Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 26 Ιουλίου 2020

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ! ΠΟΛΕΜΟΣ ΝΕΥΡΩΝ ΚΑΙ ΝΥΧΤΑ ΘΡΙΛΕΡ ! ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ?? με το Oruc Reis

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Πως αντιδρά η Αθήνα στα παιχνίδια εντυπώσεων της Τουρκίας με το Oruc Reis. Έξω από το λιμάνι της Αττάλειας παραμένει το τουρκικό ερευνητικό. Εξαφανίστηκε (!) το tweet ότι ξεκίνησε σεισμικές έρευνες στην «υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας» στην ανατολική Μεσόγειο.

Παιχνίδια εντυπώσεων φαίνεται πως παίζει η Τουρκία, λίγα 24ωρα μετά την προκλητική NAVTEX με την οποία δέσμευε περιοχή για να στείλει το ερευνητικό Oruc Reis στην ανατολική Μεσόγειο, νότια από το Καστελόριζο, για να κάνει έρευνες. Μια NAVTEX που εκτόξευσε την ένταση στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας.
Ήταν νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου (25.07.2020) όταν όλος ο κόσμος… έμαθε από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον (μάλλον όχι τυχαία) ότι το Oruc Reis ξεκίνησε σεισμικές έρευνες στην «υφαλοκρηπίδα» της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο. Μόνο που λίγες ώρες αργότερα, το επίμαχο tweet, ως… δια μαγείας, εξαφανίστηκε, διαγράφηκε από το λογαριασμό της τουρκικής πρεσβείας! Και στη θέση του βγήκε” μήνυμα που έγραφε: “το τουρκικό ερευνητικό σεισμογραφικό σκάφος Oruc Reis ανακοίνωσε την έρευνά του στις 21 Ιουλίου 2020 στην ανατολική Μεσόγειο”.
Το tweet πριν
και το… tweet μετά… 
Η “ανακοίνωση” (μπαράζ προκλητικών tweets ήταν) πως ξεκινούν οι σεισμικές έρευνες που ήρθε λίγο αφού είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες από το Πεντάγωνο πως μερικά από τα πλοία, σχεδόν το 1/3, που είχε στείλει η Τουρκία στην περιοχή νότια του Καστελορίζου, είχαν αρχίσει να αποχωρούν και να επιστρέφουν στις βάσεις τους, ενώ τα ελληνικά παρέμεναν στο σημείο για να παρακολουθούν στενά την κατάσταση. Η Αθήνα θα συνεχίσει να είναι σε επαγρύπνηση, αφού η NAVTEX έχει ισχύ έως τις 2 Αυγούστου.
Η ελληνική πλευρά από την πρώτη στιγμή δεν επιβεβαίωνε ότι το Oruc Reis έχει ξεκινήσει το ταξίδι του για την περιοχή νότια του Καστελορίζου που έχει δεσμευτεί με τη NAVTEX. Σε κάθε περίπτωση, η Αθήνα διατηρεί ψύχραιμη στάση. Παρακολουθεί την κατάσταση και εκτιμά ότι δεν είναι ώρα τώρα να κάνει μια τέτοια κίνηση ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να προκαλέσει σε τέτοιο σημείο που να στείλει το Oruc Reis στην ανατολική Μεσόγειο.
Μια ματιά στο MarineTraffic πάντως δείχνει πως το Oruc Reis παραμένει στην Αττάλεια. Κι αν έκανε μια… βόλτα έξω από το λιμάνι, αυτό δεν σημαίνει ότι ξεκίνησε και σεισμικές έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο.
Δείτε εδώ ανά πάσα στιγμή που βρίσκεται το ερευνητικό των Μογγόλων
Που το πάνε οι Τούρκοι;;
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου