Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

Τέλος στην «αγροτική ζωή» του αρχιεκτελεστή της «17 Νοέμβρη» Κουφοντίνα – Τι προβλέπει νέο νομοσχέδιο για τις μεταγωγές & χορήγησης αδειών.

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που κατατέθηκε τη Δευτέρα στη Βουλή, αναμένεται να βάλει τέλος στην «αγροτική ζωή» του Δημήτρη Κουφοντίνα στις φυλακές της Κασσαβέτειας, καθώς βάζει «φρένο» στις μεταγωγές κρατουμένων σε αγροτικές φυλακές, ενώ φέρνει και αλλαγές στις διαδικασίες χορήγησης αδειών.

Εφόσον ψηφιστεί το νομοσχέδιο, ο αρχιεκτελεστής της «17 Νοέμβρη» θα πρέπει να μεταχθεί από το αγροτικό κατάστημα κράτησης του Βόλου, με πιθανότερο προορισμό του τον Κορυδαλλό, χάνοντας έτσι τα προνόμια και τις ευνοϊκές συνθήκες κράτησης των αγροτικών φυλακών.

Διάταξη του νομοσχεδίου απαγορεύει τη μεταγωγή σε αγροτικές φυλακές σε καταδικασμένους για τρομοκρατία.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 3 «απαγορεύεται η μεταγωγή σε αγροτικές φυλακές και στην ΚΑΥΦ (Κεντρική Αποθήκη Υλικού Φυλακών) σε όσους κρατούμενους έχουν καταδικασθεί για εγκλήματα τρομοκρατίας, όπως επίσης σε κρατούμενους που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις χορήγησης άδειας ή έχει εκλείψει ο λόγος χορήγησής της ή έχουν υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα ή εάν εκκρεμεί σε βάρος τους ποινική διαδικασία για αξιόποινη πράξη σε βαθμό πλημμελήματος που ενέχει πράξεις βίας ή απειλής βίας κατά προσώπων και πραγμάτων ή κακουργήματος ή διαδικασία εκτέλεσης ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης ή έκδοσης σε τρίτη χώρα». Οι δύο τελευταίες προϋποθέσεις «αφορούν» τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Το «φρένο» στις μεταγωγές επικίνδυνων κρατουμένων σε αγροτικές φυλακές έρχεται ενάμιση χρόνο περίπου μετά την απόδραση του «τοξοβόλου του Συντάγματος», Γιάννη Μιχαηλίδη από το αγροτικό κατάστημα κράτησης της Τίρυνθας.

Ο 32χρονος, που συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική τον περασμένο Ιανουάριο στην Αγία Παρασκευή, είχε καταφέρει να αποδράσει στις 7 Ιουνίου του 2019.

Οταν εξαφανίστηκε ήταν υπεύθυνος… βοσκός για τη φύλαξη αιγοπροβάτων της φυλακής σε περιφραγμένο χώρο εξωτερικά του σωφρονιστικού καταστήματος. Αυστηρότερο πρόκειται να γίνει και το πλαίσιο μεταφοράς κρατουμένων ασθενών ή με σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας σε νοσηλευτικά ιδρύματα, με βάση τις διατάξεις του νέου νομοσχεδίου.

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου