Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020

Ακιντζί: Η Άγκυρα με απείλησε για να μην κατέβω στις εκλογές Έλαβα μήνυμα ότι θα ήταν καλύτερα για την οικογένεια και τους οικείους μου

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Ο Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε ότι δέχθηκε απειλές από τις τουρκικές Αρχές για να αποσύρει την υποψηφιότητα του για τις «προεδρικές εκλογές».

Σύμφωνα με την Ahval, ο Ακιντζί ανέφερε ότι «υπάρχουν κάποιες ομάδες που έχουν στενές σχέσεις και είναι πιστές σε αυτούς που κυβερνούν την Τουρκία. Έλαβα μήνυμα μέσω του γραμματέα μου ότι θα ήταν καλύτερα για την οικογένεια και τους οικείους μου να μην συμμετάσχω στις “εκλογές”».

Άμεση ήταν η αντίδραση της λεγόμενης τουρκικής πρεσβείας στα κατεχόμενα, η οποία σε ανακοίνωση αναφέρει ότι ο ισχυρισμός του Ακιντζί είναι εκτός πραγματικότητας.

Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι «η Τουρκία είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί την ακεραιότητα της «εκλογικής διαδικασίας καθώς και της σωματικής ασφάλειας των τουρκοκυπρίων».

Επίσης, η «Πρεσβεία» κατηγορεί τον Ακιντζί ότι χρησιμοποιεί την Τουρκία για τις «εκλογές».

ΟΗΕ: Να ακυρωθεί η απόφαση για τα Βαρώσια

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εξέφρασε την ανησυχία του για το σχέδιο της Τουρκίας να ανοίξει την παραλία των Βαρωσίων και ζήτησε την ακύρωση της απόφασης αυτής, ενώ κάλεσε επίσης τα μέρη να αποφύγουν οποιαδήποτε μονομερή δράση που θα μπορούσε να αυξήσει τις εντάσεις στο νησί.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας επανέλαβε τη δέσμευσή του σε μια μόνιμη, συνολική και δίκαιη διευθέτηση σύμφωνη με τις επιθυμίες του κυπριακού λαού και βασισμένη σε μια δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα. Επαναβεβαίωσε επίσης το στάτους των Βαρωσίων, όπως αυτό αναφέρεται σε προηγούμενες αποφάσεις του Συμβουλίου –περιλαμβανομένων των αποφάσεων 550 (1984) και 789 (1992)– και επανέλαβε ότι δεν πρέπει να γίνονται ενέργειες σχετικά με τα Βαρώσια που δεν είναι σύμφωνες με τα κείμενα αυτά.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας υπογράμμισε τη σημασία του πλήρους σεβασμού και της εφαρμογής των αποφάσεών του και κάλεσε αμφότερες τις πλευρές στην Κύπρο, καθώς και τις εγγυήτριες δυνάμεις, να αρχίσουν επειγόντως εποικοδομητικό διάλογο μετά τις εκλογές που διεξάγονται αύριο στην τουρκοκυπριακή κοινότητα.

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου