Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

Τουρκία : Εκτόξευσε πύραυλο στο πεδίο δοκιμών του S-400 στην Μαύρη Θάλασσα (ΒΙΝΤΕΟ)

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Η Τουρκία εκτόξευσε πύραυλο σε περιοχή στην Μαύρη Θάλασσα όπου επρόκειτο να προχωρήσει σε δοκιμές των ρωσικών S-400, μετέδωσε το Reuters, σημειώνοντας ότι διαθέτει και βίντεο.

Στο βίντεο, που τραβήχτηκε από την παράκτια πόλη, Σινώπη, δείχνει μία στενή στήλη καπνού που κατευθύνεται ψηλά στον ουρανό. Υπενθυμίζεται πως οι τουρκικές αρχές είχαν εκδώσει ανακοίνωση που δέσμευε περιοχή κοντά στην παράκτια πόλη Σινώπη για έξι ώρες σήμερα 16η Οκτωβρίου. Συνιστούσε δε στα αεροσκάφη να αποφύγουν την περιοχή σε ύψος 200.000 ποδών.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Τουρκία εξέδωσε μια Navtex για άσκηση σκοποβολής και δύο άλλες για στρατιωτικές εκπαιδευτικές ασκήσεις. Οι Navtex ανέφεραν ότι η άσκηση σκοποβολής θα διεξαχθεί 16-17 Οκτωβρίου.

Τα συστήματα είχαν μεταφερθεί πριν από δέκα μέρες στη Σινώπη.

​Οι δοκιμές των S-400, εφόσον επαληθευτούν, πιθανόν να προκαλέσουν νέα ένταση μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ, οι οποίες αντιτίθενται σθεναρά στην αγορά του πυραυλικού συστήματος αεράμυνας από τη Μόσχα ισχυριζόμενες ότι θέτουν σε κίνδυνο τα συστήματα άμυνας του ΝΑΤΟ.

Η Ουάσινγκτον αντέδρασε πέρυσι απομακρύνοντας την Τουρκία από το πρόγραμμα των μαχητικών F-35 και έχει απειλήσει με κυρώσεις. Η λίρα έχει παραμείνει κοντά σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα από τότε που τα βίντεο στον τοπικό Τύπο έδειξαν την περασμένη εβδομάδα τους S-400 να μεταφέρονται βόρεια από περιοχές κοντά στην Άγκυρα.

Η τουρκική ΝΟΤΑΜ δεσμεύει μια περιοχή κοντά στη Σινώπη για δοκιμή ραντάρ και πιθανότατα ζωντανά πυρά για έξι ώρες την Παρασκευή. Συστήνεται στα αεροσκάφη να αποφύγουν τις πτήσεις στη δεσμευμένη περιοχή, σε ύψος μέχρι 200.000 ποδών (61.000 μέτρα).

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου