Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Διαψεύδει η ΕΛ.ΑΣ. την μεταφορά αστυνομικών στην Βόρεια Ελλάδα ΒΙΝΤΕΟ

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Διαψεύδεται από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η είδηση για μεταφορά αστυνομικών στην Βόρειο Ελλάδα προκειμένου να ενταθούν οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων. 

Νωρίτερα και σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega η μεταφορά αστυνομικών θα ξεκινούσε από το πρωί της Παρασκευής καθώς η  κατάσταση παραμένει δραματική σε ό,τι έχει να κάνει με τον κορωνοϊό και στόχος της κυβέρνησης είναι οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων να ενταθούν, ενώ, το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει πως, αναμένεται να είναι εξονυχιστικοί, από γειτονιά σε γειτονιά, ακόμα και από σπίτι σε σπίτι!

Ο λόγος, συνεχίζει το ρεπορτάζ, είναι πως, μπορεί οι πολίτες να μην κυκλοφορούν στους δρόμους, ωστόσο οι συναντήσεις

Σε επιφυλακή για τα κρούσματα στην ΕΛ.ΑΣ. – Πάνω από 700 τα κρούσματα, σοβαρά δύο αστυνομικοί

Η Θεσσαλονίκη είναι στο «κόκκινο» και σε κρούσματα που αφορούν αστυνομικούς. Δύο αστυνομικοί νοσηλεύονται σε σοβαρότερη κατάσταση στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Αγιος Παύλος στην Καλαμαριά.

Πάνω από 770 κρούσματα της COVID-19 έχουν διαγνωστεί στο αστυνομικό προσωπικό. Τα 430, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, υπηρετούν σε υπηρεσίες της Αττικής και οι υπόλοιποι 340 σε αντίστοιχες της Θεσσαλονίκης, ωστόσο, σε αντιστοιχία πληθυσμού, αναδεικνύεται η σοβαρότητα της κατάστασης στη συμπρωτεύουσα. Το ενθαρρυντικό στην περίπτωση του αστυνομικού προσωπικού, όπως επισημαίνουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., είναι το στοιχείο πως τα κρούσματα που επιστρέφουν είναι διπλάσια από τους αστυνομικούς που νοσούν.

Σε καραντίνα

Στο μεταξύ, η οριακή κατάσταση στο σύστημα υγείας στη Θεσσαλονίκη και στη Λάρισα αναδεικνύεται και από τους αριθμούς των ενεργών κρουσμάτων και των στενών επαφών τους, που βρίσκονται σε καραντίνα. Για παράδειγμα, στην Περιφέρεια Θεσσαλονίκης υπάρχουν 8.113 ενεργά κρούσματα και 17.226 στενές επαφές τους. Το ίδιο ανησυχητικά είναι τα σχετικά νούμερα στην Περιφερειακή Ενότητα της Λάρισας, που καταγράφει 1.564 ενεργά κρούσματα και 4.110 στενές επαφές τους που έχουν προκύψει από το κέντρο ιχνηλάτησης. Στο μεταξύ, στην Αττική τα ενεργά κρούσματα είναι 7.134 και οι στενές επαφές 17.835. Παρόμοια είναι τα αριθμητικά δείγματα στις Περιφερειακές Ενότητες Ιωαννίνων και Κοζάνης, όπου στην πρώτη καταγράφονται 216 ενεργά κρούσματα και 540 στενές επαφές και στη δεύτερη 229 ενεργά και 573 επαφές.

Αυτά τα νούμερα αντικατοπτρίζουν, σύμφωνα με στελέχη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, τους λόγους για τους οποίους αυτές οι πόλεις είναι οι επιβαρυμένες επιδημιολογικά, με αποτέλεσμα την ασφυκτική πίεση στα νοσοκομεία τους.

Αναφορικά με τους αστυνομικούς, που βρίσκονται εκτεθειμένοι λόγω εργασίας απέναντι στον ιό, η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών ζητά την άμεση διενέργεια τεστ Covid-19 σε όλους τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στα μέτρα για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

«Την ώρα λοιπόν που όλος ο κόσμος υποφέρει και ο “εχθρός” είναι κοινός, παρακολουθήσαμε να εκτυλίσσεται μεταξύ των πολιτικών κομμάτων μια -κατά τη γνώμη μας- άνευ ουσίας αντιπαράθεση, η οποία, ως συνήθως, είχε στη μέση τον Οργανισμό της ΕΛ.ΑΣ. και κυρίως τους εργαζόμενους αστυνομικούς, οι οποίοι μήνες τώρα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια με ελάχιστα μέσα, ώστε να είναι ο “τοίχος” της κοινωνίας απέναντι στον φονικό ιό», επισημαίνεται στην ανακοίνωση των συνδικαλιστών.

Οι ένστολοι συνδικαλιστές αναδεικνύουν τις εικόνες συνωστισμού ανάμεσα σε συναδέλφους τους, που ήταν κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλον και απαιτούν την πραγματοποίηση των προβλεπόμενων τεστ για κορoνοϊό, προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις τις επόμενες εβδομάδες, σε αστυνομικές υπηρεσίες της Αττικής και όλης της Ελλάδας. Τονίζεται πως καθημερινά το αστυνομικό προσωπικό έρχεται σε επαφή με πολίτες, πραγματοποιεί μεταγωγές, συνωστίζεται σε υπηρεσιακά λεωφορεία και φρουρούν κρατητήρια.


Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου