Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Κακά μαντάτα για την Τουρκία – Τι κρύβεται πίσω από τη μυστική συνάντηση Πομπέο, Νετανιάχου και πρίγκιπα Σαλμάν

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Για πρώτη φορά βρέθηκαν από κοντά ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, και ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν την Κυριακή.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου μετέβη μυστικά στη Σαουδική Αραβία χθες, Κυριακή 22/11, για να συναντηθεί με τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο ο οποίος πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη στη χώρα, μετέδωσαν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Η συνάντησή τους στην πόλη Νεόμ της Σαουδικής Αραβίας πραγματοποιήθηκε με άκρα μυστικότητα και κοινοποιήθηκε δημόσια μόλις σήμερα, από τον Υπουργό Παιδείας του Ισραήλ, Γιόαβ Γκαλλάντ, ο οποίος συνεχάρη τον Νετανιάχου χαρακτηρίζοντας την συνάντηση «ένα απίστευτο επίτευγμα».

Η συνάντηση έρχεται μόλις λίγους μήνες μετά από την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ του Ισραήλ και χωρών όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν, με το οποίο η ειρήνευση θεωρήθηκε ότι έχαιρε ούτως ή άλλως της σιωπηρής έγκρισης της Σαουδικής Αραβίας, δεδομένης της πολύ στενής σχέσης των δύο χωρών.

Μάλιστα, λίγες μέρες πριν την πτήση του για Σαουδική Αραβία, ο Νετανιάχου είχε προετοιμάσει το έδαφος για την αλλαγή σελίδας στις σχέσεις της χώρας του με ακόμη ένα αραβικό κράτος, λέγοντας σε δημόσια εκδήλωση:

«Ακολουθώντας τις ειρηνευτικές συμφωνίες μας με την Αίγυπτο και την Ιορδανία, καταφέραμε μέσα σε διάστημα 6 εβδομάδων να συνάψουμε συμφωνίες με 3 ακόμη χώρες: τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και το Σουδάν. Εάν συνεχίσουμε να ακολουθούμε αυτό τον δρόμο ενδυνάμωσης του Ισραήλ και ενδυνάμωσης των δεσμών του με τα τμήματα του αραβικού κόσμου που πρωθούν την σταθερότητα και την πρόοδο θα δούμε ολοένα και περισσότερα αραβικά κράτη να διευρύνουν τον κύκλο της ειρήνης».

ΠΗΓΗ: CNN 

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου