Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Τουρκικά παιχνίδια μέσα στη νύχτα: Το γεωτρύπανο Kanuni πλέει κοντά στο Καστελόριζο

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Την ώρα που το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Ορούτς Ρέις» πλέει εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, η Άγκυρα φαίνεται πως δυναμιτίζει το κλίμα, με το «πέρασμα» ενός πλωτού γεωτρύπανου από την περιοχή.

Το γεωτρύπανο “kanuni” έκανε αργά το βράδυ την εμφάνισή του.  Σύμφωνα με το marinetraffic, απέπλευσε το πρωί από το λιμάνι Tasucu της Τουρκίας, στην επαρχία της Μερσίνης, και έχει προορισμό το λιμάνι Haydarpasa της Κωνσταντινούπολης.

Το «Kanuni» είναι το τρίτο τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο μετά το Fatih και το Yavuz. Πρόκειται για πλωτό γεωτρύπανο έκτης γενιάς, εξειδικευμένο σε γεωτρήσεις σε πολύ μεγάλα βάθη.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αντίδραση από την ελληνική πλευρά, ωστόσο, είναι δεδομένο πως πρόκειται για μια ακόμα κίνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που «δυναμιτίζει» το κλίμα και απομακρύνει ακόμα περισσότερο την πιθανότητα επανέναρξης τους διαλόγου μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας.

Την ίδια ώρα το Oruc Reis έχει κινηθεί αρκετά δυτικότερα από το Καστελόριζο και κινείται στην περιοχή νότια της Ρόδου και της Καρπάθου.


Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου