Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

Εκατοντάδες οδηγούν μεθυσμένοι – Πάνω από 11.000 αλκοτέστ σε μόλις 3 ημέρες – Ποια περιοχή κατέχει την πρωτιά

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι προσπάθειες της Τροχαίας για την αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ το οποίο αποτελεί μία από τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και μάλιστα θανατηφόρων. Μάλιστα το τριήμερο από Παρασκευή 24 Ιουλίου έως την Κυριακή 26 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα 11.819 έλεγχοι αλκοτέστ και βεβαιώθηκαν 430 παραβάσεις!
Πρωταθλήτρια περιοχή αναδείχθηκε η Κρήτη στην οποία διαπιστώθηκε πως 85 οδηγοί κινούνταν με τα οχήματά τους έχοντας καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ.
Στην δεύτερη θέση βρέθηκε η Κεντρική Μακεδονία με 66 παραβάτες και την πρώτη τριάδα συμπληρώνει η Αττική με 62 παραβάτες οδηγούς.
Κατόπιν ακολουθούν η Πελοπόννησος με 54, η Θεσσαλονίκη με 33, η Θεσσαλία με 25, η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με 24, το Νότιο Αιγαίο με 19, η Δυτική Ήπειρος με 13, η Στερεά Ελλάδα με 11, τα Ιόνια νησιά με 8, το Βόρειο Αιγαίο με 7 και η Δυτική Μακεδονία με 4 παραβάτες οδηγούς.
Από την ανάλυση των παραπάνω στοιχείων προκύπτει ότι το (3,64%) των οδηγών που ελέγχθηκαν βρέθηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια οινοπνεύματος.
Επιπλέον, από τους 430 συνολικά παραβάτες, με ποσοστό μέθης άνω των 0,60 mgr/lt (πλημμεληματική παράβαση) οδηγούσαν 47 άτομα.
Η Τροχαία προειδοποιεί ότι οι έλεγχοι για την αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια οινοπνεύματος θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς, με στόχο την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας στη χώρα.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου