Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΤΟΝ ΠΙΑΣΑΝΕ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ- “ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟ BARBAROS ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ” ΛΕΕΙ Ο ...

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Η συμφωνία με την Αίγυπτο για την ΑΟΖ φαίνεται ότι εκνεύρισε αρκετά τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος ανακοίνωσε σήμερα την επανάληψη των τουρκικών ερευνών για εντοπισμό υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο, την επομένη της υπογραφής της συμφωνίας οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αίγυπτο στο Κάιρο.
«Επαναλάβαμε τις δραστηριότητες γεώτρησης και προς τον σκοπό αυτόν έχουμε στείλει εκ νέου το (πλοίο σεισμικών ερευνών) Barbaros Hayrettin σε αποστολή», δήλωσε ο Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη. Η Άγκυρα είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα την αναστολή των ερευνών της στην ανατολική Μεσόγειο προκειμένου να ξεκινήσει συνομιλίες με την Αθήνα.
Σε δηλώσεις του έξω από την Αγία Σοφία όπου μετέβη για δεύτερη φορά, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε: “Η Μέρκελ μου ζήτησε να σταματήσω τις εργασίες γεώτρησης. Είπαμε, “εάν εμπιστεύεστε την Ελλάδα, τους άλλους, θα κάνουμε ένα διάλειμμα για μερικές εβδομάδες, αλλά δεν τους εμπιστευόμαστε”. Δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους και τώρα συνεχίσαμε αμέσως τις εργασίες γεώτρησης” στην Ανατολική Μεσόγειο ανέφερε, προσθέτοντας ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τη συμφωνία με τη Λιβύη με αποφαστικότητα.
“Ειδικά στις θαλάσσιες δικαιοδοσίες, δεν χρειάζεται καν να διαπραγματευτούμε με εκείνους που δεν έχουν δικαιώματα ή νόμους”, πρόσθεσε.

Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου