Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 2 Αυγούστου 2020

ΜΥΡΙΖΕΙ ΜΠΑΡΟΥΤΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ – ΜΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΣΤΗ ΣΚΑΝΔΑΛΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΟΙ ΑΡΜΕΝΙΟΙ – ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΕ Ο ΣΙΣΙ: ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ ΑΟΖ – ΗΑΕ: ΤΡΕΦΕΙ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Σε περίοδο υψηλής έντασης διέρχεται η ευρύτερη περιοχή από τον Καύκασο μέχρι και την νοτιοανατολική Μεσόγειο με κοινό παρονομαστή τις Τουρκικές προκλήσεις και ενέργειες οι οποίες έχουν αρχίσει και ενοχλούν όλο και περισσότερα κράτη.
Τη στιγμή που οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποιούν ασκήσεις στο Αζερμπαϊτζάν στα σύνορα με την Αρμενία, έρχεται η ηχηρή αντίδραση της Αιγύπτου αλλά και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για τα καμώματα της Άγκυρα στη Μεσόγειο και τη Λιβύη.
Αζερμπαϊτζάν
Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εισήλθαν στο έδαφος του Ναχιτσεβάν για να πραγματοποιήσουν στρατιωτικές ασκήσεις με το Αζερμπαϊτζάν. Η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει, ότι από τις 29 Ιουλίου έως τις 10 Αυγούστου θα ξεκινήσουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το Αζερμπαϊτζάν, που θα δεσμεύσει και την περιοχή Ναχιτσεβάν.
Αυτές οι ασκήσεις δεν είναι οι πρώτες, οι δύο χώρες διεξάγουν τέτοιες στρατιωτικές ασκήσεις από το 2014. Οι φετινές ασκήσεις είναι αξιοσημείωτες λόγο των δηλώσεων που έπεσαν με τις ημέρες της έντασης στα σύνορα, και ο Ναχιτσεβάν επιλέγεται ως μέρος για την διεξαγωγή των από κοινού στρατιωτικών ασκήσεων σε αυτή την περιοχή. Αυτό ως «μήνυμα» παρέχει διάφορους στόχους.
Η επίγεια φάση των στρατιωτικών ασκήσεων θα διεξαχθεί στο Μπακού, στο Αρμενικό Γκάντζακ, Λπινκ – Κιουρταμίρ και Εβλάχ, και από τις 1-5 Αυγούστου στο θα λάβει μέρος στο Ναχιτζεβάν, όπως αναφέραμε σχετικά εδώ.
Στις ασκήσεις, όπως αναφέρει το el.armradio.am, θα συμμετάσχουν μεγάλος αριθμός τεθωρακισμένων οχημάτων, συστοιχιών πυροβολικού, μαχητικών αεροσκαφών, συστημάτων αεροπορικής άμυνας.
Αν και οι αρμενικές ένοπλες δυνάμεις γνωρίζουν τι όπλα θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών ασκήσεων, αλλά δεν σχολιάζουν, ώστε να μην δημοσιεύσουν περιττές πληροφορίες.
Η εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Shoushan Stepanian, εκ νέου δηλώνει, ότι η Αρμενία θα παρακολουθήσει προσεκτικά τις στρατιωτικές ασκήσεις Τουρκίας-Αζερμπαϊτζάν.
Το Υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι είναι έτοιμο για οποιονδήποτε σενάριο ανάπτυξης και είναι έτοιμο να δώσει αξιόλογη απάντηση. Ωστόσο, σε αυτό το στάδιο, οι αναλυτές δεν προβλέπουν νέες εντάσεις στα σύνορα της Αρμενίας.
Έντονη αντίδραση από την Αίγυπτο
Η Αίγυπτος διεμήνυσε χθες πως μέρος των σεισμικών ερευνών που σχεδιάζει η Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο παραβιάζει ενδεχομένως ύδατα όπου το Κάιρο διεκδικεί αποκλειστικά δικαιώματα.
Προειδοποίηση που εξέδωσε τον περασμένο μήνα η Τουρκία για τις έρευνες επικαλύπτει την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Αιγύπτου, συνιστώντας «παραβίαση και επίθεση στα κυριαρχικά δικαιώματα της Αιγύπτου», ανέφερε σε μια ανακοίνωση το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών.
Το αιγυπτιακό ΥΠΕΞ δεν ανέφερε λεπτομέρειες, αλλά είπε πως η ενδεχόμενη παραβίαση προκύπτει από το σημείο οκτώ της προειδοποίησης της Τουρκίας.
Οι σεισμικές έρευνες είναι μέρος των προπαρασκευαστικών εργασιών για ενδεχόμενες έρευνες υδρογονανθράκων.
Προειδοποίηση και από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Ανουάρ Γκαργκάς κάλεσε χθες την Τουρκία να σταματήσει να ανακατεύεται στις υποθέσεις των αραβικών χωρών, επικρίνοντας τα σχόλια που έκανε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας σχετικά με τη Λιβύη.
Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο Τούρκος υπουργός επέκρινε τις ενέργειες των ΗΑΕ στη Λιβύη. Τα ΗΑΕ, μαζί με την Αίγυπτο και την Ρωσία, στηρίζουν τον ισχυρό άνδρα της ανατολικής Λιβύης, στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, οι δυνάμεις του οποίου μάχονται εναντίον της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Τρίπολης. Η Τουρκία έχει αυξήσει την υποστήριξή της προς την κυβέρνηση της Τρίπολης.
«Δεν γίνεται διαχείριση των σχέσεων με απειλές και δεν χωράνε αποικιοκρατικές αυταπάτες στη σημερινή εποχή», έγραψε στο Twitter ο Γκαργκάς. Προχθές, η Τουρκία επέκρινε έντονα τις «κακοπροαίρετες» ενέργειες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στη Λιβύη.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου