Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Άρτεμις Νικηφόρου: Η 25χρονη Κρητικοπούλα νοσηλεύτρια και αθλήτρια που ρίχτηκε στη μάχη για τον κορωνοϊό ΦΩΤΟ

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Κορωνοϊός: Η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζεται με το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό να δίνει τη δική του μεγάλη μάχη. Η είδηση ότι 10 εθελοντές από την Κρήτη ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη για να ενισχύσουν το σύστημα υγείας έκανε τον γύρο της Ελλάδας.

Μια από τις εθελόντριες που ενσωματώθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο είναι η Άρτεμις Νικηφόρου. Η 25χρονη από το Ρέθυμνο είναι αθλήτρια της Άρσης Βαρών και έχει συμμετάσχει μάλιστα και σε δύο τελικές φάσεις Γυναικών. Το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων επικοινώνησε με την αθλήτρια του Αρκάδι Ρεθύμνου και μας ανέφερε πως αποφάσισε να αφήσει τα πλατό και τις μπάρες για να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη. Μια αξιέπαινη κίνηση που «χειροκρότησε» όλη η οικογένεια του αθλήματος των δυνατών.

«Ήθελα να βοηθήσω το νοσηλευτικό προσωπικό που δίνει μάχη με τον ιό αυτές τις μέρες. Αγαπάω το επάγγελμά μου, αγαπάω τον εθελοντισμό και σίγουρα τον συνάνθρωπο. Σ’ αυτή την εποχή νομίζω δεν μπορεί να μείνει κανείς αμέτοχος» δήλωσε αρχικά με νόημα στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η Άρτεμις Νικηφόρου η οποία δεν έκρυψε τις ανησυχίες και τους φόβους της.

«Δεν μπορώ να κρύψω το ότι φοβήθηκα αρκετά. Σίγουρα όταν έρχεσαι αντιμέτωπη με μια πανδημία σε ανησυχεί. Αλλά πρέπει να ξεπεράσουμε τους φόβους μας. Πρέπει σταθούμε δίπλα στον συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη. Είτε αυτός είναι ένας νοσηλευόμενος, είτε ιατρός – νοσηλευτής».

Η 25χρονη αθλήτρια από το Ρέθυμνο στις δηλώσεις της στο ΑΠΕ – ΜΠΕ αναφέρθηκε στην υποδοχή που έτυχαν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο: «Μας υποδέχτηκαν σαν οικογένεια. μας ευχαρίστησαν και μας έδωσαν δύναμη να συνεχίσουμε όλοι μαζί, την προσπάθειά μας».

Η Άρτεμις Νικηφόρου αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι δεν μπορεί πλέον να προπονηθεί στην Αρση Βαρών. Κάτι που της λείπει αρκετά: «Μου έχει λείψει αρκετά. Κάνω ασκήσεις σπίτι μου , πάω για τρέξιμο αλλά δεν είναι το ίδιο. Μου λείπουν οι συναθλητές μου, ο θόρυβος της μπάρας, αλλά είναι κάτι που πρέπει να αποδεχτούμε, για να κερδίσουμε αυτή την μάχη».

Οι άνθρωποι που την γνωρίζουν περιγράφουν το μεγαλείο της ψυχής της

Ο Μανώλης Ραπτάκης, ομαδάρχης του Ερυθρού Σταυρού, γράφει για την Άρτεμη στη σελίδα του στο Fecabook: «Τιμή μου… Η Άρτεμις είναι ένα νέο κορίτσι, όμορφο, γελαστό, ευγενικό. Και εθελόντρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών. Την προηγούμενη Παρασκευή ήμασταν μαζί στη Χερσόνησο. Σήμερα είναι στη Θεσσαλονίκη σαν νοσηλεύτρια να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Τιμή μου που σε γνωρίζω, που ανήκεις στο τμήμα που τυχαίνει να είμαι πρόεδρος. Δίνεις αξία και νόημα σε αυτή μου την ιδιότητα. Σε ευχαριστώ», καταλήγει ο κ. Ραπτάκης.

Από την πλευρά της η δικηγόρος Χριστίνα Χαρατσάρη – Βαλινάκη, συνάδελφός της στον Ερυθρό Σταυρό, με λόγια συγκίνησης σημειώνει στο FB για την Άρτεμη ότι: «Εκτίμηση και σεβασμός για τις νοσηλεύτριες που εθελοντικά προσφέρουν με όλες τους τις δυνάμεις αφήνοντας τα σπίτια τους για να επιτελέσουν το ανθρωπιστικό τους έργο.

Για την Ερυθροσταυρική μας οικογένεια όμως ιδιαίτερη περηφάνια γι’ αυτό το 24χρονο κορίτσι που πριν από μια εβδομάδα βουτηγμένη στις λάσπες βοηθούσε με τους συναδέλφους στην μεγάλη καταστροφή στην Κρήτη και σήμερα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για να βοηθήσει σε αυτή την υγειονομική κρίση.

Συγχαρητήρια στους γονείς που μεγάλωσαν αυτό το παιδί με αρχές και αξίες και ένα μεγάλο ευχαριστώ για το παράδειγμα που δίνει στην Ερυθροσταυρική μας οικογένεια. Δεν ξέρω αν κάποια στιγμή θα δοθούν από τον ΕΕΣ τα εύσημα σε αυτό το νέο κορίτσι, στην συνείδηση των συναδέλφων της όμως θα έχει πάντα ξεχωριστή θέση», τονίζει η κυρία Χριστίνα Χαρατσάρη – Βαλινάκη.

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου