Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

Προσαγωγές ατόμων μέσα στο Πολυτεχνείο - Ταυτόχρονη επιχείρηση και στην Πολυτεχνειούπολη 68 προσαχθέντες από την Πατησίων και οι 24 από του Ζωγράφου

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Τα ΜΑΤ μπήκαν στον περίβολο του ιστορικού κτιρίου - Στη ΓΑΔΑ οδηγούνται οι 68 προσαχθέντες από την Πατησίων και οι 24 από του Ζωγράφου
Σε προσαγωγές ατόμων έξω από το Πολυτεχνείο προχώρησαν οι Αρχές, πριν λίγη ώρα. Δυνάμεις των ΜΑΤ μπήκαν στον περίβολο του ιστορικού κτιρίου του Μετσοβίου και προσήγαγαν 38 άτομα που είχαν μπει από νωρίς σήμερα το πρωί στο Πολυτεχνείου με στόχο να μείνουν εκεί, ενόψει της επετείου. 

Σχεδόν ταυτόχρονα με την αστυνομική επιχείρηση στο Πολυτεχνείο, η ΕΛΑΣ έκανε νέα έφοδο, αυτή τη φορά στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.

Σε 92 προσαγωγές συνολικά έχει προχωρήσει έως αυτή την ώρα η Αστυνομία, σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, κατά την ταυτόχρονη επιχείρησή της που είναι σε εξέλιξη στον προαύλιο χώρο του Πολυτεχνείου και στην Πολυτεχνειούπολη στην περιοχή του Ζωγράφου, όπου βρισκόντουσαν τα άτομα αυτά.

Οι 68 προσαγωγές έχουν γίνει από το Πολυτεχνείο και οι 24 από την Πολυτεχνειούπολη.

Τα 92 άτομα οδηγούνται στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι από, το μεσημέρι της Πέμπτης, περίπου 40 άτομα, σύμφωνα με την αστυνομία, είχαν μπει στον χώρο του Πολυτεχνείου, όπου και παρέμεναν, ενώ με ανάρτηση τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ενημερώνουν ότι προέβησαν στη συγκεκριμένη ενέργεια με στόχο να κρατήσουν ανοιχτό το Πολυτεχνείο, όπου θα πραγματοποιηθούν οι τριήμερες εκδηλώσεις μνήμης.

«Ο λόγος που μπήκαμε σήμερα ήταν γιατί γνωρίζαμε πως από αύριο η σχολή θα έμπαινε σε lockout και ότι η πραγματοποίηση του απαγορευμένου τριημέρου θα ήταν αδύνατη», αναφέρουν. Παράλληλα, ενημερώνουν ότι θα απευθύνουν κάλεσμα σε μαθητές και φοιτητές, ενώ έχουν μικροφωνική εγκατάσταση για συνθήματα.

Μετά από αυτήν την ενέργεια, η Αστυνομία έκλεισε την οδό Στουρνάρη ενώ υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις περιμετρικά του Πολυτεχνείου. Νωρίτερα αποφασίστηκε η επιχείρηση εκκένωσης του χώρου ενώ είχαν προηγηθεί προσαγωγές ανθρώπων που προσπαθούσαν να εφοδιάσουν με τρόφιμα τους καταληψίες.


Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου