Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

Κορωνοϊός: Ξεχάστε τα κάλαντα φέτος – Τι προανήγγειλε ο Στέλιος Πέτσας

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Κορωνοϊός: «Θύμα» του κορωνοϊόυ πέφτουν όπως φαίνεται και τα… κάλαντα, τα φετινά Χριστούγεννα.

Σε συνέντευξη στον ΑΝΤ1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι «τα κάλαντα και όλες αυτές οι διαδικασίες θα πρέπει να μπουν στο πλαίσιο μιας νέας κανονικότητας. Στόχος μας είναι οι επόμενες επτά με 10 ημέρες να τηρηθούν πιστά τα μέτρα ώστε να λήξει το lockdown στην ώρα του και να μην παραταθεί αναίτια».

Όπως είπε χαρακτηριστικά «κάλαντα, όπως τα ξέρατε, με τα παιδιά να γυρνούν στις γειτονιές, από σπίτι σε σπίτι δεν θα υπάρξουν».

Για το κλείσιμο των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε πως «ο λόγος δεν έχει να κάνει με το επιδημιολογικό φορτίο στα σχολεία. Όλοι οι ειδικοί λένε ότι η μετάδοση στο σχολικό περιβάλλον δεν φαίνεται να είναι πρόβλημα. Αυτό που είναι πρόβλημα είναι η κινητικότητα».

Όπως εξήγησε, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι περισσότερα από 650.000 παιδιά και γίνονται αντίστοιχες μετακινήσεις γονέων, παππούδων, γιαγιάδων.

«Θέλουμε να περιορίσουμε την κινητικότητα, γιατί μέσω αυτής τρέφεται ο ιός. Ελπίζουμε ότι και με αυτό το μέτρο και με την απαγόρευση της κυκλοφορίας το βράδυ, θα πλησιάσουμε στα νούμερα μετακινήσεων που είχαμε δει τουλάχιστον τον Απρίλιο, ώστε να περιορίσουμε γρηγορότερα τα κρούσματα», πρόσθεσε.

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου