Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

Έτοιμες να συνδράμουν για την αντιμετώπιση των συνεπειών της φονικής έκρηξης στον Λίβανο, Ελλάδα και Κύπρος…(εικόνα)

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
“Η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνδράμει με όλα τα διαθέσιμα μέσα τις Αρχές του Λιβάνου για την αντιμετώπιση των συνεπειών της φονικής έκρηξης στη Βυρητό”, τονίζει με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.
Στην ίδια ανάρτηση, ο κ. Χαρδαλιάς επισημαίνει πως «παρακολουθούμε την εξέλιξη και έχουμε ήδη επικοινωνήσει με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας εκφράζοντας την ετοιμότητά μας».

Την ίδια ώρα την ετοιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας για όποια συνδρομή κριθεί απαραίτητη, εξέφρασε η Κύπρος στην κυβέρνηση του Λιβάνου.
«Επικοινωνήσαμε ήδη με την Κυβέρνηση του Λιβάνου εκφράζοντας την ετοιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας για όποια συνδρομή κριθεί απαραίτητη» γράφει σε νεώτερη ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό, στο Twitter, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης.
Σημειώνεται ότι εκκωφαντικός θόρυβος αναστάτωσε πολλές περιοχές της Κύπρου, ο οποίος φέρεται να προήλθε από το ωστικό κύμα που προκάλεσε η ισχυρότατη έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού.
Ο Πρωθυπουργός του Λιβάνου, υπόσχεται ότι οι υπεύθυνοι για το σημερινό μακελειό θα λογοδοτήσουν – Ζητά συνδρομή από “φίλες χώρες”…
Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Χασάν Ντιάμπ δεσμεύτηκε απόψε ότι όσοι ευθύνονται για την έκρηξη στην «επικίνδυνη» αποθήκη στο λιμάνι της Βηρυτού θα λογοδοτήσουν.
«Σας υπόσχομαι ότι αυτή η καταστροφή δεν θα περάσει χωρίς να αποδοθούν ευθύνες. Όσοι ευθύνονται θα πληρώσουν το τίμημα», είπε σε τηλεοπτικό διάγγελμά του.
«Τα δεδομένα γύρω από αυτήν την επικίνδυνη αποθήκη, που βρισκόταν εκεί από το 2014, θα γίνουν γνωστά και δεν θα προκαταλάβω τις έρευνες», πρόσθεσε.
Ο Χασάν Ντιάμπ απηύθυνε έκκληση στις «φίλες χώρες» να βοηθήσουν τον Λίβανο. «Απευθύνω κατεπείγουσα έκκληση σε όλες τις φίλες και αδελφές χώρες που αγαπούν τον Λίβανο να σταθούν στο πλευρό του και να μας βοηθήσουν να γιατρέψουμε τις βαθιές πληγές μας», είπε χαρακτηριστικά.
Έκρηξη στην Βηρυτό: Ζημιές στην κυπριακή πρεσβεία - Τραυματίστηκε η επιτετραμμένη

Ζημιές προκλήθηκαν και στην πρεσβευτική κατοικία
Ζημιές προκλήθηκαν από τις δύο εκρήξεις που συντάραξαν νωρίτερα την Τρίτη τη Βηρυτό, στην κυπριακή Πρεσβεία και την πρεσβευτική κατοικία, ενώ τραυματίστηκε, όχι σοβαρά, η επιτετραμμένη της Πρεσβείας.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ και απαντώντας σε ερωτήσεις ο Σερζ Μπου Σάμρα, υπάλληλος της Πρεσβείας, ανέφερε ότι έχουν προκληθεί ζημιές στο κτήριο της Πρεσβείας και την πρεσβευτική κατοικία, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν έχει ακόμα εκτιμηθεί η έκτασή τους.

Σε ερώτηση αν έχουν υπάρξει τραυματίες απάντησε καταφατικά, λέγοντας ότι έχει τραυματιστεί, όχι σοβαρά, η επιτετραμμένη της Πρεσβείας, η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Πηγή: Philenews.com.cy
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου