Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

Συνοδεία πάνοπλων αστυνομικών στο Ναύπλιο ο καταζητούμενος τζ ιχαν τιστής ΣYΝΕΛΗΦΘΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ (ΦΩΤΟ)

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Με συνοδεία ισχυρής πάνοπλης αστυνομικής δύναμης προσήχθη στο εισαγγελέα Ναυπλίου στις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης 5 Νοεμβρίου ο υπήκοος Τατζικιστάν μέλος του ISIS που συνελήφθη  σε τυχαίο έλεγχο κοντά στην Τρίπολη και ο οποίος καταζητείτο διεθνώς.


Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του κοντά στην Τρίπολη, ενώ διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε «ερυθρά αγγελία», δηλαδή καταζητείτο διεθνώς.

Η σοβαρή υπόθεση του τζιχαντιστή εξετάζεται από κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που έχει αναλάβει τις έρευνες.

Τι έχει συμβεί:
Συναγερμός έχει σημάνει στην αστυνομία της Αργολίδας μετά τη σύλληψη στελέχους του ISIS στην Πελοπόννησο και ην μεταφορά του στο Ναύπλιο.

Πρόκειται για υπήκοο Τατζικιστάν, ο οποίος έχει γεννηθεί το 1993. Κατά τις πρώτες πληροφορίες, συνελήφθη σε τυχαίο έλεγχο από αστυνομικούς κοντά στην Τρίπολη, ενώ διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε «ερυθρά αγγελία», δηλαδή καταζητείτο διεθνώς.


Ο συλληφθείς, σύμφωνα με πληροφορίες, ζούσε με τη σύζυγο και τα τέσσερα παιδιά του σε διαμέρισμα που είχε παραχωρηθεί στην οικογένεια από μη κυβερνητική οργάνωση. Το 2017, ο άνδρας είχε καταγραφεί στη Μόρια της Λέσβου -όπου είχε περάσει από την Τουρκία- και του χορηγήθηκε πολιτικό άσυλο. Ακολούθως, μετέβη στην Τρίπολη.Σε βάρος του, έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα από το Τατζικιστάν. Βάσει του εντάλματος, θεωρείται υψηλόβαθμο στέλεχος του ISIS.


Ο ίδιος, πάντως, ισχυρίζεται ότι η σύζυγός του είναι αδερφή του αρχηγού της αντιπολίτευσης στο Τατζικιστάν και ότι εκδόθηκε σε βάρος του ένταλμα για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους.

Ο 27χρονος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν βρίσκεται σε λίστες υπόπτων ελληνικών και διεθνών υπηρεσιών ασφαλείας για συμμετοχή στον ISIS.

Η υπόθεση εξετάζεται και από κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, με τον 27χρονο να περνά την πόρτα της εισαγγελίας Ναυπλίου το μεσημέρι της Πέμπτης κάτω από δρακόντια μέτρα .

argolikeseidhseis.gr
Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου