Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020

"Πίσω ολοταχώς !!" μπροστά στην 24η κ 25 Σεπτεμβριου !!! Στην Αττάλεια το Oruc Reis – Δεν ανανέωσε τη Navtex η Τουρκία Τα «γυρίζει» ο Ακάρ μήνυμα για διάλογο και ειρήνη

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Στο λιμάνι της Αττάλειας επέστρεψε το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis, καθώς δεν ανανεώθηκε η τουρκική Navtex που είχε εκδοθεί στις 31 Αυγούστου και αφορούσε το διάστημα 2 έως 12 Σεπτεμβρίου.
Η απόφαση για την επιστροφή του Oruc Reis στην Τουρκία και η μη ανανέωση της Navtex έγινε λόγω συνομιλιών των δύο χωρών, σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική Yeni Safak.
Η εφημερίδα γράφει ότι το πλοίο συγκέντρωσε σεισμικά δεδομένα σε μια περιοχή περίπου 3.500 χιλιομέτρων εντός του πεδίου των ερευνητικών δραστηριοτήτων που ξεκίνησαν στις 10 Αυγούστου.

Πομπέο: Ανησυχούμε για τις δραστηριότητες της Τουρκίας

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, εξέφρασε από την Κύπρο τη βαθιά ανησυχία του για τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και πρόσθεσε ότι η Λευκωσία έχει το δικαίωμα να εκμεταλλεύεται τους φυσικούς της πόρους.
«Παραμένουμε ανήσυχοι για τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες της Τουρκίας, η οποία εξερευνά τον φυσικό πλούτο σε περιοχές όπου η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν δικαιοδοσία στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει το δικαίωμα να εκμεταλλεύεται τους φυσικούς της πόρους περιλαμβανομένου και του δικαιώματος για τους υδρογονάνθρακες που βρέθηκαν στην υπό την κυριαρχία της θάλασσα και στην ΑΟΖ της, προς όφελος τόσο των Ελληνοκυπρίων όσο και των Τουρκοκυπρίων», τόνισε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας από το Προεδρικό Μέγαρο Κύπρου.
Πισω ολοταχως μπροστα στην 24η κ 25 Σεπτεμβριου !!!

Τα «γυρίζει» ο Ακάρ μετά την αποχώρηση του Oruc Reis – Αιφνιδιαστική επίσκεψη απέναντι από το Καστελόριζο και μήνυμα για διάλογο και ειρήνη

Αιφνιδιαστική επίσκεψη με την ηγεσία του στρατεύματος πραγματοποιεί ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ στο Κας, απέναντι από το Καστελόριζο.
Η επίσκεψη δεν είχε ανακοινωθεί και τα τουρκικά δίκτυα μεταδίδουν εικόνες υποστηρίζοντας πως πρόκειται για μήνυμα με αποδέκτη την ελληνική πλευρά.
Από την πλευρά του ο Χουλουσί Ακάρ σε δηλώσεις του τάχθηκε υπέρ της καλής γειτονίας και του διαλόγου υποστηρίζοντας πως «περιμένουμε και από την απέναντι πλευρά το ίδιο» για να έχει η περιοχή «ειρήνη και σταθερότητα».
Υπενθυμίζεται πως το Καστελόριζο επισκέπτεται σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου