Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

Πήρε το προβάδισμα ο Χαφτάρ στη Λιβύη – Χάος με τις λιποταξίες των μισθοφόρων της Τουρκίας Ευμετάβλητη είναι η κατάσταση η Λιβύη μετά την μυστική ρωσική παρέμβαση με όπλα αιχμής, ΒΙΝΤΕΟ Πολύ σκληρές εικόνες!

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Πήρε το προβάδισμα ο Χαφτάρ στη Λιβύη – Χάος με τις λιποταξίες των μισθοφόρων της Τουρκίας
Ευμετάβλητη είναι η κατάσταση η Λιβύη μετά την μυστική ρωσική παρέμβαση με όπλα αιχμής, η οποία βοήθησε στο έλεγχο του αεροδρομίου της Τρίπολης, δίνοντας ένα καίριο πλήγμα στην Τουρκία και τα σχέδια της.
Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) απέκτησε τον έλεγχο του διεθνούς αεροδρομίου στην Τρίπολη, σύμφωνα με το κανάλι 218TV της Λιβύης το απόγευμα στις 31 Μαΐου.
Αναφέρεται ότι στις 31 Μαΐου το απόγευμα συνεχίστηκαν οι σφοδρότατες συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων LNA και των δυνάμεων της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) προς τις κατευθύνσεις της Ramla και προς την κατεύθυνση του αεροδρομίου και της περιοχής Alcazarma.
Κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών, σκοτώθηκαν αρκετοί πολέμαρχοι του GNA που σχετίζονται με τις ένοπλες δυνάμεις της πόλης al-Zawiya. Ο LNA προέλασε κατά μήκος του εθνικού δρόμου προς το αεροδρόμιο και διεκδίκησε και πήρε τελικά τον έλεγχο του Διεθνούς Αεροδρομίου της Τρίπολης.
Εν τω μεταξύ ο LNA ανακοίνωσε επίσης ότι κατέρριψε ένα ακόμη τουρκικό drone κοντά στο αεροδρόμιο Bani Walid, με αποτέλεσμα ο αριθμός μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων που καταστράφηκαν τις τελευταίες 48 ώρες να φτάσει στα 4 και ο συνολικός στα 111.
Η προέλαση των δυνάμεων του Χαφτάρ ευρίσκεται στα νότια της πρωτεύουσας Τρίπολη και ανατολικά της Misurata, όπου ζουν 80.000 Τουρκογενείς Λίβυοι.
Στις 30 Μαΐου, η Πολεμική Αεροπορία LNA επιτέθηκε σε περιοχές που βρίσκονται συγκεντρωμένες οι δυνάμεις του GNA και οι εγκαταστάσεις που έχουν σχεδιαστεί για την αποθήκευση οχημάτων και πυρομαχικών ανατολικά της πόλης Misurata, αφήνοντας πίσω της κρανίου τόπο.
Πριν λίγες ημέρες είχαμε την κατάληψη της βάσης αεροπορική βάση al-Watiya, η οποία άλλαξε την πορεία του πολέμου, αλλά οι δυνάμεις του LNA ξεκίνησαν μια τρομερή αντεπίθεση για να καταλάβουν την Τρίπολη που είναι και ο αντικειμενικός σκοπός του πολέμου.
Αυξάνονται οι απώλειες για Σύριους Τζιχαντιστές
Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανακοίνωσε ότι επικρατεί ένα τρομερό χάος στην περιοχή που ελέγχει ο GNA, ενώ έχουμε δεκάδες ανυποταξίες και αυτομολήσεις μεταξύ των Σύριων μισθοφόρων στη Λιβύη, ιδίως υπό το φως των δύσκολων συνθηκών για αυτούς και της αποτυχίας της Τουρκίας να εκπληρώσει τα συμφωνηθέντα μαζί τους.
Έχουμε επίσης καταγεγραμμένο έναν μεγάλο αριθμό θανάτων και τραυματισμών μεταξύ των Σύριων από τον στρατό του Χαφτάρ, οι οποίοι το τονίζουμε για όσους δεν το κατανοούν, πολεμούν για την πατρίδα τους πρώτα και μετά όλα τα άλλα.
Το Συριακό Παρατηρητήριο αποκάλυψε σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπό του, ότι σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του παρατηρητηρίου, ο αριθμός των νεκρών Σύριων ανταρτών που μετέφερε οι τουρκική κυβέρνηση έφτασε τους 339 μαχητές, συμπεριλαμβανομένων 20 παιδιών κάτω των 18 ετών, ενώ μεταξύ των νεκρών ήταν και πολέμαρχοι.
Όπως θα δείτε παρακάτω, αφού τα πεδία των μαχών μεταξύ GNA-μισθοφόρων και LNA έγιναν “κρανίου τόπος”, ετοιμοθάνατος Σύριος μισθοφόρος καταριέται τον Ερντογάν λίγο πριν σταματήσει να αναπνέει.
Οι νεκροί προέρχονταν από τις φατρίες “Ταξιαρχία Αλ Μουτασίμ, Ταξιαρχία Σουλτάν Μουράτ, Ταξιαρχία Βόρειων Γερακιών, Αλ Χαμάτ και Σουλεϊμάν Σάχ”, σημειώνοντας ότι οι νεκροί σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων σε αρκετούς άξονες στα εδάφη της Λιβύης.
Πρόσθεσε επίσης ότι η Τουρκία συνεχίζει να στρατολογεί και μεταφέρει Σύριους μισθοφόρους στο έδαφος της Λιβύης, και ο τρέχων αριθμός μισθοφόρων που έχει αποστείλει η Άγκυρα στη Λιβύη εκτιμάται σε 11.200 μισθοφόρους, καθώς και ότι ο αριθμός των νεοσύλλεκτων που έφτασαν στα τουρκικά στρατόπεδα για εκπαίδευση ανέρχονταν σε περίπου 2300.
Σε περίπτωση που έχουμε δε μαζικές επιθέσεις στην τουρκική βάση στην Τρίπολη, η Τουρκία έχει σχέδια για κανονική στρατιωτική εισβολή, την οποία ήδη έχουν προετοιμάσει Τούρκοι επιτελείς. Τότε η αντίδραση από Αίγυπτο και Μόσχα θα είναι απείρως μεγαλύτερη και ισχυρότερη αναφέρουν ειδικοί αναλυτές.

Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου