Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

Τα μπουζούκια στην Θεσσαλονίκη θα ξεκινούν το πρόγραμμα από το απόγευμα λόγω κορωνοϊού Χαρδαλιάς: Πρόστιμο 10.000 ευρώ στα μαγαζιά που δεν κλείνουν

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Μπορεί η κυβέρνηση να αποφάσισε την επιβολή επιπλέον μέτρων στην προσπάθεια περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού, ωστόσο, οι επιχειρηματίες βρίσκουν τρόπους να συνεχίζουν τη δραστηριότητά τους ακόμη και μετά την απαγόρευση.
Χθες έγινε γνωστό ότι από σήμερα τα μεσάνυχτα επιβάλλεται λουκέτο στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος μετά τις 12 τα μεσάνυχτα και μέχρι τις 7 το πρωί, καθώς παρατηρήθηκε συνωστισμός σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης σε διάφορες περιοχές της χώρας. Το πλήγμα για τους επιχειρηματίες είναι σαφώς μεγάλο, γι’ αυτό πολλοί επεξεργάζονται εναλλακτικές λύσεις για να μπορέσουν να λειτουργήσουν νόμιμα τις επιχειρήσεις τους.
Όπως αναφέρει το thestival.gr ενα από τα νυχτερινά κέντρα που προχωρά σε αλλαγή προγράμματος λόγω των μέτρων είναι το “Όραμα” στη Θεσσαλονίκη, όπου εμφανίζεται ο δημοφιλής καλλιτέχνης, Νίκος Βέρτης.
Όπως έγινε γνωστό, το κέντρο θα λειτουργεί πλέον από τις 8 το βράδυ και μέχρι τα μεσάνυχτα, ώστε και να ικανοποιήσει το κοινό του αλλά και να τηρήσει τα μέτρα που έχον επιβληθεί.
Όσοι έχουν κάνει ήδη τις κρατήσεις τους ενημερώνονται ότι θα πρέπει να βρίσκονται στον χώρο στις 19.30, καθώς μισή ώρα αργότερα αρχίζει το πρόγραμμα. Όσοι επιθυμούν να κάνουν νέες κρατήσεις λαμβάνουν ενημέρωση για τις αλλαγές, σύμφωνα με τις οποίες, ο Νίκος Βέρτης θα ανεβαίνει στην πίστα στις 21.30.
Νέα ωράρια λειτουργίας εφαρμόζουν και κλαμπ στη Χαλκιδική, σε μια προσπάθεια να σώσουν ό,τι σώζεται από τη σεζόν ενόψει και του Δεκαπενταύγουστου. Το παλαιότερο Club της Χαλκιδικής, το AHOY, ενημέρωσε ήδη το κοινό του ότι θα λειτουργεί από τις 19.00 έως και τα μεσάνυχτα. Το τροποποιημένο ωράριο εφαρμόζεται από σήμερα μέχρι και τις 23 Αυγούστου, περίοδο κατά την οποία θα ισχύουν τα έκτακτα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.


 Χαρδαλιάς: Πρόστιμο 10.000 ευρώ στα μαγαζιά που δεν κλείνουν τα μεσάνυχτα

Την προγραμματισμένη ενημέρωση, σχετικά με την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, πραγματοποιεί αυτή την ώρα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.
Από 1η Αυγούστου μέχρι σήμερα στη χώρα είχαμε 961 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, γεγονός που οδήγησε στη χθεσινή απόφαση της κυβέρνησης επιβολής νέων μέτρων, ώστε να ανακοπεί την αυξητική τάση της επιδημίας, επισήμανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την καθιερωμένη εβδομαδιαία ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.
Ο υφυπουργός αναφέρθηκε αναλυτικά στα νέα μέτρα που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση, και ξεκαθάρισε ότι η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR test) για τους εισερχόμενους στη χώρα δεν ισχύει για τα παιδιά μέχρι της ηλικίας των 10 ετών.
Επίσης, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι από την 1η Ιουλίου έως την 10η Αυγούστου έχουν πραγματοποιηθεί 266.116 μοριακά τεστ σε 2.162.251 εισερχομένων στη χώρα και διαπιστώθηκαν 508 ενεργά κρούσματα κορωνοϊού. Από αυτά 164 παραμένουν ενεργά, 243 επέστρεψαν στις χώρες τους, ενώ 101 είναι πλέον μη ενεργοί και παραμένουν στην χώρα μας.
Ο Ν.Χαρδαλιάς τόνισε την ανάγκη τήρησης από όλους και των ατομικών μέτρων προστασίας να μην έχουν πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων.
Οπως είπε από τις 16 Αυγούστου όσοι μπαίνουν στη χώρα από το συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς θα μπαίνουν σε 7ημερη καραντίνα.
Οπως διευκρίνισε του πλαφόν των εισερχομένων που θα μπει από τις 16 Αυγούστου δεν συμπεριλαμβάνονται τα παιδιά μέχρι 10 ετών.
Αναστέλλονται συναυλίες και παραστάσεις και συμμετέχοντες με όρθιους
Σε ότι αφορά το κλείσιμο στις 12 τη νύχτα για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος από απόψε τη νύχτα, διευκρίνισε ότι το κατέβασμα των ρολών αφορά τις εξής επιχειρήσεις:
  • εστίασης
  • διάθεσης ποτών
  • τροφοδοσίας, κέτερινγκ
  • εκμετάλλευσης κτήματος για κοινωνικές εκδηλώσεις πχ για γάμους
    και διοργάνωση ψυχαγωγικών εκδηλώσεων.
  • εξαιρούντα τα ντελίβερι και το take away, που δεν αφορά ποτά.
Στους παραβάτες θα μπαίνει σε πρώτη φάση πρόστιμο 10.000 ευρώ και σε περίπτωση δεύτερης παράβασης λουκέτο.

Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου