Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Κορωνοϊός: Η ώρα της πιο σκληρής «μάχης» για το ΕΣΥ – Εφιάλτης η εκρηκτική αύξηση των διασωληνωμένων

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Κορωνοϊός: Οι αντοχές του ΕΣΥ δοκιμάζονται ενώ φτάνει το δεύτερο επιδημικό κύμα στην κορύφωσή του, με απλές κλίνες και ΜΕΘ στα νοσηλευτικά ιδρύματα να γεμίζουν καθημερινά.

Συνολικά οι νοσηλευόμενοι ξεπερνούν τις 3.000 στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, με την ανησυχία για την επάρκεια των Εντατικών να είναι έντονη καθώς παρά το γεγονός ότι δημιουργούνται εφεδρείες συνέχεια, οι δυνάμεις του ΕΣΥ δεν είναι ανεξάντλητες. Το ίδιο ισχύει άλλωστε και για ισχυρά υγειονομικά συστήματα άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Οι διασωληνωμένοι στη χώρα μας έφτασαν χθες τους 392, αύξηση κατά 72% σε σχέση με επτά ημέρες πριν όταν ήταν 228 και κατά … 180% συγκριτικά με πριν από δύο εβδομάδες, όταν οι διασωληνωμένοι ανέρχονταν σε 140.

Η πίεση παρατηρείται πιο έντονη στη Θεσσαλονίκη και τους γύρω νομούς της Μακεδονίας. Εδώ και περίπου τρεις ημέρες στα νοσοκομεία 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, έχουν ξεκινήσει ταχύρρυθμα μαθήματα διαχείρισης περιστατικών κορωνοϊού για τους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, και όσων δηλαδή δεν είχαν έως τώρα εμπλακεί στην πανδημία. Γίνονται προσπάθειες για όσο δυνατόν περισσότερο προσωπικό, την ώρα που το κάλεσμα και σε ιδιώτες γιατρούς είναι διαρκές.

Το πρόγραμμα αναμένεται να επεκταθεί στα νοσοκομεία όλης της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νοσηλευόμενοι σε απλές κλίνες της Θεσσαλονίκης και των άλλων νομών της Μακεδονίας, ήταν κατά 128 περισσότεροι χθες σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη ημέρα.

Οι χθεσινές πληροφορίες έκαναν λόγο για αμυδρά σημάδια αισιοδοξίας στην συμπρωτεύουσα. Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μάλιστα, ανέφερε (Mega) ότι το Σάββατο τα εξιτήρια ήταν περισσότερα από τα εισιτήρια.

Αυτό δε σημαίνει ότι τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης «ξαλαφρώνουν». Εχουν ακόμη πολύ δρόμο μπροστά τους, όπως και της υπόλοιπης Ελλάδας, παρότι στην υπόλοιπη χώρα η κατάσταση μέσα στα νοσηλευτικά ιδρύματα μοιάζει ακόμη διαχειρίσιμη. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία ακολουθούν τον αριθμό των κρουσμάτων με διαφοράς επτά έως δέκα ημερών. Σε ακόμη μεγαλύτερο διάστημα ακολουθούν οι θάνατοι. Συνεπώς, για να αρχίσει να φαίνεται η επίδραση των σκληρών περιοριστικών μέτρων στα νοσοκομεία πρέπει χρειάζονται ακόμη κάποιες εβδομάδες. Εως τότε, οι νέες εισαγωγές πανελλαδικά έχουν «σκαρφαλώσει» στις 500 και πλέον ανά ημέρα.

Χαρακτηριστικό της «πολεμικής» κατάστασης που αντιμετωπίζει το υγειονομικό προσωπικό στη Θεσσαλονίκη, το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» ξεκίνησε την εφημερία του με 26 διασωληνωμένους με κορωνοϊό και μέχρι το βράδυ είχαν φτάσει τους 31. Για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών αξιοποιήθηκαν χώροι χειρουργείων όπως και η αίθουσα ανάνηψης.

Στο μεταξύ, το ποσοστό των νεότερων ηλικιακά μολυνθέντων με κορωνοϊό που νοσούν βαριά διαρκώς ανεβαίνει. Χθες, οι ασθενείς από 18 έως 39 ετών που νοσηλεύονταν με μηχανική υποστήριξη της αναπνοής τους ανέρχονταν σε εννέα. Επίσης, το ηλικιακό γκρουπ 40 – 64 ετών αντιπροσώπευε το 47,4% του συνολικού αριθμού των διασωληνωμένων, με τις ηλικίες από 65 ετών και άνω να αντιπροσωπεύουν το 50,3% των ασθενών που είναι συνολικά διασωληνωμένοι.

ΜΑΡΙΑ-ΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ

Πηγή ➤ https://eleftherostypos.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου