη στη Λιβύη και με τις σχέσεις στην Αλβανία, την οποία έχουμε παραμελήσει εμείς. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται το ελικοπτεροφόρο το οποίο μπορέι να μεταφέρει την πίεση όχι μόνο νότια, αλλά και δυτικά από την Ελλάδα.
Να ναυπηγηθεί ελληνικό πλοίο
Το 2012- 2013 είχα με κάνει την εκτίμηση ότι μέχρι το 2018 αντέχουμε και μετά θα έχουμε μείνει πίσω. Οι φρεγάτες θα έπρεπε να έχουν περάσει εκσυχρονισμό. Πριν 10 χρόνια αυτός θα κόστιζε 1 δισ. Πώς είναι δυνατόν σήμερα να δίνεις το 1/10 μιας φρεγάτας για να εκσυγχρονίσεις τέσσερις. Είναι αστεία τα ποσά που ακούγονται.
Πολλές προτάσεις από αυτές που ακούγονται από διάφορες χώρες για το Πολεμικό Ναυτικό είναι σε χαρτιά. Τα ελληνικά σχέδια τα έχει κοιτάξει κανένας;
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου