Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Ρόδος: Η ΓΓ Κοινωνικής Αλληλεγγύης βρήκε δουλειά στη μητέρα της 9χρονης που λιποθύμησε

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Με ενέργειες του ΓΓ Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργου Σταμάτη, η μητέρα της 9χρονης βρήκε δουλειά σε εταιρεία με έδρα στην Αθήνα
Η τραγική ιστορία της οικογένειας στη Ρόδο, που έγινε γνωστή το προηγούμενο διάστημα, με αφορμή τη λιποθυμία του 9χρονου κοριτσιού, επειδή δεν είχε φάει για μερικές ημέρες, φαίνεται πως κινητοποίησε αρκετό κόσμο για την εύρεση μιας βιώσιμης λύσης.

Η μητέρα της 9χρονης, η οποιά μεγαλώνει μόνη τα δυο παιδιά της (έχει άλλη μια κόρη), εργαζόταν στον τομέα του τουρισμού, ωστόσο η πανδημία του κορωνοϊού, που «χτύπησε» το σύνολο του κλάδου, την άφησε χωρίς δουλειά και χωρίς εισοδήματα. Οι δυσκολίες για να προσφέρει στα παιδιά της τα απαραίτητα ήταν μεγάλες, με αποκορύφωμα την λιποθυμία της κόρης της, όταν βρέθηκε έξω από έναν φούρνο.

Η ιστορία πήρε διαστάσεις και, τελικά, με ενέργειες του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργου Σταμάτη, η μητέρα βρήκε δουλειά, ώστε να μπορεί να συντηρεί τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Συγκεκριμένα, η δουλειά αφορά σε εταιρέια ενέργειας με έδρα την Αθήνα, ενώ θα εργάζεται με τηλεργασία, για να μπορεί να βρίσκεται κοντά στα παιδιά της. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, θα λαμβάνει τον κατώτατο μισθό των 650 ευρώ μαζί με τα προβλεπόμενα επιδόματα παιδιών.

Ο γολγοθάς της μονογονεϊκης οικογένειας είχε ξεκινήσει από τότε που η μητέρα της έμεινε άνεργη. Το ξενοδοχείο στο οποίο εργαζόταν έχει κλείσει και κανείς δεν ξέρει πότε θα ανοίξει λόγω κορωνοϊού. «Είμαι μια εργαζόμενη μητέρα, διαζευγμένη. Δούλευα πέρυσι, έπαιρνα 1.000 ευρώ, και μπορούσα και ζούσα τα παιδιά μου μια χαρά. Τα έβλεπα αυτά στην τηλεόραση και θλιβόμουν και να που έφτασα και εγώ σε αυτή την κατάσταση. Ο πατέρας δεν συμπαρίσταται. Το χειρότερο είναι να βλέπει η μάνα να πέφτει το παιδί της. Έχω να κοιμηθώ πέντε μέρες» είχε αναφέρει στη συγκλονιστική της μαρτυρία. Μάλιστα, οι δυσκολίες να λάβει τα επιδόματα που είχε προβλέψει η κυβέρνηση για εργαζόμενους που επλήγησαν από την πανδημία, είχε δυσχεράνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου